8x fijne deodorant tips

 

Deodorant is toch wel iets wat een onmisbaar verzorgingsproduct is. We gebruiken het om ons gedurende de dag schoon en fris te voelen en daarnaast zorgt het er ook voor dat zweetgeurtjes geen kans krijgen of gemaskeerd worden. Deodorant is nou niet de leukste aankoop, maar het is wel heel fijn als je een goede hebt. Ik zweet niet zo snel, maar ik heb weleens deodorants gehad die de geur die er was alleen maar leek te versterken. Hier werd ik niet zo blij van. Een goede deo is voor mij heel belangrijk en ik heb er al heel wat weggegooid die ik niet fijn vond.

Een goede deodorant is voor mij een deo die niet te sterk ruikt. Ik hoef mijzelf en mijn deo niet constant te ruiken, dan doe ik liever lekkere parfum op. Een overheersende geur vind ik niet zo lekker, zeker als het heel zoet is. Verder vind ik het belangrijk dat ik er eigenlijk zo min mogelijk van merk. Dat betekent voor mij dat het een goede deo is. Ik heb ook weleens deo gehad die witte strepen achter liet, dit is echt niks voor mij omdat ik 's morgens vaak haast heb en dan geen tijd meer heb om iets anders aan te trekken als mijn shirt vol met witte strepen zit. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat hij goed werkt en zweten tegen gaat.

deodorant

In deze blog deel ik een aantal fijne deodorant tips. Ik heb ze niet allemaal zelf gebruikt, maar het is een verzameling van mijn ervaring en verhalen die ik van anderen heb gehoord hierover. Natuurlijk is het belangrijk om uit te zoeken wat voor jou een fijne deodorant is. Dit is namelijk voor iedereen anders. Ga op onderzoek uit en misschien heb je wat aan deze tips.

1. Odorex Natuurlijk Fris
Ik heb verschillende roller deodorants van Odorex uitgeprobeerd en daarvan vind ik de meeste wel fijn. Ik heb nu de Natuurlijk Fris variant. De geur is niet overheersend maar heel subtiel en fris. Het beschermt voor 24 uur lang tegen transpiratie en is mild voor de huid. Ik vind het ook fijn dat het geen alcohol bevat. Er zijn nog veel andere verschillende soorten van deze Odorex deodorant. Zo is er ook een variant die de haargroei vertraagt, eentje die speciaal ontwikkeld is om witte strepen te voorkomen, een speciale deodorant voor de gevoelige huid en eentje die aloë vera bevat en zorgt voor extra verzorging van de huid. Je kunt ze allemaal zowel in roller als in spray variant kopen. Ze kosten ongeveer €2,65 en zijn verkrijgbaar bij (bijna) alle drogisterijen.

deodorant
Odorex & Exclusivescents

2. Deodorant van Secret
Via internet heb ik veel gelezen over de deodorants van het merk 'Secret'. Voorheen was het alleen in het buitenland te krijgen en inmiddels kun je het ook in Nederland bestellen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een geurloze deodorant waardoor je niet allerlei geuren door elkaar ruikt, maar waardoor je toch beschermd bent tegen zweet geurtjes. Ook hebben ze allerlei varianten die wel heel lekker ruiken. Ik heb veel goede reviews gelezen over dit product. Ze werken goed en gaan ook erg lang mee. De prijzen liggen tussen de €5,- en €9,- euro en je kunt ze hier bestellen.

3. Deodorant van Nivea
Ik vind Nivea heel erg lekker ruiken en gebruik bijvoorbeeld al heel lang regelmatig de creme. Ik herken de geur ook nog vanuit mijn kindertijd toen mijn oma dit vaak gebruikte en wij dit thuis ook regelmatig hadden. De deodorant van Nivea heeft mij ook eigenlijk nooit teleurgesteld. De geur is heel fris en ook subtiel. Nivea heeft ook verschillende varianten uitgebracht. Zo is er van Nivea ook een deodorant die witte strepen voorkomt en ook eentje die gele vlekken in witte kleding voorkomt. Daarnaast zijn er ook deodorants die mild zijn voor de huid en okselhaartjes verzachten waardoor scheren makkelijker wordt, een variant die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid en is er ook een versie die maarliefst 48 uur bescherming biedt. Je kunt ze kopen bij vrijwel alle drogisterijen en ze kosten rond de €3,- - €5,- euro.

deo
Rituals & Therme

4. Rituals deodorant
Ook Rituals verkoopt deodorant in verschillende soorten. Ik heb deze nog nooit geprobeerd maar weleens geroken en ze ruiken heerlijk. Ze beschermen voor 24 uur lang tegen transpiratie en het gaat ongewenste geurtjes tegen. De deodorants zijn mild en verzorgend voor de huid. De prijzen liggen tussen de €3,50 - €9,50.

5. Milieuvriendelijke deodorant van Therme
Eerder schreef Scarlet een blog over de deodorant van Therme die ook nog eens milieu vriendelijk zijn. Er bestaan vier geuren van deze deodorant. Namelijk de Zen White Lotus, de Lomi Lomi, Bali Flower en Thalasso. Het schijnt erg fijne deodorant te zijn en het biedt uiteraard bescherming tegen transpireren. Ze hebben lekkere originele geuren en laten geen witte strepen achter. Ik heb deze deodorant zelf nog nooit geprobeerd maar hier kun je de ervaring van Scarlet lezen. Ze kosten per flesje €5,95 en je kunt ze kopen bij het kruidvat.

weleda
Weleda

6. Deodorant van Weleda
Ook Weleda verkoopt verschillende soorten deodorant. Zo hebben ze er bijvoorbeeld eentje met een frisse citrusgeur, een kruidige variant en met een rijke bloemengeur. Het neutraliseert ongewenste lichaamsgeurtjes maar sluit de porien niet af. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten. Je betaald €5,99 - €7,50 voor 30 ml en €13,00 - €16,00 euro voor de 100 ml.

7. Deodorant van Dr. Organic Argan Olie
Bij de Tuinen kun je deodorant kopen van Dr. Organic. Het is verzorgend en zacht voor de huid. Het bevat onder andere ook Aloë Vera extract en dit is kalmerend voor de huid. Deze deodorant is gemaakt van Argan olie en heeft een kruidige geur. Verder bevat het ook zonnebloemolie en dit verzorgt en hydrateert de huid. De roller kost €8,59.

deo
De Tuinen

8. Dead Sea Mineral deodorant Dr. Organic
Deze deodorant is ook van Dr. Organic en gemaakt op basis van mineralen uit de Dode Zee. Het is heerlijk zacht voor de huid. Het zorgt voor een schoon en energiek gevoel en het bevat ook kalmerende Aloë Vera extract en helpt bij het neutraliseren van onaangename geurtjes. De prijs van deze deodorant is ook €8,59 en je kunt het kopen bij de Tuinen. Verder zijn er nog andere soorten met de geuren als rozen, kokos en royal jelly.

Wat voor deodorant gebruik jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

mire - Dinsdag 23 februari 2016 11:48
als deo gebruik ik kokosolie! En soms gewone deo. Maar kokosolie werkt ook heel goed zelfs als ik sport! Natuurlijk, fris en lekker ruikend!
Merizz - Dinsdag 23 februari 2016 11:50
Ik gebruik deo van de Lush, die is echt zo fijn!
S. - Dinsdag 23 februari 2016 13:32
Mengsel van kokosolie en baking soda. 1x in de twee dagen opsmeren is bij mij al genoeg om geen vieze luchtjes te krijgen.
R. - Dinsdag 23 februari 2016 15:00
Ik gebruik die van Odorex. Vroeger zweette ik heel snel, en nu ik deze gebruik helemaal niet zo snel meer dus ik ben er blij mee :)
Kiki - Dinsdag 23 februari 2016 15:56
Ik gebruikte eerst altijd deo van Dove of Weleda, maar deze merken zijn allebei niet dierproefvrij. Ik ben nu dus op zoek naar een nieuw merk, handig artikel!
aljalaura - Dinsdag 23 februari 2016 20:37
Rexona compackt fresh shower
Lost girl - Woensdag 24 februari 2016 00:25
Weet iemand hoe dit zit: ze zeggen antitranspirantie, maar zijn je oksels juist daar niet voor gemaakt. Of tenminste de zwertklieren die er zitten? Hoe moet je lichaam anders zijn warmte kwijtraken als je niet mag zweten? Iemand een idee hoe dat zit?
Anne - Woensdag 24 februari 2016 05:49
Ik wilde een natuurlijke doe gebruiken ,maar kon er geen vinden die goed werkte.Daarom heb ik op dit moment een van Nivea.
Lisaaaaax_ - Woensdag 24 februari 2016 14:04
Als je in België twee keer niet slaagt voor je praktisch rijexamen, moet je verplicht nog eens 6 uur rijschool volgen en dit kost 300 euro. Ik doe maandag mn tweede poging en hoop zo dat ik slaag. Die 300 euro zou ik veel liever aam kleren of andere fijne dingen hangem