Alles over hairextensions

 

Misschien heb je ook wel eens nagedacht over hairextensions. Misschien wel om je haar te verlengen of om je haar juist voller te maken. Als je stijl haar hebt of haar met een lichte slag, kun je hairextensions nemen. Die zijn er in veel soorten, maten, kwaliteit en kleuren. Het is vooral belangrijk dat je het niet meteen heel erg ziet zitten, ze fijn aanvoelen, mooi blijven en ze je eigen haar niet beschadigen.

Extensions zijn vaak vrij prijzig en daarom is het dus belangrijk dat je goed nadenkt over de aanschaf. Niet alleen of je ze echt wilt of ‘nodig hebt', maar ook welke je neemt en wel systeem jij het fijnst vindt. Je kunt kiezen voor losse extensions die er met ‘lijm' ingezet worden, clip-ins, flip-ins, matjes die vast zitten met bondjes, echt haar, kunsthaar en dan is er ook nog variatie in lengte en hoeveelheid extensions.

Zelf heb ik vrij dun haar van mezelf, maar ben ik verder heel tevreden met mijn haar. Ik vind de kleur mooi en ik kan er van alles mee doen, omdat het stijl is. Om het wat voller te maken heb ik al jaren lang vijf matjes in mijn haar van Balmain. Deze zijn van zeer goede kwaliteit en blijven daardoor ruim een jaar lang erg mooi. Je kunt dit soort matjes op verschillende manieren in je haar laten zetten. Zo kun je ze dragen met clips en elke dag opnieuw erin doen in vijf minuten of ze erin laten zetten met bondjes. De matjes kunnen ook met wax/lijm vastgezet worden.

Lijm/Wax
Ik vond dit zelf erg onprettig, maar dat is voor iedereen verschillend. In een wax-ringetje kon maar een dun plukje en daardoor brak mijn haar na verloop van tijd af. Als je al niet zulk dik haar hebt, is dat natuurlijk iets wat je absoluut niet wilt. Na een aantal weken moest ik steeds terug om een aantal wax-ringetjes weer opnieuw vast te laten zetten aan nieuwe plukjes haar. Dit wordt gedaan met een warmte tang die het ringetje smelt. 

Individuele extensions (plukjes) worden wel vaak op deze manier vastgezet. Die zijn niet zo zwaar als matjes en door hier en daar wat plukjes tussen je eigen haar te plaatsen, krijg je net even wat meer volume. Gekleurde extensions worden ook vaak op deze manier ingezet. Sinds kort zijn er ook bondjes/lijmringetjes die met geluidsgolven zonder hitte worden vastgezet in het haar. Dit is alleen wel heel prijzig. 


Clip Inn
Deze zijn verkrijgbaar in allerlei lengtes en breedtes. Je kunt kiezen voor 1 rij haar of een aantal losse matjes. Ik heb een tijd lang driet tot vijf losse matjes gehad. Omdat mijn haar erg glad was, spoot ik op het haar waarin ik de clipjes ging zetten wat haarlak of ik toupeerde het licht, zodat de clipjes goed bleven zitten. De clipjes zijn erg sterk. Het zijn een soort kammetjes die je dicht klikt. Je kunt hier eventueel wel mee slapen, maar je kunt ze beter eruit halen voor het slapen gaan. 

clip inn extensions

Het kost ongeveer 5 minuten om de matjes erin te zetten. Ik vond dit erg handig, omdat ik de matjes dan af kon doen als ik ze zat was en ze niet steeds hoefde te wassen als ik mijn eigen haar waste, waardoor ze langer mooi bleven. 

Bondjes
Bondjes zijn net als lijm/wax een soort ringetjes die dichtgeknepen worden. Bij lijm wordt dit gedaan met een hete tang, en bij bondjes gewoon met een normale tang. Dit is dus veel beter voor je haar. Mijn matjes werden er ook een keer met bondjes ingezet en ik vind dit de fijnste manier. De matjes werden met 5 bondjes vastgezet per matje. Dat zijn tien plukjes haar die door het matje heen worden gehaald en per twee worden vastgeknepen met één bondje. De plukjes zijn dikker dan bij lijm, wat voor mij beter werkte, omdat mijn haar niet afbrak. 

bondjes

Flip Inn
Deze extensions bestaan nog niet zo lang en zijn erg populair. Je haalt deze er iedere dag weer uit op een hele simpele manier. Eigenlijk is dit een brede mat die aan een ‘visdraadje' zit. Je zet deze over je eigen haar heen met het draad langs de voorkant van je hoofd en haalt je eigen haar er bovenuit. Misschien krijg je het idee dat het niet goed vast zit, maar het schijnt juist heel prettig aan te voelen. Deze manier beschadigt je haar, net als de Clip Inn het minst.

Verlengen met extensions
Wil je je eigen haar verlengen, dan moet je in ieder geval een goede kwaliteit haar kiezen. Heb je krullen of erg aanwezige slag, dan zijn extensions niet altijd een handige oplossing, omdat het haar van extensions vaak stijl is of een lichte slag heeft. Wel kun je het haar met je eigen haar stijlen of krullen, al kost dat veel tijd en is dat niet goed voor de extensions. Krullen, wassen, verven en stijlen kan trouwens alleen met echt haar, niet met kunsthaar.

Zorg ervoor dat je eigen haar tot je schouders of langer is, als je het wilt verlengen. Is je haar korter, dan zul je de extensions zien zitten, en dat wil je natuurlijk niet. Ga niet meteen voor een lengte die twee keer zo lang is als je eigen haarlengte, maar begin met 20 centimeter verlenging. Op deze manier zie je niet meteen waar je eigen haar stopt en het haar van de extensions begint. Laat je haar met de extensions erin altijd een beetje knippen, zodat de overloop natuurlijk is. 

Volume met extensions
Dit heb ik zelf jaren lang gedaan. Het is vooral belangrijk dat je haar neemt dat lang mooi blijft en waarmee je alles kunt doen. Laat je haar in laagjes knippen, zodat je sowieso wat meer volume kunt creëren en de extensions er mooi tussen vallen. Als je matjes neemt kunt je het beste twee matjes aan de zijkant, één in het midden en twee daaronder in je nek zetten. Kies in ieder geval een bevestiging die jouw haar niet snel afbreekt, want dan verlies je juist volume en beschadig je je eigen haar. 

Extensions Balmain

extensions

De kleur is wat afwijkend dichtbij de haar aanzet, maar wel de juiste kleur voor mijn Ombre Hair.
Als mijn lichte kleur is uitgegroeid, verf ik de extensions chocoladebruin, zoals mijn eigen haarkleur. 

Echt haar
Waar dit haar precies vandaan komt weet ik niet, maar ik heb gehoord dat dit niet op mensonvriendelijke manier wordt verkregen. Bijvoorbeeld door het haar van heiligen in tempels die hun haar afscheren voor meer geluk in het leven of dat mensen gel krijgen voor het opsparen van losse haren of deze voor geld vrijwillig laten afknippen. Het haar is dan ook zeker niet goedkoop en is speciaal geprepareerd, waardoor het er gezond uit ziet. Je kunt dit haar verven, wassen, föhnen, stijlen, krullen, ermee zwemmen en verzorgen. Met de juiste verzorging en regelmatig een masker blijf dit haar ook erg lang mooi.

Verzorging
Bij echt haar is het vooral belangrijk producten te gebruiken die het haar voeden en verzorgen. Vaak word geadviseerd speciale shampoo te gebruiken van hetzelfde merk als je extensions. Ik gebruik zelf een shampoo zonder alcohol en iedere wasbeurt een masker met macadamia olie in de punten als conditioner. Je kunt ook Arganolie of een serum gebruiken. Hierover kun je ook advies vragen in de kapperswinkel. 

Extensions bestellen
Je kunt extensions bestellen via jouw kapster of een kapperswinkel. Zoek van te voren wel uit of je nep of echt haar wilt, zodat je de juiste kwaliteit hebt. Extensions kunnen namelijk erg verschillen in kwaliteit. Zelf ben ik erg tevreden over Balmain Extensions die ik via mijn kapster bestelde. Je kunt onder andere extensions bestellen via:
Luxuryforprincesses.com
Haarshop.nl
Flipinnhair.nl
Haarimport.nl

luxy for princesses

Kosten
Extensions die van goede kwaliteit zijn, kosten vaak best veel geld. Je kunt extensions kopen rond de 50,- maar ook voor 250,-. De set die ik gebruik van Balmain kost ongeveer 200,- en de set die Scarlet in bovenstaande foto's voor de review droeg, kosten 92,50. De Balmain extensions waren wel voller dan die Scarlet droeg. 

Heb jij extensions (gehad)?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Onegirl - Zondag 9 juni 2013 11:36
Nee, nooit gehad.
Lijkt me opzich wel wat omdat ik door de es een tijd hele erge haaruitval heb gehad.
Maar ik doe het toch maar niet, hihi.
iemand die een meisje is - Zondag 9 juni 2013 12:57
het is helaas wel duur
M - Zondag 9 juni 2013 13:32
Ooooh nee niks voor mij! vind die dingen echt onzin en het ziet er niet uit (nep en onverzorgd). Maar misschien heb ik ook geen recht van spreken want ik ben gezegend met een flinke dikke bruine bos die ondanks alles nooit is uitgedund ^^
Lana - Zondag 9 juni 2013 19:56
Ik heb nu voor de tweede keer een flip-in. Ik heb best lang haar van mezelf maar het is heel dun. Je ziet er echt niets van zelfs mijn vriendinnen en mijn vriend zien het niet. Je haar raakt er niet beschadigd van en je kunt er ongeveer een jaar mee doen. Het is wel prijzig namelijk 187 euro maar ik vind het het geld absoluut waard!
L - Zondag 9 juni 2013 20:33
Ik draag extensions met lijm, alleen dat zijn gewoon matjes die je plakt. Ik koop eigenlijk wel vaak nieuwe, omdat ik ook best vaak van haarkleur verander.
Alexfira - Zondag 9 juni 2013 22:43
als je je haarstroken van human hair koopt en je clips zelf naait kost het egt niet veel voor iets meer als 80 euro heb je dan je clips
in antwerpen toch :)
peanutbutter - Maandag 10 juni 2013 17:50
nee. heb van mezelf dik haar, en extensions zijn zo nep
maxima - Zaterdag 15 november 2014 21:23
ik had een vraagje ik heb clips exstesions
maar je ziet heel veel lengte verschil en niet precies de zelfde toon
maxima - Zaterdag 15 november 2014 21:24
wat kan ik er aan doen
bellefleur - Woensdag 15 juli 2015 20:19
Niet al het echte haar is op een eerlijke manier verkregen. Ik heb een documentaire gezien waarin te zien was hoe haarjagers arme gezinnen met jonge meisjes onder druk zetten voor relatief weinig geld. Zij hadden echter elke cent (oid in andere valuta) nodig om in leven te blijven.
Niet alle haar voor extensions wordt zo verkregen maar ik denk dat het helaas gebruikelijk is dat het wel zo gaat. Kijk maar eens hoe weinig mensen voor haarwensen hun haar laten knippen. Zeker in oosterse landen is lang haar een sieraad van de vrouw, tel daarbij op dat vele gezinnen erg arm zijn en je kunt op je boerenverstand nagaan dat niet veel mensen voor zullen kiezen de huwelijkskansen van hun dochter (want mooi is sneller gehuwd) te verkleinen zonder dat er noodzaak is.

moet je natuurlijk wel je ogen ervoor durven openen want het is natuurlijk fijner om in sprookjes te blijven geloven die marketeers ons willen laten geloven..