5 tips voor juiste foundation

 

Een goede foundation kiezen is voor veel vrouwen een hele opgave. De goede kleur is namelijk ontzettend belangrijk en het ziet er al heel snel niet mooi uit. Toen ik nog foundation droeg, viel het mij bij anderen ook altijd erg op of zij wel of niet de goede kleur gebruikten. Veel vrouwen willen graag een egale huid en foundation kan hierbij helpen, maar je kunt de plank ook behoorlijk mis slaan. In deze blog geef ik een aantal tips waar je op kunt letten wanneer je een foundation gaat uitkiezen.

Ik gebruik eigenlijk nooit meer foundation. Zelf ben ik overgestapt op de BB cream in combinatie met poeder en soms gebruik ik één van de twee of gewoon niets. Foundation biedt vaak wat meer dekking dan de producten die ik gebruik, maar voor mij hoeft dat niet zo. Ik ben op zich gewoon blij met mijn huid en ik wil niet meer alle vlekjes en oneffenheden verbergen.

meisje
Bron

Bij sommige vrouwen, die het goed aanbrengen en de juiste kleur gebruiken, vind ik het wel erg mooi. Wanneer je een slechte huid hebt of onzeker bent, kan het gebruik van foundation ook wat meer zelfvertrouwen geven. Deze tips kunnen je wellicht helpen voor het kiezen van een goede foundation die past bij jouw huid.

1. Kleur testen op de juiste plek
Wanneer je foundation gaat uitproberen om te zien welke kleur de juiste is, is het verstandig om dit op de juiste plek te doen. Veel meiden testen foundation in de winkel namelijk op hun pols of hand. Deze kleur komt lang niet altijd overeen met de kleur van je gezicht en dit betekent dus ook dat je dan de verkeerde kleur kunt kiezen. Je kunt de foundation het beste testen op je kaaklijn richting je nek. Je kunt een aantal kleuren pakken waarvan jij denkt dat ze goed zijn en die naast elkaar aanbrengen. Op die manier kun je zien welke kleur het beste en mooiste samensmelt met je huid.

2. Laat er ook iemand anders naar kijken
Mascara, oogschaduw, nagellak en andere cosmetica producten kun je prima alleen kopen. Bij foundation is dit lastig wanneer je moet ontdekken welke kleur bij jou past. Ik heb zelf gemerkt dat dit best moeilijk is. Je moet namelijk zelf met de verlichting in de winkel kunnen zien welke kleur de juiste is. Het kan helpen om advies te vragen van de medewerker in de winkel. Wanneer je bijvoorbeeld naar de Bijenkorf of ICI Paris gaat, kun je je hierover ook laten adviseren. Toen ik nog foundation gebruikte, ging ik het liefste met een vriendin of mijn zus naar de winkel om verschillende kleuren uit te proberen. Het helpt dan ook even om naar buiten te lopen waardoor je de kleuren kunt zien in daglicht.

3. De foundation moet samensmelten met de huid
Het is belangrijk dat foundation samensmelt met de huid en dat het er niet 'bovenop' gaat liggen. Dan zie je namelijk heel goed dat je make-up op hebt en dit ziet er ook onnatuurlijk uit. Wanneer je foundation aanbrengt en het uitveegt met bijvoorbeeld je vingers of een sponsje of kwast, is het de bedoeling dat het samensmelt en eigenlijk wegvaagt in je huid. Het is dan bijna niet te zien dat je foundation op hebt en dat betekent dat je de goede kleur en het goede soort hebt.

4. Het soort foundation
Naast dat de kleur van foundation ontzettend belangrijk is, is ook het soort foundation iets waar je op moet letten. Het is handig om te weten wat voor huidtype je hebt. Als je een droge huid hebt, is vaak een andere foundation geschikt dan wanneer je een wat vettere huid hebt. Soms staat dit ook op de foundation. In andere gevallen kun je kijken naar of het een meer glanzende foundation is of een mattere. De matte variant is vaker geschikt voor een vettere huid en een glanzende foundation voor een droge huid. Dit zal je ook voelen wanneer je het gaat uitproberen. Je kunt altijd in de winkel vragen of er samples zijn zodat je het even kunt proberen voordat je het product koopt.

foundation
Douglas

5. Geen foundation
Ondanks dat het voor sommige mensen veel verschil maakt en zij dit graag gebruiken, is het wat mij betreft zeker geen product dat onmisbaar is. Ik ben er geen voorstander van om alles weg te werken. Daarnaast is het soms zelfs het geval dat puistjes en oneffenheden juist beter zichtbaar worden door foundation wanneer het verkeerd aangebracht wordt. Ik ben gestopt met het gebruiken van foundation omdat ik merkte dat mijn huid conditie er niet beter op werd. Het verstopt natuurlijk wel je poriën en heeft in principe geen toegevoegde stoffen die iets goeds doen voor je huid. Toen ik BB cream ging proberen, was ik hier eigenlijk direct enthousiast over. Het nadeel hiervan voor sommige mensen is dat dit niet volledig dekt, maar voor mij hoeft het ook niet.

Ik heb al een tijd een rood vlekje in mijn gezicht. Die zat er ineens, maar hij hoeft niet weggewerkt te worden. Hetzelfde geldt voor als ik weleens rode vlekken of andere dingen in mijn gezicht is. Een beetje egaliseren vind ik wel fijn, maar ik hoef geen hele dikke laag op mijn gezicht. Oneffenheden laten juist zien hoe mooi de rest van je huid is en dat vind ik ook wel mooi. Daarnaast vind ik het ook mooi wanneer iemand kleur krijgt in zijn/haar gezicht door de weersomstandigheden bijvoorbeeld. In de kou krijg ik snel rode wangen en dit heeft iets moois. Dit hoeven we niet te verbergen.

Geen foundation dragen is dus ook een heel goede optie. En wil je het toch graag of ben je er erg aan gehecht, gebruik dan de bovenstaande tips om voor de juiste kleur te kiezen.

Gebruik jij foundation en hoe kies jij de juiste kleur?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

chattest - Woensdag 25 november 2015 12:39
Donkerrood
May - Woensdag 25 november 2015 16:37
Ik heb mij gewoon laten adviseren in een MACstore. Dan weet ik tenminste zeker dat het de juist kleur is :) Ikzelf draag zo goed als nooit make-up, maar ik wil het juist wel. Zeker als je andere meiden ziet met een flawless huid... Ik voel mij gewoonweg niet prettig met make-up op en het zit niet fijn. Dus bij mij is het een beetje andersom
malin - Donderdag 26 november 2015 04:06
Make up irriteert mijn huid zo erg !
BB ,CC.en DD cremes net zo goed.Ergens vind ik dat wel jammer ,want het kan erg mooi staan ,maar toch als het zo irriteert kan het nooit goed zijn voor je huid.
Ik heb nu een bronzing fluid van een biologisch merk ontdekt.Daar kan ik wel redelijk goed tegen en ik gebruik die nu wanneer ik mij extra bleek en moe voel.
M. - Donderdag 26 november 2015 12:32
Vooral de ondertoon van de huid is erg belangrijk bij het vinden van jouw ideale kleur. Als je een gele ondertoon hebt en je gebruikt een rozige foundation (bedoeld voor roze ondertoon) dan word je oranje. Ik spreek uit ervaring...gelukkig weet ik dat nu maar ik zie zo vaak 'oranje' meisjes rondlopen.