20 grappige douchegewoontes

 

De één staat er het liefst twee keer per dag onder terwijl de ander de voorkeur geeft aan twee keer per week douchen. Hoewel we het allemaal doen, zijn er nog zat dingen die we niet weten over onze douchebeurten. Een cosmeticamerk heeft onderzoek gedaan naar de douchegewoontes van ongeveer 4500 respondenten. In deze blog zal ik de 20 meest opvallende hiervan op een rijtje zetten.

1. Ongeveer de helft van de respondenten neemt elke dag een douche. 1 op de 3 neemt om de 2 dagen een douche. 2% van de respondenten gaf aan nooit te douchen en zich te wassen aan de wastafel of in bad. Zelf sta ik eigenlijk elke dag onder de douche. Als ik gesport heb of een lange dag heb gehad, dan douche ik eigenlijk nog wel vaker. 

douchegewoontes

2. 57% van de respondenten gaf aan liever in de ochtend te douchen dan in de avond. In de ochtend douchen wordt als verfrissend gezien en in de avond douchen als ontspannend.

3. Bij 1 op de 2 respondenten duurt een douchebeurt gemiddeld 5 tot 10 minuten. Slechts 5% doucht langer dan 20 minuten en vindt het fijn om voor douchen dus uitgebreid de tijd te nemen. Ik hoor zelf bij de eerste categorie. Ik heb het geduld er niet voor om heel lang onder de douche te staan.

4. Dit vind ik een grappig feitje: 40% van de respondenten gaf toe weleens onder de douche geplast te hebben.

5. 9 op de 10 respondenten beschouwt douchen echt als tijd voor jezelf. Slechts 5% doucht samen met partner of kinderen erbij.

6. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan douchen relaxend te vinden en ziet het als een goede plek om gedachten te ordenen.

7. 5% maakt gebruik van een douche op het werk. Dit doen mensen voornamelijk om zich even op te frissen als ze met de fiets naar het werk zijn gekomen. Nu heb ik zelf nog nooit een werkplek gehad met een douche was waar het personeel ook echt gebruik van mocht maken. Ik ben dan ook benieuwd of jullie hier ervaring mee hebben?

8. 60% van de respondenten houdt van een functionele badkamer. Dat betekent dat de badkamer netjes en geordend moet zijn.

shampoo

9. 44% vindt douchegordijntjes onhygiënisch. Mensen associëren het met schimmel en 40% haat het als het douchegordijn tegen het lichaam aan blijft plakken.

10. Voor een kwart van de ondervraagden is de douche een spannende plek om te vrijen. Hoewel het dus als een spannende plek wordt gezien, doen mensen het niet vaak onder de douche: slechts een paar keer per jaar.

11. Geen warm water meer ter beschikking hebben wordt met 36% gezien als de ultieme douchefrustratie. Voor 21% van de respondenten geldt dat zij het vervelender vinden als de bel of telefoon gaat terwijl zij onder de douche staan.

12. 61% van de ondervraagden houdt zijn of haar ondergoed of zwemkleren aan in een openbare doucheruimte. Dit herken ik wel. Toen ik nog gymles had op school ‘douchte’ ook iedereen met haar ondergoed aan. Je kon het eigenlijk niet echt douchen noemen, omdat het ondergoed natuurlijk ook niet nat mocht worden dus het vooral een beetje water opvangen met de hand was. We voelen ons blijkbaar naakt ongemakkelijk bij andere mensen.

13. 7 op de 10 verwijdert meteen na het douchen alle haren uit het doucheputje. Bijna 5% hoopt daarentegen dat iemand anders dat voor hen zal doen. Voor mij was dit mijn douchefrustratie nummer 1 toen ik de douche nog moest delen met 6 andere meiden in een studentenhuis. De douche liep constant over, omdat niemand haar haren verwijderde. Ik vond het al smerig om mijn eigen haren uit het doucheputje te halen, laat staan die van een ander. Ik heb er weleens over nagedacht wat ik dan precies zo smerig vind aan natte haren; het zijn tenslotte maar haren. Maar ik vind het gewoon vies voelen waardoor ik het liever niet aanraak.  

14. De grote meerderheid gebruikt altijd een zeep of doucheproduct onder de douche.

15. 58% van de respondenten gebruikt een washandje onder de douche. De rest wast zichzelf gewoon met zijn of haar handen.

16. 60% van de ondervraagden gebruikt het liefst douchegel of -crème. 20% gebruikt het liefst doucheolie en de rest geeft de voorkeur aan een douchemousse. Ik heb hier zelf nooit zo over nagedacht. Ik koop eigenlijk altijd iets wat ik lekker vind ruiken en gebruik dat. Het maakt mij dus niet uit of dat nou gel, olie of een mousse is.

douchegewoontes

17. 63% vindt het gebruik van 2 producten onder de douche voldoende. Op zijn minst gebruikt men douchegel en een shampoo. Ik gebruik naast shampoo ook altijd nog conditioner voor in mijn haar.

18. 3 op de 4 koopt zeker 1 keer per maand een doucheproduct. 43% koopt dit bij de supermarkt of drogisterij.

19. 75% houdt van variatie in de doucheproducten en koopt daarom het liefst kleinere verpakkingen. Familieformaten zijn daarom niet echt in trek. Ik vind het zelf ook altijd fijn om af te wisselen met producten onder de douche. Ik vind het leuk om te ontdekken welke lekkere producten er nog meer zijn. Bij mij is het trouwens ook afhankelijk van welke producten er waar in de actie zijn.

20. Bij de aankoop van een doucheproduct is voor 80% van de respondenten de geur heel belangrijk. 75% kiest daarnaast ook mildheid en 60% let voornamelijk op de prijs.

Zijn deze gewoontes voor jou herkenbaar?

Fotografie: Vjeran PavicPimthida & Ulleskelf

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

AnaMan - Zondag 21 mei 2017 10:24
Ughhh, die douchegordijntjes en natte haren: bah!!!

Leuk artikel, Danique! :)
Nikki - Zondag 21 mei 2017 10:33
Leuke weetjes!!
Marije - Zondag 21 mei 2017 11:04
Hoe douchen mensen zo kort!? Ik douche sowieso wel langer dan 20 minuten vrees ik...

Douche producten die ik sowieso elke dag gebruik zijn Lactacyd wasemulsie en een douchegel. Ook tandenpoetsen doe ik vaak onder de douche, iets wat ik mezelf wel af zou moeten leren ivm waterverspilling..

En als ik echt grondig wil douchen (ook alles scheren enzo) dan gebruik ik ook een scrubwashand, gewone scrub, shampoo/conditioner. En na het douchen iets van een bodybutter/lotion. Maar met het wassen van mijn haar probeer ik er meestal 2 dagen tussen te laten.
Anne - Zondag 21 mei 2017 14:18
als je je eigen water en gas moet gaan betalen, ga je vanzelf wel korter douchen haha. Douchen is duur!
Gigi - Dinsdag 23 mei 2017 20:17
Hahaha, ja dit ;-) Net zoals kilometers wc papier gebruiken leer je dan snel af.

M. - Woensdag 24 mei 2017 00:25
Waardoor plassen onder de douche ineens een stuk vanzelfsprekender wordt:p
meisje14 - Zondag 21 mei 2017 11:41
Leuk om te weten =)
Breadfish - Zondag 21 mei 2017 11:42
Ik heb een hekel aan zeep. Ik gebruik het wel, maar daarna moet ik me heel lang afspoelen, want ik vind het idee dat er nog zeep aan me zit, heel vies.
keet - Zondag 21 mei 2017 15:45
Haha leuke feitjes

I hope you will have a
W
O
N
D
E
R
F
U
L
L
DayšŸ’•
Yesterday - Zondag 21 mei 2017 16:51
Haha ik douche echt altijd minstens 30 minuten, wat erg.. Tenzij het echt echt snel moet, dan lukt het in 15 minuten.

En toen ik bij de Primark werkte waren daar inderdaad douchehokjes voor personeel, maar zover ik weet maakte nooit echt iemand gebruik ervan. Het waren wel aparte kamertjes met slot etc, dus het had makkelijk gekund.
Anoniempje - Zondag 21 mei 2017 17:10
Wat een leuk en interessant artikel!
Coco - Zondag 21 mei 2017 20:01
Koud douchen is goed voor bloedsomloop
Sanae - Zondag 21 mei 2017 20:43
Leuk al die weetjes!

Ik heb wel meerdere keren op het werk gedoucht. Een paar keer omdat een cliƫnt ziek was en dan per ongeluk deels over mij had overgegeven. Daarnaast als ik een slaapdienst heb en ik heb veel cliƫnten met ongelukjes gehad in mijn dienst vind ik het wel fijn om even heel snel te douchen voor ik in bed duik. Ik heb anders echt het idee dat alles nog aan mij kleeft.
Ayla - Zondag 21 mei 2017 22:11
Omg nummer 15! Wassen mensen zich met hun handen?? Wat apart! Dat gaat toch niet? :p
Anne - Maandag 22 mei 2017 05:51
Hoe zo niet?
Erin - Woensdag 24 mei 2017 15:12
Ik doe dat al mijn hele leven. Wat is daar mis mee?
Olyvia13 - Zondag 21 mei 2017 22:16
Een heel leuk artikel, ik herken een hoop.šŸ˜‚ā¤
boulimia meisje - Zondag 21 mei 2017 22:32
Ik douch langer dan 5 of 10 minuten want ik heb best lang haar en dat red ik niet in 10 minuten om dat te wassen en uit te spoelen.
En ik heb een hele gevoelige huid dus meestal bestel ik doucheproducten bij yvesrocher of ik koop merken voor de gevoelige huid.
leuke artikel trouwens!
Snoezel - Maandag 22 mei 2017 01:04
Ik vind douchen heerlijk. Elke dag!
Erna - Maandag 22 mei 2017 05:50
Ik douche veel te lang. Maar ik heb het echt nodig om tot mijzelf te komen.
Verder ben ik superzuinig en milieubewust!
Mijn favoriete douchgel is die met Brazilianse koffie van Yves RocheršŸ˜˜
Anonymouse - Zondag 27 januari 2019 03:41
Ik vind als jongen dat je altijd met een washandje moet douchen. Hoe word je anders schoon tussen je billen etc.