Victoria's Secret onder vuur

 

Het Amerikaanse lingeriemerk Victoria's Secret ligt onder vuur door hun nieuwe campagne waarin de lichamen van hun modellen als 'the perfect body' worden neergezet. Victoria's Secret ken ik van mijn vakantie in New York heel wat jaren geleden, maar inmiddels heb ik de winkels in meerdere landen en ook op Schiphol gespot. De winkels zijn makkelijk te herkennen door de enorme foto's van modellen in de etalages. Verder is Victoria's Secret natuurlijk bekend door de extravagante modeshows en natuurlijk onze eigen Doutzen Kroes die één van de Victoria's Secret Angels is. Op de website van dit merk staan foto's van modellen die flink gephotoshopt zijn en over het algemeen zijn de modellen ook erg dun.

VS
Bron

De ophef is ontstaan door een nieuwe campagne die is gelanceerd vanwege die nieuwe BH, genaamd body. Maar dit is niet waar de aandacht heen gaat. Over de campagne foto's staat namelijk in grote letters de promotietekst: "The Perfect Body". Deze boodschap is volgens veel Britse vrouwen ongezond en schadelijk voor het zelfvertrouwen omdat maar heel weinig vrouwen het lichaam hebben van de modellen op de posters.

Een aantal dagen nadat de beelden met promotietekst zijn verschenen, is er door een aantal studenten van de Universiteit van Leeds een petitie gestart. Zij vinden dat de campagne pijnlijk is en ervoor zorgt dat vrouwen nog onzekerder worden over hun eigen figuur. Elke dag worden vrouwen geconfronteerd met de 'schoonheidsidealen' die in de media naar buiten komen en Victoria's Secret draagt hier dus flink aan bij. Extra zorgelijk is dan dat VS enorm populair is onder jonge vrouwen.  

VS
Bron

Frances Black startte de petitie omdat zij zelf ook een negatief zelfbeeld had en ze hiermee de gevaarlijke opvattingen onderschrijft die mensen kunnen hebben over hun lichaam en hun eigenwaarde, wat bijdraagt een aan cultuur die ernstige gezondheidsproblemen zoals eetstoornissen en een negatieve lichaamsbeleving bevordert. De petitie heeft al heel wat handtekeningen opgeleverd.

Bron: Telegraph.co.uk

Wat vind jij, is op deze manier reclame maken oke?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

RosieV - Woensdag 29 oktober 2014 16:12
Ik vind het lingeriesetje wel heel mooi maar dan ook zeker bij volslanke vrouwen.
- - Woensdag 29 oktober 2014 16:13
Ik kan me hier echt niet druk om maken
star - Woensdag 29 oktober 2014 16:41
Wat een onzin, mooie slogan
Me - Woensdag 29 oktober 2014 17:32
Ik ga een bh op de markt brengen en die noem ik 'What'. En de slogan wordt dan: 'What's perfect?'
Liadan - Woensdag 29 oktober 2014 17:53
@me: haha zeker doen!

Anoniemo - Woensdag 29 oktober 2014 19:00
@- -

Ik ook niet hahahaha

Ik vind de onderbroekjes echt geweldig. Mooi, goede kwaliteit, zit fijn én geeft niet zo'n lelijke aftekening op je billen enzo. De body mist/parfum is ook lekker en de modeshows zijn echt gaaf. Iedereen weet dat die modellen (te) dun zijn, en mensen kopen nou eenmaal eerder kleding van een dun model in een reclame. Je kunt de maatschappij niet veranderen, je kunt er wel voor kiezen er geen reeet om te geven haha
Dana - Woensdag 29 oktober 2014 19:59
"Je kunt de maatschappij niet veranderen, je kunt er wel voor kiezen er geen reeet om te geven haha"

Niet mee eens, want in dat geval zouden vrouwen nu nog steeds geen stemrecht hebben. Ik denk dat het wel belangrijk is om er een reet om te geven, en door aandacht te besteden, keer op keer, aan de discussie over lichaamsbeeld, zoals door dit artikel, verandert hopelijk het beeld van de ideale vrouw uiteindelijk in een wat genuanceerder idee. Dat is mijn mening.
anoniem - Woensdag 29 oktober 2014 21:33
pff ik word zo moe van de stomme schoonheidsidealen.
Ik snap ook gewoon niet hoe die modellen nog gezond kunnen
zijn en ongesteld kunnen worden? en dan al dat gepraat in tijdschriften
van ja krijg ook zo'n lichaam als doutzen kroes en volg dit dieet. en dan denk ik
echt zo van, ja krijg ook zo'n lichaam, krijg ook haaruitval en een ongezond lichaam
met vitaminegebrek dat niet meer een maandelijkse periode kan hebben.
e - Donderdag 30 oktober 2014 08:29
dat je de maatschappij niet kunt veranderen, oke. Klopt. Maar dat betekent niet dat je om zulke kleine dingen een probleem hoeft te maken. Als je jezelf ermee wil vergelijken, prima. Als je het niet wil doen, ook prima. Maar ga niet de onzekerheid die in jezelf ligt afschuiven naar een of ander dun model wat 4000x per week naar de sportschool gaat. Want als je écht zo wil zijn als zij, gaat het niet alleen om afvallen maar vooral om heel veel sporten. Ik vind dat mensen moeten accepteren dat onzekerheid bij jezelf ligt, want er zullen altijd triggers blijven. Die zijn niet uit te sluiten van de maatschappij. Zelfs het dunne buurmeisje zou dan verboden moeten worden