15 handige nagellak tips

 

Gelakte nagels kunnen zorgen voor een verzorgd uiterlijk. Je handen zien er dan vaak een stuk verzorgder uit, bijvoorbeeld als je een natuurlijke kleur op je nagels hebt of gewoon alleen een laagje blanke nagellak. Nagels lakken gaat helaas wel vaak gepaard met heel wat struggles. Voordat het opgedroogd is, staat er alweer een afdruk in en na een dag begint het er alweer langzaam af te gaan. Irritant, want dat is juist wat niet zorgt voor een verzorgd uiterlijk en mooie handen. In deze blog deel ik een aantal nagellak tips met je die het aanbrengen makkelijker kunnen maken, er voor kunnen zorgen dat je nagels mooi blijven en dat de nagellak beter blijft zitten.

En dan nog betekent het niet dat het altijd goed gaat hoor... ik erger mij ook regelmatig aan nagellak die er na een dag alweer gaat afbladderen of dat ik uitschiet tijdens het lakken en dat vervolgens mijn hele vinger rood is. Toch is het allemaal wel een stuk makkelijker geworden met deze tips. Natuurlijk is het allemaal niet zo heel belangrijk, maar misschien toch leuk om te weten.

nagellak tips

1. Verzorg je handen en vingers
Door je handen en vingers goed te verzorgen, zorg je er al sneller voor dat je handen er ook mooi en verzorgd uitzien. Nagellak staat dan altijd mooier! Verzorg je handen door ze in te smeren met een voedende handcreme. Knip en vijl je nagels regelmatig en duw je nagelriemen terug. Hierbij kan het ook helpen wat hand-of nagelriemencreme op je nagelriemen aan te brengen. Het gaat dan vaak wat makkelijker.

2. Ook non-nagellak periodes
Het is belangrijk om je nagels soms ook even de rust te gunnen. Altijd maar in de weer zijn met nagellak en nagellakremover is nou eenmaal niet goed voor je nagels. Af en toe helemaal niks zorgt ervoor dat je nagels weer goed kunnen ademen en dat ze gezond blijven.

3. Smeer je vingers in met vaseline voor het lakken
Om te voorkomen dat je tijdens het nagels lakken buiten de lijntjes gaat kleuren, kan het helpen om je vinger in te smeren met vaseline of een andere vette creme. Het gaat dan met name om het gebied rondom je nagel. Als je er perongeluk buiten komt, veeg je dit gemakkelijk weg met een tissue of wattenstaafje.

4. Bewaar nagellak op een koele plek
In de zomer wordt mijn nagellak altijd veel stroperiger en het is dan moeilijker uit te smeren. Het wordt dan ook een stuk minder mooi. Bewaar je nagellak op een koele plek. Je kunt het bijvoorbeeld in de koelkast zetten of anders ergens in een la waar de zon niet vol op staat.

5. Doop je nagels in ijswater
Ik heb helaas weinig geduld en dit is ook met nagels lakken niet altijd even handig. Ik ga altijd net even te vroeg douchen waardoor mijn handdoek in mijn nagellak staat of ik ga te snel weer iets doen waardoor er allemaal gekke deuken en krassen in mijn nagellak staan. Vaak heb ik dit ook pas door als het eenmaal droog is. Om dit te voorkomen kan het helpen om je nagels in een bakje ijskoud water te dopen. Je kunt er voor het gemak wat ijsblokjes in doen. Het droogt dan sneller.

6. Gebruik altijd basecoat
Om te voorkomen dat je nagels verkleuren is het belangrijk om altijd basecoat te gebruiken. Zeker wanneer je felle of donkere kleuren gebruikt, kunnen je nagels geel uitslaan als je dit niet doet. Dat is zonde, want het gaat moeilijk weer weg. Daarnaast heeft basecoat ook een andere functie: het zorgt ervoor dat de kleur die je er overheen doet beter uitsmeert en dat het mooier en beter dekt.

nagels

7. Voorkom afbladderen met topcoat
Natuurlijk weet iedere vrouw wel dat je met topcoat je nagellak langer mooi houdt. De tip is echter dat het belangrijk is om de randen goed te lakken met de topcoat en vooral ook de onderkant van je nagel. Daar begint het meestal met bladderen. Breng de topcoat ook aan langs de bovenrand van je nagelriem. Het kan helpen!

8. Nagellakremover zonder aceton
Nagellakremover is te verkrijgen met en zonder aceton. Dit staat altijd duidelijk op de verpakking. Nagellak zonder aceton is een stuk minder hardnekkig en dus minder schadelijk voor je nagels. Kies altijd voor deze variant. Die werkt ook prima!

9. Azijn voor langer plezier
Om er voor te zorgen dat je langer kan genieten van je gelakte nagels, kan het helpen om een topcoat te gebruiken. Ze verkopen van verschillende merken zelfs de 'long lasting' topcoat. Wat je ook kunt proberen, is je nagels lakken en het vervolgens te dopen in een bakje met witte azijn en water.

10. Kies voor Shellac
Ga je bijvoorbeeld op vakantie en heb je geen zin om tussentijds je nagels te lakken maar wil je wel mooie verzorgde gelakte nagels? Dan kun je kiezen voor Shellac. Dit kost wel wat meer, maar je nagellak blijft dan wel ongeveer 2 weken mooi zitten. Je kunt het laten doen bij verschillende schoonheidsspecialistes, maar je kunt ook een pakket kopen waarmee je het thuis kunt doen. Eerder schreef ik hier een blog over.

11. Leuk printje? Gebruik een tandenstoker!
Als je een leuk printje op je nagels wilt, is dit met een kwastje vaak erg lastig. Die zijn dan toch te dik en de haartjes gaan dan een eigen leven leiden waardoor het heel lastig is om echt iets moois op je nagels te maken. Een tandenstoker kan jou hierbij helpen. Breng eerst een basecoat en eventueel een mooi kleurtje op je nagels aan en maak er vervolgens vormpjes op met een tandenstoker.

12. Gebruik washi tape
Heb je geen zin om zelf figuurtjes te maken met nagellak? Je kunt ook washi tape gebruiken! Plak dit op je nagel en knip het uit zodat het precies op je nagel past. Plak het op en vorm het om je nagel heen. Doe er vervolgens twee laagjes topcoat overheen en klaar! 

washi tape

13. Laat lichte kleuren mooier uitkomen
Ik hou van nagellak in lichte pastelkleurtjes alleen merk ik dat het lang niet altijd mooi uitkomt. Soms dekt het niet goed en zie je strepen of komt de kleur niet helemaal tot zijn recht. Toen ik dit uit vond was ik super blij omdat mijn 'probleem' direct opgelost was. Lak je nagels met een witte nagellak en doe vervolgens het pastelkleurtje er overheen. Je zult zien dat het veel mooier pakt en dat de kleur beter uitkomt.

14. Gebruik nagelstickers bij French Manicure
Als je weleens geprobeerd hebt om French Manicure aan te brengen, weet je hoe lastig dit kan zijn. Ik heb het een aantal keer geprobeerd en het was zo'n drama dat ik er al weer snel mee gestopt ben. Een vriendin vertelde mij over de nagelstickers die je kunt kopen waarmee French Manicure veel makkelijker is om bij jezelf te maken. Je kunt ze kopen bij bijvoorbeeld Etos en Kruidvat. Je plakt ze op je nagels waardoor er op dat gedeelte geen nagellak komt. Je kunt dan zonder al te veel gedoe het witte randje lakken. Haal de nagelstickers er pas af als het droog is, anders kan het nog uitlopen. Lak vervolgens je hele nagel met blanke nagellak.

15. Meng je nagellak met maizena voor een matte nagellak
Wil je een keer een matte kleur in plaats van nagellak met een glansje? Je kan hier geld op besparen want matte nagellak is vaak wat duurder. Je kunt je nagellak mengen met een beetje maizena om het matte effect te krijgen.

Wat is jouw tip?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

dragonfly1991 - Maandag 5 oktober 2015 12:10
Leuke en handige tips. Sinds kort gestopt met nagelbijten en mijn nagels beginnen eindelijk ergens op te lijken :). Heb hier zeker wat aan
Beauutjuhx - Maandag 5 oktober 2015 15:18
Ik bijt nog steeds nagels en weet niet hoe ik hier vanaf moet komen, jammer, want ik zou graag weer nagellak willen dragen!
DragonFly1991 - Dinsdag 6 oktober 2015 17:23
@ Beauutjuh:

Het was deels een knop omzetten. Ik ben uiteindelijk begonnen met blanke nagellak te dragen. Als dat erop zit, bijt ik automatisch niet. Dat spul voor op de nagels heb ik 1 keer gedaan en nooit weer, dat gaat ook meteen aan je brood zitten :(.
Hoop dat het je lukt!!
Lautje - Dinsdag 6 oktober 2015 18:58
Het is ook een (slechte) gewoonte.
Ik heb een beugel gehad voor 1 1/2 jaar en kon daardoor niet bijten. Sindsdien bijt ik niet meer omdat het uit mijn systeem is gegaan.

Je kan proberen om op 1 nagel niet te bijten. Dan zie je hoe mooi die ene nagel wordt ten opzichte van je afgebeten nagels. Kijk een week hoe het gaat en neem je dan voor om op 2 nagels niet te bijten. Ga zo door totdat je nog maar 1 "af-reageer" nagel hebt van je beide handen.
Ik hoop dat het werkt!
Hoi - Zaterdag 6 februari 2016 20:16
anoniemO_O - Maandag 24 oktober 2016 16:37
ik heb ook een leuk ideetje
als je zo'n basic plastic zakje hebt frommel je die op
smeer er dan wat nagellak op het zakje
nu kan je met het zakje op je nagels deppen en krijg je een cool effect
Luna - Zaterdag 27 oktober 2018 18:32
Thanks voor de ideeën bij mij gaat de nagellak altijd binnene 1/2 dagen er af supersnel dus bedankt voor de tips
Linda - Donderdag 1 augustus 2019 17:05
Ik heb altijd als ik mijn nagels lak dat het er na 1 dag al af is ik gebruik gewoon gel lak en daar na een topcoat
Joli tjuuh - Zondag 3 mei 2020 11:27
Ik ga ze zeker proberen
Maar wat als je iets mist en je weet nie waar je
er koopt...??!!? Ik ben 10 dus nog geen vrouw en ben gestopt met nagelbjten👍♥️❤️♥️♥️😍😿😘🇱🇺😽😘
Poep - Zaterdag 16 mei 2020 13:17
Hoi