Ga voor no make-up

 

Eigenlijk heb ik 's morgens altijd opstartproblemen. Ik blijf liever wat langer in mijn bed liggen dan dat ik een uur voor de spiegel sta. Het komt dus regelmatig voor dat ik zonder make-up de deur uit ga. Toen ik nog studeerde, zat ik soms in de trein mijn make-up op te doen en ik was zeker niet de enige. Soms vind ik het wel leuk of belangrijk om make-up te dragen maar heel vaak maakt het mij ook niet zoveel uit. In deze blog een aantal redenen om te kiezen voor NO Make-up.

make-up zelfvertrouwen proud2Bme

Ondanks dat ik op dit gebied soms een beetje lui ben, hou ik wel van make up. Ik zie echt de effecten ervan en ik weet dat het mij in sommige gevallen mooier kan maken. Maar aan de andere kant heb ik ook ingezien dat heel veel mensen het verschil niet eens zien als ik geen make-up draag. Wat zijn nou redenen waarom je geen make-up hoeft te gebruiken? Wat zijn de voordelen ervan? Ik zet ze hieronder op een rijtje.

♥ Bespaart veel geld
Make-up kost ontzettend veel geld. Je bent voor een goede poeder of mascara al snel €10,- of €15,- kwijt. Af en toe nieuwe nagellak, oogschaduw of lipstick tikt op gegeven moment ook aardig aan en dan nog alle lotions, tonics en reinigingsmelk om je make-up weer te verwijderen. Vrouwen geven gemiddeld zo'n €200,- euro per jaar uit aan make-up. En met dat bedrag kan je best wel veel leuke dingen doen.

 Verkeerd make-up gebruik maakt lelijk
Toen ik op de middelbare school nog veel foundation gebruikte, was ik altijd heel dwangmatig aan het checken of ik het wel goed verspreid had over mijn gezicht. Soms zag ik namelijk meisjes met vlekken in het gezicht lopen of dat hun gezicht oranje was en de nek weer een heel andere kleur. Dat wilde ik echt voorkomen. Wanneer je make-up verkeerd aanbrengt, bijvoorbeeld foundation, oogschaduw of lipstick, maak je jezelf echt niet mooier. Een goede reden dus om het make-up gebruik te beperken.

Im beautiful

 Je verbergt jezelf
Achter een laag make-up zit de persoon waar het eigenlijk om gaat. Je eigen huid, de vorm van je ogen zonder dat je het hebt aangepast, je sproetjes etc. Waarom dat ene moedervlekje wegwerken terwijl hij eigenlijk laat zien hoe mooi je bent? Dit is echt waar. Juist een moedervlekje of rood plekje in je gezicht, iets wat anders is, laat zien hoe mooi je huid echt is. Als deze er niet zou zijn, zou dat niet opvallen. Daarnaast verbloemt make-up soms hoe je je werkelijk voelt, terwijl het soms wel fijn is als mensen aan je zien dat het niet zo goed gaat.

 Voor de mannen hoeft het niet...
Veel mannen hebben eigenlijk niks met make-up. Soms is make-up zelfs een barrière in hun relatie maar ze durven het niet toe te geven. We houden misschien teveel vol dat we het voor onszelf doen, terwijl we het ook zeker doen om aantrekkelijker te zijn voor de mannen. Natuurlijk zijn er ook genoeg mannen die er wel van houden, maar teveel make-up is dus eigenlijk niet nodig. Wil je toch make-up gebruiken omdat je je daar beter door voelt of omdat je jezelf dan mooier vind? Hou het dan basic.

 Slecht voor je huid
Dat de meeste make-up je huid niet voedt of verzorgt weten we wel. Veel make-up zit vol met chemische stoffen die allergische reacties en irritaties kunnen veroorzaken. Het verstopt je poriën waardoor je eerder kans hebt op onzuiverheden en puistjes. Er zit bijvoorbeeld cadmium in eyeliner en concealers, plastic in lipgloss en nikkel in poeder en rouge. Make-up is eigenlijk bedoelt om mensen mooier te maken, maar door het gebruik van dit soort producten wordt je huid op den duur niet beter of mooier.

Make up kwasten
Bron

 Je blijft bleek
Foundations en sommige poeders maken de huid zo dicht, dat zonlicht geen mogelijkheid krijgt om er door heen te komen. Wanneer je geen of weinig make-up gebruikt, heeft je natuurlijke huid meer ruimte en wordt het gevoed door de zon en buitenlucht. Hierdoor krijgt je huid een mooi en gezond kleurtje.

 Langer slapen
Wanneer je minder of geen make-up gebruikt, kan je je ochtend ritueel waarschijnlijk aanzienlijk inkorten. Geen foundation, poeder, oogschaduw, mascara, eyeliner en lipstick meer die heel wat tijd in beslag nemen. Je kunt wat langer in je bed blijven liggen. En daarnaast scheelt het ook heel wat tijd 's avonds want je hoeft niet alle make-up er weer af te halen.

Wat is voor jou een reden om geen make-up te gebruiken?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

EB91 - Vrijdag 31 januari 2014 11:14
Ik gebruik nooit make-up want ik heb helemaal geen zin om mijn tijd en geld daaraan te verspillen. Bij anderen kan ik het best mooi vinden hoor, maar als ik zie hoe obsessief heel veel mensen er mee bezig zijn dan denk ik echt van pffff heb je weer zo'n huppelkutje....
anoniem - Vrijdag 31 januari 2014 11:22
Heel leuk allemaal, maar ik ben echt een monster zonder make-up. Helaas gaat dit niet voor mij op.
A - Vrijdag 31 januari 2014 11:33
Als ik naar school ga ofzo dan vind ik het niet nodig! Maar in het weekend bijvoorbeeld vind ik het heeeerlijk om even lekker te make-uppen en er alle tijd aan te besteden!
meisje14 - Vrijdag 31 januari 2014 11:47
Ik durfde eerst nooit over straat zonder make-up, maar nu kan ik me er niet toe zetten om het op te doen: teveel gedoe. In de kliniek voelt het ook zo nutteloos. Voor wie doe ik het dan?
doritos - Vrijdag 31 januari 2014 11:57
ik doe altijd alleen even eyeliner ennsoms mascara en oogschaduw. omdat ik mijn ogen erg mooi vind en vind dat ze wel wat extra op kogen vallen.
mamvan3 - Vrijdag 31 januari 2014 12:47
ik gebruik NOOIT make-up. zelfs op de dag dat ik ging trouwens heb ik het niet gebruikt. Ik vind het veel te veel gedoe, zonde van mijn geld en ik vind het me niet mooier maken. Ook heb ik in de ochtend geen tijd er voor.

Voor mij zou het juist heel goed zijn om een keer make-up te dragen om wat meer aandacht aan mezelf te besteden. Maar nu ik dit allemaal weer lees denk ik echt...... gelukkig, allemaal redenen om het niet te doen.
MIO? - Vrijdag 31 januari 2014 12:58
Voor mij is make-up dragen juist goed, omdat dat betekent dat ik mezelf verzorg en de 'moeite waard' vind. Heel vaak ontbreekt het hieraan.

Maar ik ga dus ook makkelijk zonder make-up de deur uit.
PluiSbeessie - Vrijdag 31 januari 2014 13:16
Ik kan toch niet zo goed tegen make-up, dus dan is de keuze snel gemaakt. ;) 's Morgens alleen een beetje mascara op en naar een feestje af en toe wat oogschaduw, that's all. Bevalt me prima zo, ben er 's morgens ook niet meer dan 2 minuten aan kwijt!
Hay Lin - Vrijdag 31 januari 2014 13:16
Ik draag sinds een jaartje af en toe make-up, maar kan ook gemakkelijk zonder. Maar ik vind oogschaduw, mascara, eyeliner en oogpotlood wel iets toevoegen. Al die foundation en lippenstift vind ik irritant en het maakt inderdaad niet mooier en is ongezond voor je huid.
@meisje14 - Vrijdag 31 januari 2014 13:22
Voor jezelf :)
Silent-Tears - Vrijdag 31 januari 2014 13:32
Ik gebruik alleen een beetje mascara.

Waarom niet (meer):
- mijn ogen zijn erg gevoelig, ik kan oogpotlood bv slecht verdragen
- ik vind mezelf ook knap zonder make-up
- soms heb ik geen tijd of vergeet ik het
- soms heb ik geen zin om het op te doen
- ik vind het heerlijk een pyama dag te hebben, of jogging broek dag
dan loop ik lekker op gympies en in joggingbroek naar de winkel
en draag ik de hele dag geen make up. Heerlijk!
Katja - Vrijdag 31 januari 2014 13:40
Ik gebruik eigenlijk haast nooit make-up. Een tijd terug was ik er altijd heel erg dwangmatig in, maar nu gebruik ik het alleen nog maar voor speciale gelegenheden. Scheelt heel veel tijd, geld en gedoe.
lin - Vrijdag 31 januari 2014 13:41
Al 22,5 Jaar geen make-up dat dat hou ik ook lekker voor altijd zo!!
hockeymeisje95 - Vrijdag 31 januari 2014 13:50
Een reden om geen make-up te gebruiken? Hmm, alleen als ik niet de deur uit hoef. Maar gezien dat eigenlijk bijna nooit is....
Ik heb dus bijna altijd wel mascara op (anders zijn ogen zo 'leeg'). Ik vind het gewoon mooier als mensen iéts (in ieder geval mascara) op hebben, gewoon verzorgd.
Zolang het maar niet too much is. Met foundation zou je mij bijvoorbeeld NOOIT zien, dat vind ik mensen nou niet echt mooier maken..
twirler94 - Vrijdag 31 januari 2014 14:08
ik gebruik ook niet zoveel make up, maar zonder mascara de deur uit.. dat gebeurt vrijwel nooit. ik voel me dan zoo 'kaal ' ofzo haha.
verder gebruik ik meestal ook eyeliner maar meer niet.
X - Vrijdag 31 januari 2014 14:45
Gelukkig, eindelijk iemand die net zo als ik over make-up denkt!!! Vind het af en toe ook heel leuk om te doen. Maar blijf meestal (ok altijd eigenlijk) liever langer slapen :P
Roos - Vrijdag 31 januari 2014 14:51
Een reden om geen make-up te dragen: dat je het er 's avonds niet af hoeft te halen!
Tabithaxxx - Vrijdag 31 januari 2014 15:09
Mijn huid kan niets verdragen. Ik ben van mezelf getint, dus ik hoef niet perse een kleurtje op en ik heb al zwarte wimpers, dus mascara hoef ik ook niet.
ieman die een meisje is - Vrijdag 31 januari 2014 15:56
ik gebruik nooit zoveel make-up eyeliner en mascara maar veder niks ik kan ook wel zonder make-up de deur uit en soms slaap ik me make-up op omdat ik te moe om er vanaf te halen en dan hoef ik volgende dag niet op de doen ja mischien beetje bijwerken ofzo
- - Vrijdag 31 januari 2014 17:11
Draag (vrijwel) nooit make-up.
Ben er zeeeer overgevoelig voor, en mensen denken toch altijd al dat ik mascara op heb haha
? - Vrijdag 31 januari 2014 17:37
Ik ga nooit zonder mascara de deur uit.. Af en toe wat foundation en wat op m'n lippen. Wat geld betreft mijn mascara is inderdaad niet goedkoop maarrr lang leve de aanbiedingen haha daar let ik gewoon goed op en ook al heb ik nog geen nieuwe nodig maar hij op dat moment lekker goedkoop is haal ik Hem dan hoef ik niet de volle pond te betalen als ie wel leeg is :)
Diedjuh - Vrijdag 31 januari 2014 18:04
Mooie foto! En goed verhaal!
Mieke - Vrijdag 31 januari 2014 18:19
Ik gebruik af en toe wat mascara en oogpotlood. Lippenstift bij echt bijzondere gelegenheden, maar mijn bed is gewoon te fijn om er 's morgens tijd aan te besteden! En omdat ik van mezelf donkere wimpers heb valt het niemand op dat ik me vaak niet opmaak.
aloha - Vrijdag 31 januari 2014 18:55
ik had toevallig vandaag geen make-up op :)
Proudie1 - Vrijdag 31 januari 2014 22:33
Ik heb ook haast nooit make-up op. Alleen heel soms bij een speciale gelegenheid. Ik heb een hekel aan mascara, dus ik laat mijn wimpers gewoon bij de schoonheidsspecialiste verven. Dat blijft 6 weken zitten en ziet er mooi uit en is lekker makkelijk dus!
Sterre - Zaterdag 1 februari 2014 00:40
Heel leuk artikel!!
lol - Zaterdag 1 februari 2014 21:03
zeggen ze met een dikke lading make up! pff
Noor - Zondag 2 februari 2014 11:32
Ik gebruik elke dag make-up behalve als ik weet dat ik de hele dag thuis ben. Maar met make-up vind ik mezelf er iets beter uitzien. Ik doe dan alleen mascara en oogpotlood op. Niet veel dus.
Noor - Zondag 2 februari 2014 11:33
Ik was vergeten te zeggen dat ik het een heel leuk artikel vind :)
Fleurtje - Zondag 2 februari 2014 11:33
ik ga regelmatig zonder mascara de deur uit, maar mensen denken dan vaak dat ik ziek ben, hoewel ik echt weinig make up gebruik.
Alleen bij uitgaan of feestjes gebruik ik meer, omdat het ook wel eens lekker is om jezelf op te tutten.
anoniem - Zondag 2 februari 2014 13:34
alles wat hierboven staat is voor mij een reden om geen make up te gebruiken
Star* - Zondag 2 februari 2014 19:30
Ik wel!

Ik vind het leuk om creatieve dingen te doen, dus ook expirimenteren met make-up. Daarnaast hou ik van foto' s maken en dan ziet het er ook veel leuker uit met make-up.

Ik draag niet iedere dag alles hoor, maar meestal toch wel een beetje bb cream in plaats van een dagcreme en een beetje wenkbrauwpotlood bijvoorbeeld. Of als ik een puistje heb/wat meer rood in mn gezicht dan een beetje concealer.
Dat op dagen dat ik gewoon thuis ben, alleen boodschappen doe of mn hond uit laat. Maar als ik echt weg ga, naar de stad met een vriendin bijv dan doe ik altijd wel make-up op.

Bij mij eigenlijk ook wel een goed teken, want ik heb een periode gehad dat ik het niet deed en toen ging het heel slecht met mij. En nu doe ik het weer en vind ik het leuk er aandacht aan te besteden. Ook aan kleding overigens. : )
pea - Zondag 2 februari 2014 19:40
ik doe alleen mascara en oogpotlood
en dan alleen als ik onder de mensen ben
vind het zo,n gedoe
dus ik doe het voor een ander daar komt het op neer
charly24 - Zondag 2 februari 2014 22:42
Sommige dagen heb ik geen zin in make up. Maar doe dan wel even snel foundation en rouge op. Dan is mn huid mooier en dat scheelt al wel. Dan zie ik er puur natuur uit..

Nog 1 voordeel: je kan dan lekker lui door je ogen wrijven wat soms heel fijn is hahahaha. Herkennen jullie dat?
Myra - Woensdag 26 februari 2014 19:50
Voor mij is make-up opdoen een soort van ontspanning &
ik vind het ook altijd leuk om te doen.
Maar als ik een keertje te laat uit bed kom, vind ik het ook
geen probleem als ik zonder make-up de deur uitga.
Al voel ik me wel 'mooier' met make-up ..
Jose - Dinsdag 25 maart 2014 21:58
Ik draag ook nooit make-up en dat bevalt me goed. Soms smeer ik een kleurende dagcreme maar dat houd ik nooit lang vol. Ik ben bleek van mezelf dus heb ik maar een vrolijk gekleurde bril aangeschaft. Ik heb me wel een keer laten opmaken door een visagiste maar toen vroeg iedereen of er iets met me aan de hand was want mijn ogen waren zo raar. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben.
Jolanda - Donderdag 3 april 2014 00:36
Leuk om te lezen. Ik ben er eerlijk gezegd wel een beetje jaloers op mensen die zonder make-up de deur uit durven/kunnen. Ik heb zelf een lichte en onrustige huid, licht gekleurde wimpers en een peper en zout kleurige haarkleur. Make-up is voor mij een manier om kleur in mijn gezicht te brengen en m'n huid lijkt er egaler door. Voor mij is make-up opdoen een ritueel dat ik al zeker 12 jaar doe. Ik voel me er zeker door, maar vind het veel werk, in het zonlicht zie je de foundation/poeder zitten en maakt mijn toch al niet geweldige huid er niet beter op. Als ik bovenstaande lees ga ik misschien toch geleidelijk aan maar eens minderen. Hoewel ik dat in de weekenden (thuis) al veel doe en bevalt. Wellicht werkt m'n huid en omgeving daar dan ook aan mee. Ik wil namelijk niet steeds de vraag horen als ik geen make-up op heb 'of ik ziek ben', terwijl ik er juist van mezelf mooi uit wil kunnen zien!
Nana - Maandag 15 september 2014 00:23
Ik gebruik bijna nooit make up omdat ik weet dat make up slecht voor de huid is. Vrouwen / meisjes maken in de zichtbaar op (bijvoorbeeld in de trein doen ze zo) Die vind ik echt vreselijk belachelijk manier om te zien, maar ze moeten zelf weten!
Natasja - Zaterdag 15 april 2017 22:58
Sommigen hebben zich gedetailleerd opgemaakt met van alles er op en er aan. Ik wil niet opvallen en daarom doe ik zo weinig mogelijk op de huid. De kleur zo neutraal mogelijk houden dus onopvallend met toch ietsje kleur. Als je iemand altijd met make up ziet lijkt het alsof iemand in eens veel bleker is als je diegene in eens zonder make up ziet.