Er net even anders uitzien

 

Soms kom je weleens meiden tegen die er altijd anders uitzien. Ze heeft zoveel verschillende looks en natuurlijk staat het ene haar beter dan het andere, maar de afwisseling is toch wel leuk. Ondertussen ben je misschien van mening dat jij er altijd hetzelfde uitziet. Een spijkerbroek met een leuk shirt en je haar zit altijd in een staart. Je kent jezelf op een bepaalde manier en dit is ook hoe jij door anderen getypeerd wordt. Natuurlijk is daar niks mis mee en mag jij helemaal jezelf zijn.

er anders uitzien

Zelf vind ik het altijd wel leuk om hier een beetje in af te wisselen. Soms ben ik hier te lui voor en ga ik altijd voor mijn standaard look, maar de andere keer ben ik bereid wat meer moeite te doen. Gewoon omdat het leuk is en omdat het kan. Het betekent niet dat ik niet blij ben met hoe ik ben en dat ik altijd maar vanalles wil veranderen. Het is leuk om uit te proberen wat werkt bij jou en wat niet.

♥ Maak jezelf eens anders op
Door make-up kun je er vaak heel anders uitzien. Ik gebruik sinds kort weer een nieuwe bronzer en ik heb in die korte tijd al van twee mensen gehoord dat ik een wat warmere en tegelijkertijd frissere look heb. Wat meer kleur in je gezicht kan wonderen doen en ervoor zorgen dat je er anders uitziet. Wat ik ook heb gezien, is dat ik bij mijzelf een heel andere look kan creëren door een lijntje onder mijn oog te tekenen met oogpotlood. Eyeliner werkt niet zo goed bij mij door mijn Chinese ogen, maar een dun lijntje op mijn onderste wimper rand kan wel erg mooi zijn. Het ziet er direct heel anders uit.

Basis makeup
Met neutrale basismake-up

Met makeup
Met lijntje onder mijn ogen en lippenstift

♥ Lipstick in een felle kleur
Sommige mensen ken je alleen maar met rode lippenstift. Als je ze dan ineens zonder ziet, ziet dit er heel anders uit en vaak ook een beetje raar omdat je het niet gewend bent. Het is leuk om hier eens iets aan te veranderen. Doe een keertje een roze of bruinachtige lippenstift op of kleur je lippen alleen in met een lippotlood. Zeker wanneer je nooit iets op je lippen doet, kan dit een mooi verschil laten zien en zie je er ineens anders uit.

♥ Andere haarkleur
Misschien een beetje spannend, maar vaak ook wel leuk! Doe het niet te vaak want het is niet heel goed voor je haar, maar soms is het best leuk om je haar in een andere kleur te verven. Laat je adviseren door een kapper welke kleur goed staat bij jouw gezicht. Ik heb vroeger mijn haar heel vaak geverfd en op gegeven moment wist ik niet eens meer wat mijn eigen haarkleur was. Dit was dus een beetje overdreven. Ik heb het toen helemaal laten uitgroeien en na jaren heb ik het weer een keer geverfd. Dit keer heel donkerbruin. Ik was een beetje bang dat ik er heel bleek van zou worden, maar het tegendeel was waar. Ik kreeg juist meer kleur in mijn gezicht. Mijn blauwe ogen sprongen er meer uit en eigenlijk stond het wel heel mooi.

♥ Ander kapsel
Zelf heb ik dit nog niet zo vaak gedaan, ik ben een beetje een mietje wat mijn haar knippen betreft. Maar een ander kapsel kan je zeker een heel andere uitstraling geven. Ik heb dit veel gezien in mijn omgeving. Als je knippen ook niet zo'n goed plan vindt, kun je er altijd voor kiezen om je kapsel op een simpele manier te veranderen. Bijvoorbeeld door de krul- of stijltang te gebruiken, je haar op te steken, het te vlechten of het net op een andere manier te dragen dan normaal.

Verschillende kapsels

♥ Nieuwe kledingcombinaties
Snel grijpen wij naar het kledingsetje waar je je het meest comfortabel in voelt of juist het setje wat je net nieuw hebt gekocht. Ik ben snel geneigd om dezelfde kledingcombinaties te dragen wanneer het mij bevalt en dit zie ik ook veel in mijn omgeving. Het is natuurlijk wel makkelijk, maar soms ook een beetje saai. Ga eens voor je kledingkast staan en probeer eens iets anders. Combineer kledingstukken die je nog nooit tegelijkertijd hebt gedragen en bekijk aan het einde van de dag hoe dit is bevallen.

♥ Een rokje in plaats van een broek
Misschien draag je vaak broeken maar heb je eigenlijk ook wel leuke jurkjes of rokken in de kast hangen. Probeer eens iets anders. Misschien is de overgang van een broek naar een rok een beetje groot maar je kunt ook eens een blouse dragen als je dit normaal niet doet. Daag jezelf eens uit en bekijk waar jij je goed in voelt.

♥ Andere kleur
Ik neig vaak naar neutrale kleuren in mijn kleding. Je zal mij bijvoorbeeld niet zo snel in oranje of gele kleding zien. Nou weet ik ook dat dit mij echt niet staat, maar ik kies vaker voor veilige kleuren. Tijdens een kleurenanalyse heb ik gemerkt dat dat eigenlijk best zonde is. Dit zijn namelijk niet direct de kleuren die het meeste voor mij doen. Een aantal andere tinten, bijvoorbeeld bepaalde kleuren roze en blauw doen veel meer voor mij en brengen bijvoorbeeld kleur in mijn gezicht. Dit heeft er voor gezorgd dat ik wel wat meer aan het experimenteren ben met verschillende kleuren. Ik merk dat ik er dan ook weer heel anders uit zie en dat is soms wel leuk.

♥ Nagels lakken
Geef je nagels een ander kleurtje! Dit voegt echt wat toe en verandert het totaalplaatje. Het valt mij direct op als een vriendin bijvoorbeeld een andere kleur nagellak draagt. Ik vind het vaak ook wel leuk staan. Wat je ook kunt doen, is wat proberen met verschillende kleurtjes, zoals leuke patroontjes erop tekenen. Je kunt dit ook doen met washi tape.

Nagels lakken

♥ Accessoires
Accessoires kunnen een outfit helemaal compleet maken. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik helemaal niet zo veel accessoires gebruik bij mijn outfits, maar het kan soms wel heel leuk zijn. Ik heb wel altijd een tas bij me en ik draag soms een ketting of armbandjes. Om jezelf een keertje een andere look te geven, is het gebruik van accessoires een heel makkelijke manier.

♥ Lach!
Hier heb je misschien wel het meeste aan. Veel lachen zorgt voor een mooie, krachtige en positieve uitstraling. Probeer hier eens bewust mee bezig te zijn. Je zult zien dat het je wat oplevert.

Wat is jouw tip om er net even wat anders uit te zien dan normaal?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

CrazyMissTeddyBear - Zondag 20 juli 2014 10:47
Leuke blog ik ben zelf ook zo'n iemand die de hele tijd van look veranderd hahaha
0hsmilee_ - Zondag 20 juli 2014 11:19
Leuk je haren zo! Leuk blogje !
VliegjeVeerle - Zondag 20 juli 2014 11:19
Wat een leuke blog! Ik heb meteen een paar van je tips toegepast, hoewel ik opzich ook wel verschillende looks heb kies ik de laatste tijd toch vaak voor 'makkelijk'
Quirine - Zondag 20 juli 2014 11:22
Leuke blog Laura!
Zelf kies ik ook vaak voor het makkelijke, maar probeer ik het wel te combineren met iets aparts. En af-en-toe een leuke opvallende lipstick. :)
Maanmeisje - Zondag 20 juli 2014 11:37
Mooi!
Scorpiors - Zondag 20 juli 2014 11:55
Ja erg leuk. En eigenlijk staat alles jou wel leuk.
Stiekem geld dat ook best wel bij jongens.
Hele leuke blog en ook best wel een intressante blog.
:)
kate02 - Zondag 20 juli 2014 13:36
Neutrale basismake-up staat jou het beste ;) Net als Noushka!
Haarstijlen kom je wel mee weg!
muisje - Zondag 20 juli 2014 13:38
Wauw wat ben je toch een mooie vrouw!
nina - Zondag 20 juli 2014 18:43
kunnen jullie een keer een blog maken over leuke alternatieve winkels?