Goede voedingsstoffen voor je huid

 

Natuurlijk is gezond eten goed voor de binnenkant van je lichaam. Je krijgt er energie van om je dagelijkse dingen mee te kunnen doen, je organen blijven ermee aan het werk en je voelt je goed. In een hoop van deze producten zitten daarnaast echter ook nog eens voedingsstoffen die naast goed voor je lichaam ook nog eens heel erg goed voor je huid zijn. Deze schijnen je huid al binnen enkele dagen te laten stralen en beschermen je huid tegen invloed van buitenaf. Het voordeel hiervan is dat het heel natuurlijk is en dat je er dus geen extra producten voor hoeft te kopen: als je immers gezond eet, krijg je de meeste voedingsstoffen al binnen.

avocado
Bron

♥ Seleen
Dit is een mineraal waar je maar weinig over hoort. Toch heeft seleen een goede invloed op de huid. Het gaat namelijk het beschadigen van de huid tegen, met name de beschadigingen die we oplopen als gevolg van de zon. Seleen zit onder andere in vlees en vis.

♥ Vitamine C
Deze vitamine speelt verschillende rollen op het gebied van huidverzorging. Vitamine C kan onder andere zorgen voor een gezond immuunsysteem waardoor een gezonde huid gewaarborgd blijft. Daarnaast is Vitamine C een antioxidant, wat betekent dat het schade tegen gaat waar we onze huid dagelijks aan blootstellen. Vitamine C is onder andere terug te vinden in aardbeien, kiwi's en citrusvruchten.

♥ Vitamine E
Deze vitamine is misschien wel een van de belangrijkste ingredienten die goed is voor de huid. Het helpt de huid herstellen als deze beschadigd is door de zon en gaat onzuiverheden tegen. Ook vermindert het rimpels die uiteindelijk allemaal zullen krijgen naarmate we ouders worden. Vitamine E zit veel in verschillende soorten noten en ook avocado is er rijk aan.

♥ Zink
Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid zink nodig. Wat echter minder bekend is, is dat zink kan helpen bij het tegengaan van acne. Een extra hoeveelheid zink kan de extreme productie van olie tegengaan en zorgt ervoor dat onzuiverheden sneller vervagen. Mocht je veel last hebben van puistjes, dan is het aan te raden om bij de drogist eens op zoek te gaan naar supplementen die extra zink bevatten. Zink zit daarnaast in verschillende producten zoals vlees, kaas, noten en schaal- en schelpdieren.

cheese
Bron

♥ Co-enzym Q10
Eerder kende ik Q10 alleen van de reclame, maar het co-enzym Q10 blijkt een antioxidant te zijn dat je lichaam van nature aanmaakt. Q10 kan een rol spelen in het voorkomen van huidkanker naarmate je ouder wordt. Q10 wordt vaak toegevoegd aan vitaminepillen en andere supplementen. Qua voeding zit Q10 in onder andere vette vis, gevogelte, volkoren producten en spinazie.

♥ Koper
Er zijn verschillende mineralen waar je lichaam elke dag een bepaalde hoeveelheid van nodig heeft. Koper is er daar één van. Koper houdt je huid elastisch en stevig. Bij een normaal en gezond voedingspatroon kun je ervanuit gaan dat je voldoende koper binnenkrijgt, het zit in allerlei soorten groenten, fruit, vlees en graanproducten. Dokters zijn er zelfs eerder ongerust over dat mensen teveel binnenkrijgen dan te weinig.

♥ Silicium
Hoewel dit misschien niet heel aantrekkelijk klinkt om te eten, komt dit toch voor in verschillende soorten groente en fruit. Dit ingredient zorgt ervoor dat wondjes beter genezen en dat je huid elastisch blijft. Naast dat je dit in je voeding kunt vinden, wordt het veelal ook toegevoegd aan bepaalde cremes.

vegetables
Bron

Heb jij nog tips voor een mooie huid?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anneloes - Dinsdag 27 januari 2015 10:07
Mijn oma zweert bij tomaten en water :P
Miekio - Dinsdag 27 januari 2015 10:30
Juist toen ik stopte met vlees eten, knaptte mijn huid heel erg op. Ik had anders dagelijks puistjes en pukkels, en veelal droge schilferige plekken.
Nu is het veel egaler en minder snel verstoord.

Verder gewoon, goed en afwisselend eten en drinken.
Lot1995. - Dinsdag 27 januari 2015 15:19
(Voldoende) Water drinken
miri - Dinsdag 27 januari 2015 15:58
olijfolie op je huid.........zacht!
Geen varkensvlees en chocola... zo voorkom je puisten.
Katja - Dinsdag 27 januari 2015 17:55
Ik slik vitamine B2, werkt ook goed!
LittleJ - Woensdag 28 januari 2015 00:02
Wil je seleen binnenkrijgen? Eet anderhalve paranoot en je hebt je aanbevolen dosis al ruim overschreden haha :')