Verboden voor korte broekjes

 

Hele korte broekjes en hotpants zijn deze zomer hip. Middelbare scholen zijn hier wat minder blij mee. Die vinden dat deze kledingtrend soms de grenzen van wat 'beschaafd' is overschrijdt. Om deze reden heeft het Berlage Lyceum reeds een meisje naar huis gestuurd om zich te verkleden en hebben andere scholen een verbod ingesteld op te korte broekjes.

Hier vind je een blog met veel van dit soort hippe korte broekjes.

korte broekjes
bron foto

Je kunt begrijpen dat dit nogal wat stof doet opwaaien en er veel getwitterd wordt over dit onderwerp. Leerlingen vinden het belachelijk dat ze deze kleding niet mogen dragen op school, terwijl het gewoon een trend is en zij het zelf leuk vinden: 'Ik vind die nieuwe korte broekjes juist heel erg leuk. Zo is nu de mode. En de jongens zijn er ook enthousiast over. Die vinden het helemaal niet leuk dat die nu niet mogen op school', aldus Roos van 14 jaar in de Volkskrant.

korte broekjes korte broekjes

korte broekjes
bron foto

Er zijn ook leerlingen die het eens zijn met de schoolleiding omdat ze ook vinden dat het té bloot is en je soms de halve kont ziet van meisjes. De broekjes moeten dus een bepaalde minimale lengte hebben, mag je ze naar school aantrekken.

korte broekjes
bron foto

Naast deze korte broekjes zijn de crop top en de bandeau top ook hip. Als je dit bij elkaar aantrekt, kan je idd wel een heel erg bloot effect krijgen. Schoolleider André Crol vindt dat hij de leerlingen hierop mag aanspreken, ze komen immers niet naar school om te zwemmen.

Onderstaand een aantal voorbeelden van deze korte broekjes uit de webshop van de Sting:

korte broekjes de sting

korte broekjes de sting

Morgen wordt het in A'dam 29 graden en woensdag 32 graden. In het Oosten en Zuiden kan die temperatuur echter oplopen tot ruim 38 graden. Dat zou betekenen dat woensdag a.s. de warmste dag ooit wordt in Nederland! Ik kan me voorstellen dat veel meiden dan met een heel kort broekje naar school willen....

warmste dag van het jaar

Wat is jouw mening over een té korte broekjes verbod?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Veerle - Maandag 17 juni 2013 16:16
Zolang niemand te kort gedaan wordt ;). Nee, dat was niet grappig.
Blijkbaar moeten sommige mensen toch echt tegen zichzelf in bescherming genomen worden..
l - Maandag 17 juni 2013 16:20
Een korte broek kan tot een bepaalde hoogte. Een korte broek tot halverwege je bovenbeen vind ik, met 38 graden, kunnen voor op school. Ik vind die bandeau tops echter not don voor school en crop tops vind ik eigenlijk ook niet kunnen.
N - Maandag 17 juni 2013 16:38
Ik vind het belachelijk dat sommige mensen het willen verbieden. Je mag toch dragen wat je wilt? En al helemaal als het warm is. Die meiden kunnen er toch niks aan doen dat sommige mannen er bepaalde gedachten bij krijgen?
-- - Maandag 17 juni 2013 16:46
Begrijpelijk! Je ziet zoveel inkijk, blote buiken en onderbroeken die tussen broekjes uit komen. Een korte broek tot halverwege je bovenbeen vind ik kunnen voor op school, de rest kun je toch ook prima in je vrije tijd dragen als je dan zo graag van alles wilt laten zien. Voor school niet echt passend. ;)
Black Rose - Maandag 17 juni 2013 16:47
Ik snap het heel erg goed, als de lengte maar niet tè lang is.
.... - Maandag 17 juni 2013 16:52
ik vind dat korte broekjes kunnen, zolang het geen hotpants zijn... gewoon zo'n model dat je je hele leven al draagt.. kinderen dragen toch ook geen hotpants?
'Metaphor - Maandag 17 juni 2013 16:54
Als het écht snikheet is moet het kunnen.
mirjam - Maandag 17 juni 2013 16:56
wat voor jongens mag mag ook voor meisjes!
Sarah - Maandag 17 juni 2013 16:58
@mirjam haha nou ik hoef jongens niet met 5 cm korte hotpants te zien met de billen half ontbloot ;)
Mac - Zondag 4 juni 2017 19:00
Je zegt dat je jongens niet met 5 cm korte hotpants wil zien .en waarom niet wat is daar mis mee .wij willen ook jullie niet in die schandalige broekjes zien die broekjes zouden moeten verboden worden.
Mac - Dinsdag 7 augustus 2018 19:21
Ik wil ook geen vrouwen of meisjes zien in die 5cm korte hotpants .Het is gewoonweg schandalig.n waarom mogen jongens dat niet .
PeanuttButterfly - Maandag 17 juni 2013 17:00
Zolang ik iemands kont niet hoef te zien door een veeel te kort broekje vind ik het best.
B - Maandag 17 juni 2013 17:01
moet iedereen zelf weten..
B - Maandag 17 juni 2013 17:02
als je iemands kont niet wilt zien kijk je lekker de andere kant op..
rebecca - Maandag 17 juni 2013 17:08
Op vakantie leefde ik echt in croptops (met bandeau top als de croptop doorscheen) en korte broekjes. Heeeeerlijk.
Ik heb morgen mijn toelatingstesten voor mn opleiding en hoe asociaal ze het misschien ook vinden.. ik ga met deze onmenselijke temperaturen m'n benen niet in een lange broek steken.
-_- - Maandag 17 juni 2013 17:35
Ik vind het er aan liggen hoe kort ze zijn. Maar bij ons in de school regels staat letterlijk: De leerlingen zijn verplicht naar school te komen in gepaste school regels -_-.
N. - Maandag 17 juni 2013 17:36
ben het hier helemaal niet mee eens ! dat korte broekjes en crop tops ordinair zouden zijn slaat nergens op . het staat juist super leuk , en vooral met dat warme weer is het lekker om aan te trekken . belachelijk dat school dit bepaalt.
Annalisa - Maandag 17 juni 2013 17:48
Ik vind het eigenlijk meer dan normaal als je niet in zo'n broekje mag lopen op school. Sowieso: bij 30 graden kun je i.p.v. een extreem kort broekje ook gewoon in een iets langer broekje lopen, dat maakt mijn inziens echt geen verschil qua het warm hebben. Daarbij vind ik het goed als er regels worden gesteld aan wat leerlingen mogen en niet mogen. En dit vind ik een goede regel, aangezien ik het inderdaad ordinair vind staan.
Simba - Maandag 17 juni 2013 18:05
Volkomen mee eens. Leerlingen vergeten vaak dat voor docenten ook een kledingcode geldt, waarom dus ook niet voor leerlingen zelf? Leerlingen vergeten ook dat ze hiermee naar gedrag van jongens en docenten kunnen aantrekken. Ordinaire kleding draag je maar mooi in je vrije tijd.
m - Maandag 17 juni 2013 18:13
Moeilijk, maar van mij mag het. Het is ook vaak voor jezelf, zegt 'men' wel eens. Je haalt jezelf onderuit als je niet gepast gekleed gaat, maar wat is gepast in welke situatie en waar ligt de grens?
Vaak maakt men onderscheid tussen werk/school en privé, maar het maakt het zoveel levendiger als het wat meer samen zou kunnen gaan, dus ook qua kleding, maar als je te ordinair gekleed gaat, kan het negatieve reacties uitlokken, dus het 'verbod' op te kort is ook beschermend bedoeld, denk ik en daarom wel goed.
ProudGirl - Maandag 17 juni 2013 18:48
Achja. Bij ons mag je helemaal niks. Alles moet boven de knie zijn, je volledige rug en buik moeten bedekt zijn, schouders moeten bedekt zijn, liefst altijd een panty als het geen lange broek is, geen slippers of birckenstocks, ....
Paula. - Maandag 17 juni 2013 18:55
Tja, ik begrijp het wel al gaat het wel ver. TE kort en dan ook nog een bloot topje gaat misschien te ver, maar als het indd boven de 25 graden is, vind ik dat er wel een uitzondering gemaakt kan worden. In vreselijke hitte kun je je al zo slecht concentreren.
Dina - Maandag 17 juni 2013 18:55
Ik ben het eens met de maatregelen, maar ik snap ook dat het gebeurt. Dat scholen en leerlingen botsen is van alle tijden, gewoon omdat jongeren graag grenzen opzoeken in die periode van hun leven. Een school is er dan (naast o.a. ouders) om grenzen te stellen, met als resultaat dat mensen uiteindelijk ergens halverwege uitkomen en zelf leren wat fatsoenlijk is en wat niet :)

Persoonlijk vind ik dat iedereen mag dragen wat hij of zij wil, maar dat je daar tevens rekening mee moet houden met anderen. Zoals met alles in een samenleving.
SJM - Maandag 17 juni 2013 19:14
Het is ook zo dat wanneer je broeken lengte bilnaad en shirt met veel inkijk, je minder serieus genomen wordt. Ik denk dat, dat niet de bedoeling is.
Doe een broek aan die minstens je kont bedekt en verder zijn maxi-rokken en jurken een prima alternatief. Het is koel, modebewust en niemand ergert zich aan je kledingtekort.
Charlotte - Maandag 17 juni 2013 19:19
Oh ik ben het er echt mee eens! Sommige (jonge) meiden hebben gewoon niet door dat ze er te uitdagend uitzien.
En daarbij: je gaat naar school... niet naar een wild feest of een festival, en je bent ook niet op vakantie of aan het bbq-en.
Sommige meiden...
L - Maandag 17 juni 2013 19:19
Ik ben het met Dina eens. Het is bij zulke jonge scholieren toch vaak wel een stukje grenzen op zoeken. Er zijn andere mogelijkheiden te verzinnen om je te kleden tegen de hitte, en in je vrije tijd mag je uiteraard doen wat je zelf wil.

De broekjes waar het hierover gaat zijn denk ik inderdaad ook de broekjes waarbij je echt iemands billen kan zien, dat vind ik persoonlijk ook een beetje onpasselijk in een instituut zoals een school.
S. - Maandag 17 juni 2013 19:29
Probleem is bij sommigen dat ze niet weten welk kort broekje wel en niet kan (hotpants kan vind ik wel, maar niet als je een stuk van je kont ziet bijvoorbeeld), zelfde voor shirts. Wat bij de een wel kan, kan bij de ander niet, dan kun je precies hetzelfde shortje aantrekken, maar als je kont wat groter is ziet dat er nou eenmaal sneller ordinair uit (ervan uitgaand dat dat ook zo is in een grotere maat). Ikzelf vind dat ik redelijk in kan schatten wat wel en niet kan, een hoop anderen kunnen dat ook, maar omdat er altijd mensen zijn die dat blijkbaar niet kunnen, worden er zulke regels gemaakt.

Ikzelf heb nooit shortjes/korte rokjes aangehad naar de middelbare school volgens mij en ik heb het ook overleefd. Op de uni zou ik het ook niet zo snel doen, wel een jurkje met blote benen bijvoorbeeld.
Loeeee - Maandag 17 juni 2013 19:54
Ik snap wel dat de school niet te ordinaire kleding wil. Maar zoals boven mij ookal is gezegd, er zitten wel verschillen in. Je hebt short waarbij je inderdaad echt een stuk van iemands kont kan zien, ik snap dat dat niet echt prettig is voor anderen om te zien. Maar je hebt ook short die wel echt nog een kort pijpje hebben. Zodat je ook niets van iemands kont ziet of zo. Dat laastse moet wel kunnen vind ik, hoewel je er ook niet gek van moet op kijken als iemand er wat van zegt. Maar aan de andere het is ook een keuze van mensen zelf, en een uiting van hun persoonlijkheid. Het is wel lastig dit hoor! Want waar ga je de streep trekken?
Lot1995 - Maandag 17 juni 2013 19:55
het moet kunnen zolang het niet ordinair wordt
ano - Maandag 17 juni 2013 20:03
Je moet er gewoon niet te ordinair uitzien op school. Ik snap dat zo korte broekjes niet mogen maar gewone korte broekjes vind ik dat het moet kunnen. Je weet toch zelf wel wat kan of niet!
LittleJ - Maandag 17 juni 2013 20:07
Lijkt me vreselijk als ze het bij mij op school zouden verbieden. Ik hóúd van korte broekjes en vind het altijd een hell als ik die lange rotbroeken weer aan moet. Zelf vind ik het ook absoluut niet storend als andere meisjes zo'n broekje aanhebben en zelf vind ik het gewoon heerlijk. Lekker blijven dragen die broekjes (:
Daarnaast woon ik dus in Zuid-Limburg en een lange broek met 38 graden lijkt me niet zo'n al te beste combi...
hockeymeisje95 - Maandag 17 juni 2013 20:11
Vind het goed! Vreselijk ordinair om in een té kort broekje op school te gaan lopen.. dat moet je maar gewoon voor thuis en op vakantie bewaren! Leraren hoeven echt niet de hele tijd naar m'n kont en benen te kijken ;). Bij brugwuppen, oké. Maar als je zestien bent of ouder, vind ik het écht niet meer kunnen om 'uitdagend' (ondanks dat je het misschien niet zo bedoeld) rond te lopen..
Monkey - Maandag 17 juni 2013 20:15
Ik wil geen billen zien, dan wordt ik een beetje onpasselijk. Maar voor de rest vind ik korte broeken hip!
Monkey - Maandag 17 juni 2013 20:15
Oh dear, word met een d, niet dt natuurlijk! *schaam*
IKKiiE - Maandag 17 juni 2013 20:17
Je mag toch wel gewoon zelf weten wat je aandoet, Nederland is zogenaamd een vrij land.. Ookal zijn de broekjes 'te' kort, dan is het toch de keuze van degene die ze draagt en moeten de anderen zich er niet mee bemoeien vind ik :)
@ikkie - Maandag 17 juni 2013 20:32
dat zou betekenen dat je ook in enkel lingerie of in een groot vogelpak naar school mag... lol
s - Maandag 17 juni 2013 21:08
Ik snap niet waar iedereen zich zorgen over maakt. Kom op, iedereen weet dat je benen hebt en als je een lange broek aanhebt zien mensen ook heus wel hoe het eruit zal zien met een korte broek. Wij mensen zijn eigenlijk gewoon dieren hoor, en ik zie apen ook niet in lange broeken rondlopen.
Jantje - Maandag 17 juni 2013 21:47
Ik zou willen dat ik het zelf aandurfde haha... verder moet iedereen lekker zelf weten wat ie draagt!
Vera - Maandag 17 juni 2013 22:14
Terecht! Vreselijk als mensen in een kort broekje überhaupt naar school gaan..
MischiefManaged - Maandag 17 juni 2013 22:34
Oh dit lijkt me echt heel chill. Mag ook bij mij op school ingevoerd worden. Ik vind het echt vreselijk als meiden van die shorts aandoen waarin je kunt ziet wat voor onderbroek ze eronder hebben.
I. - Dinsdag 18 juni 2013 07:43
Ik ga vandaag ook gewoon in mn kortr broek naar school voor die 2 uurtjes toets die ik heb, maar niet zo kort dat mn kont te zien is xd
Sandra - Dinsdag 18 juni 2013 08:09
Ik heb er soms wel moeite mee hoe bloot sommige meiden erbij lopen. Ik had het er gister nog met een collega over, 3 mooie, jonge meisjes komen bij mij de winkel inlopen, hun billen inderdaad onder de broekjes uit en dan een naveltrui-achtig topje erboven, waardoor de navelpiercings er ook nog een bling bling onderuit kwamen. Ik vond het behoorlijk schokkend, zo zou ik er nooit bij hebben gelopen op die leeftijd. En mijn ouders? Die zouden mij zo niet eens naar buiten laten gaan.

Leuk die korte broekjes, maar niet de kortste dus, hou het een beetje netjes!
Cindy96 - Dinsdag 18 juni 2013 09:32
waarom verbieden? Op dit moment zit ook op school met een naveltopje. Wel met een lange broek, maar ook vol met scheuren. Ik zie het probleem niet. Je mag toch zelf weten wat je aandoet?
Cindy96 - Dinsdag 18 juni 2013 09:33
Hahaha @s echt een supermooie vergelijking :)
Mij - Dinsdag 18 juni 2013 10:43
Doet mij denken aan mijn JEUGD, toen was dat ook al verboden, maar ook de naveltruitjes die toen erg hip waren. Of de t-shirts met blote rug. Daarbij moet ik wel vertellen dat ik op een strenge middelbare school zat.
Laura - Dinsdag 18 juni 2013 12:35
Ik vind het wel logisch dat scholen regels gaan instellen. Straks komen er leerlingen in een bikini naar school omdat het zo warm is..
Het is wel een voorbereiding op je toekomst en in toekomstig werk mag je er ook niet half naakt bij lopen. Behalve als je lingeriemodel wordt natuurlijk ;-).
E. - Dinsdag 18 juni 2013 13:14
Slaat echt nergens op!!
Je mag toch lekker zelf weten wat je draagt!!!
Ik heb ook gewoon een kort broekje aan vandaag en niemand die er iets van zegt.
Slaat echt nergens op wauw
Marly - Dinsdag 18 juni 2013 15:52
Valt er nu helemaal niemand over dat Roos uit het artikel die broekjes graag draagt omdat jongens dat leuk vinden? Ik vind het een goed idee dat scholen hun leerlingen wat dat betreft in bescherming nemen. Wie graag korte broekjes draagt, moet dat vooral doen, maar wel om de juiste redenen en niet omdat een ordinair uiterlijk het goed doet bij de jongens.

Verder moet je niet vergeten dat een docent die wordt verdacht van verkeerde blikken/opmerkingen/gedragingen zijn baan kan verliezen. Het is in een omgeving vol lage shirtjes en korte broekjes gemakkelijk om iemand (onterecht) te beschuldigen.
Eefje - Dinsdag 18 juni 2013 18:19
Mee eens ! Sommige meiden denken ''hoe bloter, hoe beter'' -.-''
Ik zelf loop nooit met van die hele korte broeken, meestal draag ik broeken tot de helft van mijn bovenbeen...
Ik haat van die TE korte broekjes, oké bij sommigen ziet het er leuk uit, maar ik met zo'n kleding? NO WAY! Ik ben er veels te onzeker voor... kan er niet tegen als iemand mij ''bekijkt'' vanwege dat ik een ''te korte ordinaire'' broek draag bah bah daar word ik zo zenuwachtig van! en al helemaal als het van die vieze oversekste jongens zijn -.-'' Dus doe mij maar liever iets dat langer is dan een broekje wat net een onderbroek lijkt alleen dan van jeans stof of iets dergelijks...
En die meisjes die dan ook nog kwaad worden omdat er naar hun gefloten word ofzo... ik bedoel hallo?! jij wilt je per se zo kleden! Niet gaan huilen als je straks verkracht word door een of ander vies ventje! en dan blijk je zwanger te zijn en kom je er te laat achter, dan heb je een kind op te wereld gezet van een onbekende...en dat word je ook nog eens bestempeld als ''hoer'' of ''slet'' (Sorry ik hou van drama haha)
Maar voor de verdere rest, ALS je zo'n broekje draagt en je hebt zelfrespect (of hoe dat ook genoemd) vind ik het wel kunnen :) maar als het zo'n goedkope barbie is met te gebleekte dode stro haren met teveel make-up en topjes waarbij je bijna alles ziet vraag je er zelf om om ''lastig gevallen te worden''
Maar ja who cares wat ik ervan vind haha
xoxo
Briesje - Dinsdag 18 juni 2013 22:42
Mensen, echt waar. Een beetje erg dat de hitte als een excuus gebruikt wordt om veel te korte mini broeken aan te doen. In Arabië is het veel heter dan hier en daar dragen ze lange jurken/rokken tot de enkels elke dag. Niet dat wij dat nou zouden moeten doen (alsjeblieft niet, te heet!) maar dan kunnen wij echt wel een paar centimeter langere korte broek aan doen neem ik aan? Wij Nederlanders kunnen ons ook wel echt aanstellen zeg! Het is gewoon netter en het zou normaal zijn. Heeft niemand enig zelfrespect of normen en waarden nog over ofzo?
Inger - Woensdag 19 juni 2013 00:33
Ik vind het niet kunnen ... ik bedoel als je kont er half onderuit komt is het gewoon te kort, klaar.
Zwemmen doe je op die leeftijd (meestal) ook niet in een string.
(Al zijn er meiden bij....)

Maar school is ook een voorbereiding op je werk later, daar kan je ook niet met een kort broekje aan komen kakken.
Doe gewoon een leuke rok aan of zo'n lange zomerjurk.

Als je lichte kleuren zoals wit of zandkleurig aantrekt ketst het de zon juist af en heb je het dus minder warm.
Ook weer verklaard waarom zelfs de mannen in arabische landen gewaden aan hebben, dat is een stuk koeler dan een te korte broek en een naveltruitje!

Hoshi - Woensdag 19 juni 2013 09:04
Wauw, mijn mond valt open van de reacties die ik hier lees.

Op mijn school gaan heel veel mensen in hotpants en crop tops naar school, van zowel havo als vwo. Gisteren moest ik naar school voor een herexamen en ik ben ook gewoon in shortje en hemdje gegaan. Er liepen ook meisjes rond met een shirtje met een geheel open rug. Geen haan kraait er naar. En het is gewoon een nette, degelijke school vol rijkeluiskindjes in het boeren Twente.

Iedereen heeft benen, een buik, borsten, schouders en armen. Als ik met wat meiden en jongens uit mijn klas ga zwemmen zien ze me in bikini, dan zien ze nog meer dan wanneer ik een shortje en crop top aanheb. Die jongens worden daar echt niet anders van. Mijn moeder zei laatst nog dat de jeugd van tegenwoordig zo preuts is. Zij ging vroeger gewoon topless zonnen als ze met vriendinnen en vrienden naar het strand ging. Dat zul je nu niemand zien doen.

Om dan reacties te lezen dat je er met zulke kledij om vraagt om verkracht te worden en zwanger te raken, sorry hoor maar doe eens even normaal? Niemand vraagt daar om. En ook reacties waarin gezegd wordt dat je dan geen zelfrespect hebt. Ik heb genoeg zelfrespect om mezelf niet te kwellen met warme kleren en gewoon mijn celullitesbenen te laten zien ongeacht wat anderen daar van vinden ;)
Roxane - Woensdag 19 juni 2013 15:16
Ik vind het echt onzin dat ze het willen verbieden. Iedereen zegt altijd dat Nederland een vrij land is, maar binnenkort mag je dan zelf niet eens meer weten wat je aandoet?
Mac - Donderdag 15 juni 2017 19:34
Er is wel een verschil tussen een kort broekje en een schandalig en vulgair broekje.die schandalige broekjes moeten verboden worden.
jesse - Woensdag 19 juni 2013 19:12
Beter leren mensen gewoon respect hebben voor elkaars voorkeuren en als je ergens last van hebt zoek dat dan bij jezelf en niet bij de ander, meer aandacht dus voor verantwoordelijkheid van je eigen gevoel ipv "de ander moet veranderen omdat ik er last van heb".

Jihen Ayed - Donderdag 11 juli 2013 00:20
..
marlou - Zaterdag 3 augustus 2013 17:07
Ja natuuuuurlijk vinden die gozertjes dat leuk als jij een iniminnie broekje draagt. Bij sommige kan het nog, maar wie er heeft bedacht de broekjes NOG korter te maken en in de mode zetten, die slaan de plank mis vind ik. Op deze manier leren jonge meiden steeds minder hoe belangrijk het is dat je je lichaam bewaard.
Laat die jongens lekker juist Raden wat er allemaal onder je kleren is, dat is misschien leuker? Want ik neem aan dat geen enkel meisje het leuk vind om op een foute manier benaderd te worden. Een beeeetje meer respect voor je lichaam dames. That's all I want to say ;)
miri - Vrijdag 16 augustus 2013 15:59
aah heerlijk zo'n bericht:) ik ben zelf best preuts haha en ik heb het idee dat sommigen meiden niet weten wat het met jongens doet, ja of juist wel... Ik vind het ook geen vertoon van zelfrespect in sommige gevallen!
Bas - Dinsdag 20 augustus 2013 13:44
Haha LOL @Eefje. Groot gelijk! Ze vragen erom lastig gevallen te worden.
jan - Vrijdag 6 september 2013 22:08
Waarom altijd meisjes in hotpants, uit eigen ervaring weet ik dat het voor jongens ook lekker zit. Ze weten niet wat ze missen, dat schijnt eenvoudigweg niet op te komen.
Mac - Maandag 5 juni 2017 18:29
Er staat nergens dat jongens geen hotpants mogen aan doen.
Ze moeten dat veelmeer promoten en verkopen.beter dan die belachelijke bermudas
Marc - Woensdag 9 april 2014 15:26
Blijkbaar worden we steeds preutser,vooral de jongens in hun zogenaamde korte broeken die vooral bermuda-lengte hebben.
Ik vindt de meiden veel vrijer in hun kledingstijl,vooral doorgaan zo!
A. - Zaterdag 3 mei 2014 15:50
Iedereen bepaalt nog wat hij of zij aandoet. En als een meisje in een kort broekje wil gaan lopen dat doet ze dat mooi. Als ze er dan commentaar opkrijgt van iemand bedenkt ze zich misschien wel een keer, of ze trekt zich er niks van aan. Té kort vind ik ook eerlijk gezegd niet kunnen. Ik vind ook dat als iemand zich daaraan ergert, dat zij of hij daar wat van mag zeggen.. maar of er wat opuit word gedaan is een tweede. En alsnog, je kunt wel hele korte broekjes dragen. Dat doe je maar bij de deur. heeft niemand er last van :)
Sjo - Dinsdag 20 mei 2014 14:41
Wat is het probleem van (te) korte brioekjes. Het is toch juist lekker om te zien
Pol - Vrijdag 30 mei 2014 23:51
Wat is er mis met te korte broekjes. Als je geen jongens wil lokken dan reageer je er niet op of doe je een iets langere broek aan. Maar je mag zelf toch wel weten wat je aandoet. Of is iedereen net zo preuts als moslimvrouwen moeten
Pol - Vrijdag 30 mei 2014 23:54
School is al niet leuk. Als kledingvrijheid je dan ook nog wordt afgenomen wordt school wel heel rampzalig
anet - Dinsdag 3 juni 2014 06:34

Waar slaat het op dat als je een korte broek draagt of hotpants je dan geen zelf respect hebt? Je hebt pas zelfrespext als je doet wat jezelf wilt en niet jezelf gaat aanpassen voor een ander omdat die er last van heeft.. Verder vind ik de uitspraak je vraagt er om , echt superdom, niemand vraagt er om.. We worden steeds preutser... Oke ik geef toe het ziet er heel dom uit dat je bil er half uit hangt, maar een normale hotpants die iets korter is dan een korte broek, is niks mis mee... Nog nooit benen gezien ofzo??
Mac - Maandag 5 juni 2017 18:33
Dan mogen de jongens dat ook en het moet kunnen mannen mogen er ook
Mee rond lopen dat is luchtig en er zijn ook mannen met mooie bennen.
eef - Dinsdag 7 oktober 2014 21:14
het slaat nergens op, je moet meisjes niet gaan straffen omdat het warm is, wat kunnen wij er aan doen dat korte broekjes zo kort zijn?
je moet meisjes niet gaan straffen omdat mannen naar hun benen enzo gaan staren.
en geen enkel meisje doet een kort broekje naar school aan waar je haar kont haast kan zien.
als het 30 graden is doe ik echt geen lange broek aan.
Reactie op eef - Vrijdag 12 december 2014 23:52
Ik weet dat dat wel gebeurt meiden gaan soms in hele korte broekjes naar school maar verder ben ik het met je eens
Jan - Donderdag 7 april 2016 08:25
Korte broekjes waarbij de billen onderuit komen komen niet vaak voor, het zijn de extreme gevallen die het nieuws halen.Verder moeten korte broekjes gewoon kunnen, ook op scholen.
Rees - Maandag 1 augustus 2016 18:43
Als meisjes een heel kort broekje mogen aan doen dan mogen jongens dat ook
Er staat nergens in dat jongens geen heel kort broekje mogen aan doen of hotpants dat moet kunnen. En geen belachelijke bermuda shorts
Jan - Zondag 9 oktober 2016 07:29
Ik mag het graag zien zowel van jongens als meisjes die hotpants dragen het zou toch moeten kunnen in Nederland.
Mac - Maandag 5 juni 2017 18:36
Ook in België hotpants en extra korte broekjes voor mannen moet kunnen.
En hopelijk zo vlug mogelijk.
Giacomo - Donderdag 31 augustus 2017 14:59
Ik erger me er al jarenlang aan dat mannen er altijd zo saai, preuts en totaal niet sexy schijnen te mogen uitzien.
Menigeen houd zelfs tijdens het (gezamenlijk) douchen zijn onderbroek nog aan.
Is men zo onzeker, angst dat mensen uit minder vrije culturen er verkeerde ideeën door krijgen. 20 tot 30 jaar terug waren vooral mannen al heel wat minder preuts dan nu.
Als een vrouw zich sexy kleedt in een (heel) kort rokje of broekje vinden we dat leuk en normaal maar als een man het lef heeft om een (heel) kort shortje in plaats van die sjofele aardappelzakken-bermuda's die ze dan ook nog een short durven te noemen rond te lopen, dan ben je al gauw een vies (seksistisch) mannetje, een homo of een travestiet.
Dat is dan kennelijk weer not done laat staan dat ik als man zelfs het lef zou hebben om als zijnde en blijvende een man een kort rokje te dragen -vrouwen kunnen al meer dan een halve eeuw ongegeneerd ,,onze,, lange broeken dragen-.waarom wij dan niet hun rokjes en ook die lekker korte shortjes.
Zwemmen doe ik ook in een leuke zwemslip dan wel een echt kort broekje en niet in kniebroeken of bermuda's en dat zouden dus ook veel meer mannen moeten doen.
Ziet er ook nog eens veel leuker uit, uitzonderingen daargelaten.
Kortom, voor mij hoe korter hoe mooier, ook bij mannen, al hoeven de billen er ook niet weer te pontificaal onderuit te piepen.
Roos - Maandag 27 juli 2020 09:24
Ik vind dat het moet kunnen dat je zelf bepaald wat je aan doet of dat nou een broek een rok of iets anders is.