DIY: Zelf neusstrips maken

 

Wekelijks gebruik ik neusstrips voor mijn neus om het goed schoon te houden. Voor degene die niet weten wat neusstrips zijn. Neusstrips zijn ontworpen om vuil uit de poriën van je neus te halen. Veel mensen hebben zwarte puntjes op hun neus, ook wel mee-eters genoemd. Een neusstrip trekt als het ware dit talg uit de porie zodat deze wat minder ‘vol' is, en er dus geen puistje kan ontstaan. Nou dacht ik bij mezelf, kan ik niet zelf neusstrips maken? Zo ben ik aan de slag gegaan en deel ik graag met jullie hoe ik mijn eigen neusstrips maak.

DIY

Benodigdheden:

♥ Melk
♥ 1 glas water
♥ Twee bakjes
♥ Een pan
♥Een zakje gelatine 

DIY

Stap 1. Doe de helft van het water in een bakje en week drie gelatine blaadjes. Laat ze voor vijf minuten weken.

DIY

Stap 2. Pak de pan en zet hem op het vuur. Doe de rest van het water erin en zet het bakje in de pan. Schenk het dan tot de helft met melk en laat het zo staan voor vijf minuten.

DIY

Stap 3. Na het weken van de gelatine blaadjes haal je ze eruit en wring je ze goed uit. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk water in zit.

DIY

Stap 4. Pak het bakje met melk uit de pan. Doe voorzichtig want het is erg warm. Leg een voor een de gelatine blaadjes in het bakje met melk. Per blaadje roer je een paar keer. Zo ga je door tot de drie gelatine blaadjes in de melk weken.

DIY

Stap 5. Na tien minuten is de melk afgekoeld. Je ziet dat er minder melk inzit doordat de gelatine blaadjes dit hebben opgenomen. De melk heeft nu de dikte van behanglijm, dan weet je dat je klaar bent.

DIY

Stap 6. Het mengsel is nu helemaal klaar voor gebruik. Zorg ervoor dat je huid goed schoon is gemaakt met een warm washandje, dit zorgt ervoor dat je poriën goed open zijn. Zelf gebruik ik mijn foundation kwast (die ik niet gebruik voor foundation) voor de neusstrips maar je kan het ook makkelijk aanbrengen met je vingers. Ik smeer het ook een beetje op mijn wangen zodat het goed word gereinigd.

Stap 7. Laat het ongeveer zitten voor 15 minuten. Je merkt dat het harder is geworden en dat je het goedje eraf kan trekken. Na het verwijderen van je neusstrip maak je je gezicht nog even goed schoon en je poriën zijn weer helemaal gereinigd!

Ga jij deze DIY proberen? Of koop jij liever de neusstrips?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

michelle - Dinsdag 26 november 2013 10:31
Leuk om eens zelf te proberen! Ga ik zeker doen !
Onegirl - Dinsdag 26 november 2013 10:52
Ohh die ga ik zeker proberen!
Klietjje - Dinsdag 26 november 2013 14:54
ipv pannetjes werkt de magetron ook super
Hieperdepiep - Dinsdag 26 november 2013 16:38
Ik bedoel dit echt niet om negatief te doen hoor, maar hoe werkt dit dan? Gelatine en melk onttrekt je huid toch niet aan talg? En het lijkt me ook niet echt goed voor je huid?
happycat - Dinsdag 26 november 2013 20:24
ga ik zeker proberen
thx voor de tip!!!!

xx
happycat - Dinsdag 26 november 2013 20:26
nog 1 vraagje hoeveel melk moet er precies in ??

xx
Sergio - Dinsdag 3 december 2013 12:42
Wat een leuk creatief iedee om dit zelf te proberen
Mariska - Vrijdag 2 januari 2015 22:59
Leuk ik ga het zeker proberen! Maar is dit ook te gebruiken voor je hele gezicht zodat alles goed gereinigd is?
Natasja - Zondag 8 oktober 2017 05:20
HELL NO dat ik daar dieren voor ga laten vermoorden!