DIY Chocolademasker

 

Niks is zo fijn als jezelf af en toe lekker te verwennen. Even bijkomen in een warm bad of een lekkere warme douche nemen, een (haar)maskertje, een voetenbadje... even relaxen! Nu kan je tijdens zo'n beauty-momentje heel veel geld uit gaan geven aan dure crèmes en maskers, maar je kan het ook gewoon zelf maken. Maak bijvoorbeeld eens een keertje zelf een chocolademasker. Het is super simpel en je hebt er helemaal niet veel voor nodig: waarschijnlijk zul je alles al in je keukenkastje hebben staan!

Wat heb je nodig?

Een chocolademasker maak je heel gemakkelijk zelf met de volgende ingrediënten:

  • Twee theelepels honing. Door de natuurlijke suikers, de was en de mineralen maakt honing je huid super zacht. Honing werkt reinigend, verfrissend en het kalmeert de huid.
  • Twee theelepels yoghurt. De melkzuren in yoghurt werken hydraterend en ontvettend. Verder weekt de yoghurt je dode huidcellen los en maakt het de huid soepel.
    Je kan het beste volle yoghurt gebruiken omdat dit meer vetten bevat, daar wordt je maskertje lekker zacht van..
  • Een theelepel cacao. De cacao zorgt voor een betere bloedtoevoer naar je huid. Ook werkt de cacao hydraterend en maakt het je huid zachter en sterker.
  • Eventueel wat suiker. Suiker hoeft je alleen toe te voegen als je het fijn vindt je huid nog wat te kunnen scrubben.

DIY chocolademaskerWat moet je doen?

Pak een bakje en doe daar de twee theelepels honing in. Verwarm dit vervolgens in de magnetron. Let op: laat de honing niet koken, anders zullen de werkende bestanddelen verloren gaan! Doe nu de yoghurt en de cacao bij de nog warme honing en meng alles goed door elkaar. Soms mengen de ingrediënten niet direct zo goed met elkaar, blijf dus goed roeren tot je één massa hebt. Zorg dat er geen klontjes in je masker achterblijven.

Als je je huid graag nog wil scrubben voeg dan helemaal op het einde de suiker pas toe.

En dan?

Dan kan je het gaan gebruiken! Gebruik dit masker gewoon zoals je elk ander masker gebruikt: reinig dus eerst je huid, haal je haren uit je gezicht en breng het masker met je vingertoppen aan op je gezicht. Laat de huid rondom je ogen en mond daarbij vrij. Laat het masker nu vijftien minuten intrekken. Was de resten vervolgens met lauwwarm water van je gezicht af.

Je zult zien dat je een heerlijk frisse en zachte huid hebt gekregen, die nog super eens lekker ruikt ook!

Foto's: Everjean

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Joo17 - Woensdag 18 september 2013 11:43
Oh wat leuk! Dat ga ik misschien wel eens proberen!
anoniem - Woensdag 18 september 2013 16:14
Leuk! De meeste zelfgemaakte maskers bevatten vaak allerlei rare ingrediënten die ik nooit in huis heb, maar dit zijn inderdaad producten die ik wel in m'n keukenkastje heb staan. Als ik eraan denk, ga ik het binnenkort eens proberen.
JItske - Woensdag 18 september 2013 22:21
Ik denk dat ik het masker al opgegeten heb voordat hij op mijn gezicht zit :P
Lexii - Donderdag 19 september 2013 17:40
Allemaal in huis!
Maar wat Jitske zegt: volgens mij heb ik de kom al uitgelikt voordat het op mijn gezicht zit.
Hahaha. Gelukkig ben ik geen masker-type. Maar als ik ooit 's denk dat ik een gezichtsmaskertje wil, dan zal ik hier aan denken (hoop ik).
evie en victoria - Zondag 19 oktober 2014 13:41
wij zijn het nu aan het proberen over een paar minuten mogen we het eraf halen dan weten wij of het werkte :)