10 tips voor dun haar & video

 

Al sinds de eerste haar uit mijn hoofd groeide bezit ik dun haar. Mijn ouders lieten mijn haar om die reden regelmatig heel kort knippen in de hoop dat het wat dikker en voller zou worden. Tot mijn spijt heeft dit vrij weinig geholpen, want ook vandaag de dag is mijn volledige haarbos niet veel meer dan een dun, klein plukje. Een mooie vlecht is er voor mij niet bij en ook een volle knot zonder donut erin wordt in mijn haar lachwekkend. Tijdens mijn eetstoornis was het nog een stukje erger omdat ik toen aardig wat haren verloor. Inmiddels heb ik er weer 4 haren ;) bij en beschik ik weer over mijn originele haarbos.

Ik kan erg 'jaloers' zijn op meisjes en vrouwen die dik haar hebben tot hun billen. Wat zou ik dat graag hebben! Met mijn haar is geen land te bezeilen, want het is naast dun ook nog eens heel glad, dus wat je er ook mee doet, het zakt uit. De afgelopen tijd ben ik eens op zoek gegaan naar dingen die ikzelf nog zou kunnen doen om ervoor te zorgen dat mijn haar wat minder dun is én er wat voller uitziet. Ik heb speciaal hiervoor een video gemaakt met 5 ideetjes voor dun haar én 10 tips verzameld tegen dun haar. De video is helaas wat overbelicht (no worries, ik heb de camera inmiddels weer onder controle!) en niet alle tips liepen even gesmeerd. AU! Ik vrees dat ik de beautyvideo's daarom voortaan maar aan Nouska en Laura over ga laten. Ik ben daar niet zo geschikt voor. Enjoy the laugh ;)

Nu volgen mijn 10 verzamelde tips voor dun haar:

♥ Niet stylen en föhnen
Hoewel mijn haar een stuk voller lijkt wanneer ik het flink föhn, weet ik ook dat het niet verstandig is om dit vaak te doen. Veel stylen en föhnen zorgt voor droog en breekbaar haar. Wil je het toch stylen of föhnen, bescherm het dan goed door er vooraf een haarverzorgingsproduct in te doen dat het beschermt tegen de warmte.

♥ Eet gezond en voldoende
Een lastige tip als je lijdt aan een eetstoornis, maar slecht eten is wel een hele belangrijke oorzaak voor dun en ongezond haar. Lees ook: eet je haar gezond. Als je te weinig gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt en/of kampt met ondergewicht zal je last krijgen van haaruitval. Jouw haren hebben vitamine, zoals vitamine B of Zink nodig om nieuwe haren aan te maken. Maar omdat jouw lichaam deze vitamine niet of nauwelijks binnenkrijgt, moet jouw lichaam een keuze maken aan wie deze vitamines gegeven worden. Haren worden door jouw lichaam als minst belangrijke lichaamsdeel gezien. De weinige vitamines die jouw lichaam krijgt wordt dan besteed aan andere belangrijker lichaamsdelen, zoals hart, nieren en dergelijke. Hierdoor is er geen vitamine meer over om nieuw haar aan te maken of oude haren vast te houden. Hierdoor houdt de groeifase sneller op en vallen de haren sneller. Lees hier meer over haaruitval en een eetstoornis.

♥ Haar niet in te veel laagjes knippen
Nee, dat moet je nou juist niet laten doen. Regelmatig ben ik bij de kapper geweest met een plaatje van een kapsel wat ik helemaal geweldig vond. "Zo wil ik het!" In 9 van de 10 gevallen ging het echter om een kapsel dat in laagjes geknipt was. Dat werd me echt afgeraden omdat mijn haar dan nog dunner zou worden en daardoor, tenzij is het iedere dag in model zou föhnen, nog platter langs mijn gezicht zou vallen.

Op het moment dat je je haar in laagjes knipt, krijgt je haar letterlijk lagen die bestaan uit minder haar. Als je heel veel laagjes knipt, blijft er dus niet zoveel over, zeker aan de onderkant. Een aantal lagen kan denk ik wel, vooral als je aan de onderkant wat doet, dan krijg je iets meer volume. Laat je bij je kapper dus goed adviseren over welk model goed past bij jouw type haar.

meisje
bron foto

♥ Niet te lang in de zonnen
Net als je huid moet je ook je haren goed beschermen tegen de UV stralen en warmte van de zon. Dit kan je doen door verzorgingsproducten. Ga niet te lang in de zon liggen en/of gebruik een hoedje of sjaal om je haar een beetje mee af te schermen.

♥ Kam of borstel je haar niet als het nat is
Wanneer je net onder de douche vandaan komt en je haar nat is, is het heel kwetsbaar. Als je het dan gaat borstelen of kammen heb je grote kans dat je onnodig veel van je haar beschadigt. Dit geldt trouwens niet alleen voor kammen en borstelen, maar ook voor het droogwrijven van je haar met een handdoek. Ga niet als een gek met je handdoek over je haar heen, maar dep het een beetje droog en laat het vervolgens gewoon rustig droog worden. Kam of borstel je haar pas als het echt goed droog is.

♥ Was je haar niet te warm en vaak
Hoe heter het water hoe meer je je haar van vocht onttrekt hoe breekbaarder en droger het wordt. Hoe heter het water, hoe sneller jouw hoofdhuid ook vet wordt. Was je haar dus zoveel mogelijk met lauw water.

♥ Niet te veel producten
Gebruik niet te veel haarlak en andere stylingsproducten. Dit zorgt ervoor, ondanks dat er op producten staat dat het superlichtgewicht is, dat het haar zwaarder wordt en er dus nog dunner en platter uit zal zien. In veel verstevigingsproducten zit ook alcohol, wat niet goed is voor je haar. Het zorgt er bovendien voor dat het haar meer breekbaar wordt.

♥ Té strakke kapsels en elastiekjes
Misschien vind je het fijn om je haar straks naar achteren te doen in een knot of paardenstaart. Dit kan helaas best schadelijk voor je haar zijn, zeker op de plek waar je het elastiekje vastmaakt. Pas hier helemaal mee op als je met je haast vast slaapt. Kies voor een zacht, dik elastiek wat niet te strak zit, denk bijvoorbeeld ook eens aan de ouderwetse, maar inmiddels weer hippe 'wokkels' voor in je haar.

♥ Droogshampoo
Misschien dacht je na het lezen van de tip dat je je haar niet te vaak moet wassen 'oké, dan gebruik ik voortaan wat vaker een droogshampoo". Nee, niet doen. Doordat je met droogshampoo je hoofdhuid en haar niet echt schoonmaakt, hoopt zich allerlei vuiligheid en vettigheid op, op je hoofdhuid. Hierdoor kan je haar minder goed ademen en groeien.

♥ Jeuk
Heb je vaak jeuk op je hoofd, onderzoek dan eens of je niet beter een andere shampoo of conditioner kunt gebruiken. Veel jeuken op je hoofd zorgt namelijk voor beschadiging van jouw haarwortels... wat nog minder haar betekent, dat wil je niet.

meisje
bron foto

Tenslotte zijn er natuurlijk ook nog een paar tips die je kunnen helpen om je haar er wat dikker uit te laten zien. Je maakt hierbij wel gebruik van middeltjes die ook weer slecht kunnen zijn voor dun haar, dus doe dit niet te vaak.

  • Föhn je haar onderstboven
  • Gebruik volumepoeder
  • Gebruik volumemousse
  • Probeer eens flip in hair extensions of gewone hair extensions
  • Draag je haar in een donut knot
  • Laat je haar regelmatig knippen
  • Gebruik eens krulspelden of papillotten
  • Toupeer je haar en zet het dan losjes vast

Heb jij nog goede tips voor/tegen dun haar?

 

Gerelateerde blogposts

28
NOV
Haarfeitjes
10

Reacties

Myra - Donderdag 8 mei 2014 11:00
hahah nou mijn humeur is in ieder geval heel erg gestegen
nadat ik dit filmpje heb gekeken!
Het zijn wel goede tips !
Suus - Donderdag 8 mei 2014 11:08
Hahahahaha :D ik was echt hard op aan het lachen!
Leuke filmpjes altijd, ga zo door zou ik zeggen :)
Judith - Donderdag 8 mei 2014 11:12
Haha,, awhh Scarlet, ik heb het best wel met je te doen! (hoewel ik hier stiekem ook wel een beetje om moet lachen :P) ..

Ik vind je haar in een paardenstaart met die plukjes langs je gezicht echt heel leuk!! :D..

maar goed gedaan hoor!!! mooi resultaat of niet, ik denk dat je zoiezo een hoop glimlachjes tevoorschijn tovert met dit grappige filmpje ;P..
Julia - Donderdag 8 mei 2014 11:13
Ik hou van deze video. En jullie YouTube kanaal Is zo eerlijk, puur en gezellig
wel zielig dat je zo moest lijden maar ik heb er wel stiekem om zitten lachen.
Karen - Donderdag 8 mei 2014 11:21
Super leuk filmpje!!! Goeie tips ook. Dank voor je eerlijkheid en voor t delen; mijn smile is in ieder geval 'big style' nu, haha!
sterke_ik - Donderdag 8 mei 2014 11:28
leuke video.... haha.
Flower - Donderdag 8 mei 2014 11:31
Ik heb ook dun haar van mezelf en ik borstel elke ochtend mijn haar ondersteboven, dat geeft veel volume en als je daarna een staart o.id. maakt dan heb je net een wat vollere look.
anoniem - Donderdag 8 mei 2014 11:41
Briljant!!! Dit werkt wel enorm goed op mijn lachspieren, respect!

Me - Donderdag 8 mei 2014 11:42
Weer wat bijgeleerd en meid, wat een leuk filmpje. Dank je. Erg gelachen en meegeleefd. En elk resultaat stond je mooi.
K. - Donderdag 8 mei 2014 12:23
Tip:

Je haar zo min mogelijk wassen!
Eerst 1 x goed wassen en conditioner gebruiken.
Dan GEEN product erin. Jep, dat is de eerste dagen lastig..

Masseer je hoofdhuid regelmatig en je haar uitspoelen onder de douche mag natuurlijk wel.
Je eigen talg op je hoofdhuid gaat werken als een natuurlijke gel en lift je haren dan vanzelf.. Het krijgt echt volume dan. Af en toe ondersteboven hangen en vingers er door heen: klaar!
Het klinkt viezer dan het is, door de hoofdhuidmassages en het spoelen reinig je je huid heel mild maar wel genoeg.
Je huid raakt juist in balans en je haar zal vanzelf een natuurlijke glans gaan krijgen.
Het is in het begin even lastig, maar heb geduld!!
Kiek - Donderdag 8 mei 2014 12:54
Weer zo'n leuk filmpje Scarlet, je maakt mijn dag weer helemaal goed!!

Ik heb zelf ook dun haar en maak daarom altijd voor het slapen gaan 2 invlechten en als ik het er de volgende ochtend uithaal, heb ik wel wat volume erin zitten.

Xxjes Kiek
Kiek - Donderdag 8 mei 2014 12:55
Ow, en dan vergeet ik te zeggen dat ik wel mijn haar nat maak als ik ga vlechten :)

Xxjes Kiek
jes - Donderdag 8 mei 2014 13:03
Ik heb hier zo vreselijk om zitten lachen! ;)
Esther - Donderdag 8 mei 2014 13:44
Haha, wat een grappig filmpje.
Ik heb zelf ook dun haar. Ik probeer altijd fijn haar te zeggen, want klinkt positiever. :) Maar anyhow, mijn beautyrituelen verlopen vergelijkbaar soepeltjes. :)
Ik heb geen nieuwe tips, maar het klopt wat iedereen zegt.
? - Donderdag 8 mei 2014 13:55
Die poeder is handig voor touperen, want ook dat zakt meteen uit m'n haar. Bedankt voor de tip.
- - Donderdag 8 mei 2014 14:12
Zijn er ook nog tips voor mínder volume? :P
Mijn haar is echt vreselijk dik en veel, als ik het niet stijl lijk ik net een poedel :')
tylani - Donderdag 8 mei 2014 14:15
ik heb ook dun haar, en mijn oplossing is: koop een pruik.
af en toe mooi lang haar hebben, heerlijk :)
J. - Donderdag 8 mei 2014 14:24
Scarlet, wat ben je toch een leuk mens! (op video iig). Heb erg om je krulspelden avontuur moeten lachen. Bedankt voor de tips!
Maanmeisje - Donderdag 8 mei 2014 15:20
Wat een leuk en grappig filmpje :-)!
Ik - Donderdag 8 mei 2014 15:28
Dik haar is ook niet alles hoor. Als je daar krullen in maakt, is het er binnen een uur weer uit gezakt.
Ano - Donderdag 8 mei 2014 15:55
Ik heb heel dik en krullend haar en dit is ook niet alles hoor. OK ja ik kan een vlecht in mijn haar maken en hoef ze geen elastiek in te doen om hem er in te laten, maar als ik hem er weer lis wil maken... Ai! Hahahaha dat van die elastiek en je haar strak naar achetvhalen geloof ik niet echt. Ik heb ech jaren dag en nacht de strakste staart gehad die je je maar kan inbeelden. De enige keer dat mijn haar los was was om jet te wassen en de kammen in de morgen. En mijn haar was toen zelf in betere conditie dan dat het nu is en het groeide ook veel langer. Misschien heb ik gewoon geluk gehad? Ik heb trouwens nog een tip voor meer volume: was je haren zonder champoo of conditioner! Dit heet no poo. Ik doe het nu ook een eindje en al is mijn haar momenteel niet echt heel mooi (beetje vet) ik heb veel meer volume en mijn krullen zijn mooier. Die vette periode waar ik nu in zit, en het valt echt wel mee! Daar moet je even doorheen en dan zal je nooit meer shampoo nodig hebben. Momenteel spoel ik het enkel met appelazijn 1x per week maar wil dit ook af gaan bouwen.
BeProudReader - Donderdag 8 mei 2014 16:04
Ik ken het dunne en gladde haar probleem maar al te goed en ga zeker wat tips proberen. Bedankt!
Andreaa - Donderdag 8 mei 2014 16:27
Oooh Scarlet!
Geweldig hoe je zo lekker jezelf bent in dit filmpje, stiekem wil ik dat jij gewoon lekker die beauty filmpjes blijft doen.
Ik heb er erg om kunnen lachen, maar heb ook zeker wat aan je tips!!

Thanx!
Ingrid - Donderdag 8 mei 2014 16:57
Scarlet wat ben je toch een frisse en charismatische verschijning!!! Thanks voor de tips, dat poeder had ik nooit gezien die wil ik eens gaan proberen. Zelf heb ik fijn en veel haar maar helaas niet dik en ja ja daar heb ik vaak om gewenst;) Ik heb ook krullen van mezelf daar ben ik soms blij mee en soms juist niet, het is ook nooit goed en op die bleh dagen is de donut inderdaad een uitkomst! Staat altijd leuk!!!!

Hekepekepao - Donderdag 8 mei 2014 16:59
ik heb ook super dun en steil haar :( en deze tips zijn wel handig :D:D
L - Donderdag 8 mei 2014 17:22
weet precies wat je bedoelt, maar ik heb krullen, waardoor het wat volumeuzer is. Helaas ook weer pluiziger!
Rianne - Donderdag 8 mei 2014 17:54
Leuk filmpje, en ik het natuurlijk ook wel even erg gelachen:D
--- - Donderdag 8 mei 2014 18:52
Lol Scarlet
Abenita - Donderdag 8 mei 2014 19:27
Hilarisch! Ik heb me echt kapot gelachen.
Dankjewel voor dit leuke filmpje Scarlet!!
En ik vind dat je haar altijd leuk zit in de proud filmpjes.
Dus gooi die krultang maar weer het raam uit. ;-)
A - Donderdag 8 mei 2014 19:32
Ik lachte echt hardop hahhHahahahahah
Bladiebla - Donderdag 8 mei 2014 19:40
Wat een geweldig leuk filmpje! Made my day! Leuke tips ook! En ook zo lekker menselijk dat je de krulspeld er niet meer uitkreeg! Nog nooit zon leuke haar tutorial gezien!
Inge - Donderdag 8 mei 2014 19:46
Wat een leuk filmpje! Dit maakt echt m'n dag :)
Ellen - Donderdag 8 mei 2014 21:32
Hahaha ik heb echt heel hard zitten lachen. Wat een leuk filmpje!!
Linette - Donderdag 8 mei 2014 21:50
Haha, je moet geen lak over rollers spuiten als ze nog in je haar zitten...

Juist voordat je rollers indoet moet je iets in je haar doen, mousse ofzo.
miri - Donderdag 8 mei 2014 21:52
mijn hemel hahaha ik heb in mijn eentje enorm zitten meelachen met je. je hebt misschien dun haar maar ik vind het erg mooi bij je staan en je hebt je haar juist vaak erg leuk zitten valt me vaak op. Wilde ik toch wel ff gezegd hebben. maar goed ik ben zelf ook niet echt tevreden met mijn haar hoor.. en ik had echt wel wat aan de tips!! echt super bedankt!
miri - Donderdag 8 mei 2014 21:53
oohja enne... je doet het zo leuk, zo enorm charmant! dus hopelijk blijf je die beauty filmpjes ook doen hoor!!!
Diedjuh - Vrijdag 9 mei 2014 10:20
Heeeel leuk filmpje! En de staart met volumepoeder staat je heel mooi Scarlet!
xEmily - Vrijdag 9 mei 2014 12:15
Heel erg leuk filmpje! Had moeite om niet hardop te gaan lachen (midden in de stilte ruimte van de mediatheek :p )
Me - Vrijdag 9 mei 2014 12:29
Nog even een vraagje. Die bun. Hoe doe je die in? Dat het dan een knot wordt? Dat stukje gaat te snel voor deze oude. Wil iemand me daarbij ajb helpen?
Sandra - Vrijdag 9 mei 2014 12:54
@Me

Check https://www.proud2bme.nl/Beautyblog/Hairdonut
Me - Vrijdag 9 mei 2014 15:31
Hé Sandra, bedankt voor je moeite en het doorgeven. Nu snap ik het. Thanks hoor :-).
Richelle - Vrijdag 9 mei 2014 18:07
geniaal filmpje!!
Just_Me_x - Vrijdag 9 mei 2014 23:05
Het stukje met het uithalen van de rollers past beter bij proud2smile!

Wel goede tips verder :))
Star* - Zondag 11 mei 2014 16:34
haha het is in ieder geval leuk om naar te kijken^^
Marrie - Dinsdag 13 mei 2014 13:26
Ik heb ook heel dun blond haar sinds ik jaren geleden bestraald ben op mijn hoofd. De laatste tijd valt het ineens uit en heb kale plekken, echt vreselijk, probeer het wel te bedekken en kan het eigenlijk alleen maar opsteken. Nu maar hopen dat het weer aangroeit, wordt er soms wanhopig van.Daarom des te leuker om je filmpje te zien, en de humor ervan. Bedankt voor de tips.
Lieved - Maandag 27 oktober 2014 11:06
Oooh Scarlett ik had echt met je te doen en zag mezelf ook al helemaal zo zitten daar met die krulspelden maar proberen een beetje big hair te kweken.

Ik vond je tips wel goed hoor! Heb zelf ook heen dun haar, en ze onder een beetje laten krullen met een stijltang dat helpt ook wel.
Anouk - Woensdag 7 januari 2015 21:44
Hallo Scarlet.

Het is een tijdje geleden dat je het filmpje hebt gemaakt over dun haar video tips, maar ik zie pas vandaag deze blog en ben heeel benieuwd ernaar en zie het niet meer verschijnen! Zou ik het nog ergens kunnen bekijken alsjeblieft?
Bvd ,
Anouk
Syl - Vrijdag 27 februari 2015 23:34
Ik vond je video geweldig en heb gelachen dit is echt humor hahaha ;-)
Maar ik wou dat ik jouw haar had !!!!
Mijn haar is dus nog dunner het is zo dun dat als ik mn haar los heb hangen (wat ik dus niet meer doe) je er zo doorheen kijkt !
Ik schaam me voor wat ik nog heb en t is de helft van jouw pluk!!!

Ik ga binnenkort navragen of hairwaving kan ???
En anders ga ik helaas kort maar vind dat vreselijk !!

Suc6 met je video's ik vond m geweldig hahaha
senna - Zaterdag 7 maart 2015 12:58
Ik wil kwijt dat er
senna - Zaterdag 7 maart 2015 12:59
Ik wil kwijt dat er geen plaatjes bij staat hoe het er uit ziet
Julia - Zondag 29 mei 2016 07:10
Deze tips waren precies wat ik nodig had, mijn haar is dun en plat :c

Ik wil wat nieuws proberen met mijn haar, iemand leuke ideeen?
Pat - Zondag 23 april 2017 18:54
Sorry meid maar dit was tien keer een mis poes!