Dit model laat de waarheid zien

 

Voor en na foto's van ge-Photoshopte modellen kennen we allemaal inmiddels wel. Toch vergeten we soms wat een enorme veranderingen er soms worden aangebracht met dit bewerkingsprogramma. Model Jazz Egger wil openheid geven over haar werk als model en alle aanpassingen die met Photoshop nog worden gedaan na het maken van een foto. Natuurlijk heeft Jazz de zogenaamde modellen-looks en wordt er veel make-up gebruikt om haar er op haar best uit te laten zien, maar onderschat ook de toevoeging van de bewerkingstechnieken van tegenwoordig niet, waardoor ze er nog net even anders uitziet op foto's in bladen en billboards langs de weg.

Echt helemaal niets is wat het lijkt, zou je eigenlijk moeten denken. Ook Jazz ziet er op de foto's voor campagnes echt anders uit. Daarom plaatst het model op haar eigen Instagram foto's met make-up en belichting, maar ook de foto die bewerkt is door de fotograaf. Ze noemt de reeks The truth behind this shot en gebruikt ook de hashtag #truthbehindthisshot op internet. Ze wil hiermee laten zien dat mensen de foto's die bewerkt zijn echt niet moeten aannemen als de waarheid. Alles is geperfectioneerd, niets is wat het lijkt.

Veel van jullie hebben me vragen gesteld over de waarheid achter de foto's in de modellenwereld en vandaag geef ik graag antwoord. Ik ben het zo zat dat alles er perfect en Flawless uitziet in tijdschriften en op posters langs de weg. Geloof alsjeblieft niet alles wat je ziet. Swipe om de foto te zien van wat er achter de bewerkingen zit. (Klik op het rondje met pijltje op de foto aan de rechterkant)

#truthbehindthisshot PART 2: Many of you have been asking me about the truth behind a certain part of the modelling industry and today I want to give you the answer. I am so sick of seeing 'perfect' and 'flawless' photos of models in magazines, on billboards and wherever. Don't believe everything you see. ➡️ Swipe to see what I really look like before hours of makeup and photoshop. (For the ultimate truth click the link in my bio.) . . . Thanks to everyone involved in this, I am so happy I had such a wonderful team on board! You guys enabled me to reveal the truth behind retouched photos and supported me so much. Shoutout to @vandehart_photography @randbezyrk @powderandbrush and fakano films! ♡ (note: high saturation and noise may appear bc of converting reasons and have nothing to do with the retoucher's work)

Een bericht gedeeld door J A Z Z 🥚E R 🇦🇹🇬🇧 (@jazzegger) op

Letterlijk niets aan de foto is echt. Niet mijn neus, mijn huid en zelfs mijn huidskleur is aangepast.

Dit is niet echt. Dit is niet hier ik er in het echt uitzie. Het is een fantasie die is gecreeerd met Photoshop. Leg jezelf niet de druk op om er net zo uit te zien als modellen in tijdschriften. Zij zien er zelfs niet uit zoals zichzelf op die foto's.

Swipe om de ongeretoucheerde versie te zien van deze foto. Zelfs de ogen zijn nep op deze foto. De persoon die je hier ziet bestaat niet. Zet vraagtekens bij alles wat je ziet. Niets is wat het lijkt.

Zelf betrap ik mezelf er ook wel eens op dat ik een beetje jaloers ben op de gladde huid van een model op een grote foto in een bushokje, vooral als ik een tijdje heel moe ben of niet lekker in mijn vel zit. (Ja, dat heb ik ook gewoon soms) Zelfs, terwijl ik zo goed weet dat dit bewerkt is, trap ik er in. We raken gewend aan de beelden van modellen met gladde huid, grote, open ogen, lange wimpers en volle lippen, terwijl het helemaal niet de werkelijkheid is. We worden ermee dood gegooid. Het is goed om je bewust te blijven van het feit dat de foto's echt, maar dan ook echt, altijd heel erg bewerkt zijn. Dus, even een reminder van Jazz!

Sta jij daar genoeg bij stil?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Erin - Zondag 3 september 2017 21:37
Dank je wel hiervoor :) ♥