How to: Je wenkbrauwen bijtekenen

 

Toen ik nog klein was, had ik vrij brede wenkbrauwen. Mijn vader en broers hadden dat ook. Ik vond dit niet zo erg, tot ik een jaar of veertien was. Ik ben toen voor het eerste naar de schoonheidsspecialiste geweest met mijn moeder. Mijn wenkbrauwen werden toen iets smaller en sierlijker gemaakt, maar nog wel natuurlijk. Ik voelde me meteen veel vrouwelijker, zonder de ‘stoere', jongensachtige wenkbrauwen die ik daarvoor had.

Tegenwoordig epileer ik mijn wenkbrauwen nog steeds. Ze zijn anders namelijk heel breed, maar niet echt dichtbehaard. Daarom teken ik ze vaak een beetje bij. De haarkleur van mijn wernkbauwen is een beetje lichter dan mijn haarkleur en daardoor vallen ze niet zo op van een afstand. Door ze een beetje bij te tekenen, komt er wat meer aandacht voor mijn ogen en heb ik meer uitdrukking in mijn gezicht. Beauty en lichamelijke verzorging is iets wat mij een fijn gevoel geeft. Ik neem tijd voor mezelf door hiermee bezig te zijn en dat geeft me een goed gevoel. Ik vind het daarom ook heel erg leuk om met dit soort dingen bezig te zijn en te ontdekken hoe ik mij zo mooi en vooral natuurlijk mogelijk kan opmaken.

wenkbrauwen

Mijn fijnste producten om wenkbrauwen bij te tekenen:
1. Poeder: Catrice Eyebrow Set
2. Potlood: Hema
3. Gel: Catrice Eyebrow Filler

Je kunt je wenkbrauwen op verschillende manieren wat meer accentueren. Bijvoorbeeld door ze te verven met wenkbrauwverf. Dit kun je doen als je bijvoorbeeld heel erg blond bent of je wenkbrauwen, zoals bij mij, een stuk lichter van haarkleur zijn dan de kleur van het haar op je hoofd. Verven is heel gemakkelijk en kun je ook zelf doen met een setje van bijvoorbeeld Etos.

Ondanks dat ik mijn wenkbrauwen heel soms verf, zijn ze dun behaard en daardoor niet heel opvallend. Er zijn verschillende manieren om je wenkbrauwen bij te tekenen. Bijvoorbeeld met poeder, potlood of gel. Het is een gemakkelijke handeling, maar je moet wel even weten hoe je het precies aan moet pakken. Je wilt natuurlijk niet dat het teveel opvalt, onnatuurlijk oogt of ongelijk is.

Stap 1
Bekijk eerst goed jouw natuurlijke wenkbrauwvorm. Meestal zijn beide wenkbrauwen net even anders, dat geeft niets. Het is niet handig om een hele andere vorm te gaan tekenen, als je wenkbrauw nu eenmaal is zoals hij is. Dat valt op en ziet er onnatuurlijk uit. Je kunt het beste ongeveer jouw eigen vorm volgen of zoals je wenkbrauw geëpileerd is. Heb je hele brede wenkbrauwen en zijn deze erg blond, dan kun je deze het beste niet helemaal inkleuren, maar juist iets smaller laten lijken door een dunnere wenkbrauw aan te geven met poeder of potlood.

Stap 2
Gebruik een kleur die niet veel donkerder is dan jouw eigen haarkleur. Het beste kun je ongeveer dezelfde kleur gebruiken. Met poeder zitten er vaak meerdere tinten in een doosje. Meng deze gerust. Ook met potlood zijn er veel kleuren verkrijgbaar. Kies niet te snel voor een donkere kleur, maar pas ook op met te licht. Dit geeft een onnatuurlijk effect. Budgetmerken als Catrice en Essence hebben prima producten. Poeder ziet er het meest natuurlijk uit.

wenkbrauwen

Stap 3
Kam de haartjes van je wenkbrauw naar beneden. Dit helpt om de huid goed te kunnen inkleuren met poeder of potlood.

Stap 4
Je tekent nu vanaf de onderkant een lijntje in de wenkbrauw. Zo geef je de vorm aan. Doe dit allemaal heel dun. Je kunt het altijd dikker aanzetten of meerdere laagjes poeder aanbrengen. Als je tevreden bent, kleur je de rest van de huid onder de haartjes ook in. Is jouw wenkbrauw aan de brede kant, dan hoef je niet perse alles in te kleuren. Je kunt er dan ook voor kiezen om juist een smallere wenkbrauw te tekenen, om het sierlijker te maken.

wenkbrauwen

Stap 5
Borstel de wenkbrauw goed door met een borsteltje. Nu wordt het poeder of potlood verdeelt en kam je de haartjes weer omhoog met het poeder. De wenkbrauw krijgt kun ook een natuurlijke kleur. Alles wat buiten de wenkbrauw op de huid komt, kun je weghalen met een wattenstaafje.

Geef jezelf vooral de kans om steeds wat beter te worden in het aanbrengen van make-up. Als je het vaker doet, wordt het steeds gemakkelijker om beiden wenkbrauwen gelijk te krijgen en ontdek je de producten die jij fijn vindt. 

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Charlotte - Dinsdag 16 december 2014 11:26
mooi
Maanmeisje - Dinsdag 16 december 2014 16:47
Ik doe dat wel, maar niet in bepaalde stappen. Ik doe dat gewoon altijd even snel. Geen zin om er lang mee bezig te zijn, haha.
dees - Dinsdag 16 december 2014 18:17
Doe het niet te dik in te kleuren! Trust me, op foto's leek ik een of andere clown.
Maar als het subtiel gedaan wordt is het wel mooi
Pleun - Dinsdag 16 december 2014 21:28
Mijn wenkbrauwen vallen van zichzelf al wel op, ben blond en m'n wenkbrauwen zijn zwart. Maar teken wel altijd bij omdat ze dan wat strakker lijken
Anne - Donderdag 18 december 2014 08:34
wat voor kwasten heb ik hier voor nodig? aangezien ik alleen maar een oogschaduwkwast en een blending kwast heb, en ik vandaag het eerst van mn leven mn wenkbrouwen ga laten epileren (eng!) en ik dus ook spulletjes moet kopen om ze bij te tekenen