Gezicht reinigen: beter niet doen

 

Maak jij iedere ochtend en avond je gezicht schoon of doe je dit maar eens per dag? Hoe maak je je gezicht dan schoon? Gewoon een washandje, wat zeep en water of doe je het met meerdere speciale gezichtsreinigings producten? Haal je je make-up altijd van je gezicht af voor het slapen gaan of gebruik je hiervoor enkel snel even een reinigingsdoekje? Je gezicht schoonmaken klinkt simpel, maar toch zijn er allerlei dingen die je hierin fout kunt doen. Om deze foutjes te voorkomen heb ik er een aantal voor je op een rijtje gezet. Ikzelf gebruik de reinigingsproducten van Dr van der Hoog. Hier ben ik erg tevreden over.

van der hoog

♥ Verkeerde reiniger
Je kunt niet iedere reiniger gebruiken bij elk type huid. Het is dus belangrijk dat je, voordat je een reiniging koopt, onderzoekt wel huidtype je hebt. Hier kan je de reiniging die je gaat gebruiken dan op afstemmen. Weet je echt niet welk type huid je hebt, kies dan altijd voor een milde reiniger.

♥ Te warm water
Natuurlijk is het fijn om je gezicht in de ochtend of avond te wassen met lekker warm water, maar pas op dat je niet te warm water gebruikt. Hierdoor kunnen de haarvaten aan de oppervlakte van je huid namelijk beschadigd worden. Bovendien kan het een evenwichte oliebalans van je huid verstoren waardoor je een te droge of juist te vette huid krijgt.

♥ Te vaak exfoliëren of scrubben
Het is prima om je gezicht zo nu en dan mild te scrubben of exfoliëren, maar doe dit niet te vaak. Hiermee beschadig je de huid. Kies altijd voor een milde scrub en gebruik dit niet vaker dan eens, maximaal twee keer per week.

♥ Vieze handen
Als je een hele dag druk bent geweest zul je je verbazen hoeveel vuil er van je handen af komt als je ze goed was. Je gezicht wassen met je handen zonder dat je eerst je handen hebt gewassen is dus niet zo handig. Je wrijft hiermee enkel extra veel vuiligheid in je gezicht. Was dus altijd eerst je handen alvorens je je gezicht gaat reinigen.

vrouw bad
bron foto
bron foto

♥ Make-up niet eerst weghalen
Als je make-up hebt gebruikt is het belangrijk dat je dit eerst helemaal van je gezicht haalt alvorens je start met de reiniging. je kunt je poriën nooit goed reinigen als deze nog deels verstopt zitten met make-up. gebruik dit eerst een goede reinigingslotion en topic alvorens je start met het reinigen van je hele huid.

♥ Te ruw drogen
Natuurlijk wil je je gezicht even afdrogen nadat je het gereinigd hebt. Let er dan wel op dat je dit niet te ruw doet. Een beetje deppen met een handdoek is prima, maar ga niet ruw lopen wrijven, dit is niet goed voor je huid. Vergeet ook niet om altijd een schone handdoek te gebruiken, anders ben je water naar de zee aan het dragen.

vrouw bad
bron foto

♥ Geen crème gebruiken
Het is goed om direct na het reinigen een vochtinbrengende crème te gebruiken. De crème wordt op dit moment het best opgenomen en je huid wordt zo goed gehydrateert.

Maak jij weleens één van bovenstaande foutjes?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

hoi - Zondag 19 april 2015 12:06
Geen creme gebruiken en daaronder wel meteen creme gebruiken..
Make up Niet eerst weghalen en daaronder juist eerst make up weghalen... Eh lekker duidelijk dit
@hoi - Zondag 19 april 2015 12:21
Volgens mij staat er in de titel duidelijk ''beter niet doen''. Per kopje zie je dus wat je beter niet kunt doen en vervolgens wordt dit toegelicht en uitgelegd hoe je het wel moet doen. Lijkt me duidelijk genoeg.

OT: fijne blog!
D - Zondag 19 april 2015 12:47
Ik vond het ook verwarrend en moest even nadenken xd maar verder is het wel een handige blog! Ik wist alles al wel, maar toch ben ik soms gewoon te lui om me aan al die do's en dont's te houden
Liz - Zondag 19 april 2015 19:14
Erwordt een beetje gedaan alsof het echt een must is om bijvoorbeeld creme te gebruiken en om reiniging lotion én tonic te gebruiken. Ik vind dit allemaal nogal veel. Ik gebruik geen foundation oid en smeer zeker niet elke dag creme op mijn gezicht, enkel als ik lang in de zon zal zijn heb ik een speciale creme met zonnebescherming. Ik ben super tevreden met mijn huid en ga graag puur natuur. Ik heb ook een tijdje creme van dr van der hoog gehad, maar daar zit ook gewoon alcohol in en dit is echt niet goed voor je huid. Dus alleen douchen met een beetje warm water, misschien eens een washandje erover en ik kan er gewoon een dag tegenaan.
josha - Zondag 19 april 2015 19:25
Ik gebruik ook nooit creme op mijn gezicht, voel ik me zo opgesloten hahha
Jupz - Maandag 20 april 2015 16:42
Ik ben gestopt met twee keer per dag m'n gezicht wassen (deed het 's ochtends en 's avonds), en m'n huid is nu rustiger (heb een heel gevoelige huid, met momenteel helaas vrij veel acne). Was het nu alleen 's avonds voor ik naar bed ga.
En ben aan het experimenteren met Tea Tree Oil, dat smeer ik begin van de avond op en dan met naar bed gaan was ik m'n gezicht schoon.
Verder gebruik ik niets, ook geen make-up, volgens mij doet dat meer kwaad dan goed.