Rap tegen verkrachting in India

 

Mischien heb je het verontrustende nieuws een paar dagen geleden wel gehoord; een non in India werd verkracht door een zestal mannen. Steeds vaker komen er nare berichten vanuit India over aanranding en verkrachtig van vrouwen. Volgens de statistieken wordt er iedere 20 minuten 1 vrouw verkracht in India. Twee Indiase vrouwen besloten dit op een originele manier onder de aandacht te brengen door er een rap over te schrijven en zingen.

Op Internationale Vrouwendag werd wereldwijd de documentaire India's Daughters uitgezonden, behalve in India, daar werd de documentaire gecensureerd. De documentaire gaat over de groepsverkrachting van de Indiase studente Jyoti Singh in 2012. Onderstaand vind je de zeer indrukwekkende en heftige trailer van deze documentaire.

Het censureren en het vele andere nieuws rondom verkrachtig in India was voor Pankhuri Awasthi en Uppekha genoeg reden om in actie te komen en hierover een rapnummer te schrijven. Met dit nummer willen ze protesteren tegen de huidige gang van zaken. De vrouwen komen beiden uit Bombay en rappen onder de naam BomBaebs. De vrouwen zingen Engels en Hindoestaans in klinkklare taal: "I'll wear what I want / even if its mini / it's only a dress / don't for a second think it's a yes."

Wat vind je van deze rap en actie?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Donderdag 19 maart 2015 19:10
Vreselijk, die verkrachtingen. Echt bruut. Het kan me zo boos en verdrietig maken... Het filmpje over de documentaire staat er trouwens twee keer. De rap staat er niet bij.
@maanmeisje - Donderdag 19 maart 2015 19:17
Nu wel :) Thanx voor het melden!
Maanmeisje - Donderdag 19 maart 2015 19:18
Ik zie het :-). Graag gedaan!
Jimmy - Donderdag 19 maart 2015 20:16
De volledige documentaire is te zien op npo. nl (als "India's Dochter")

Wat ik zo goed vind aan de docu is dat niet alleen de verkrachting behandelt wordt, en niet alleen de ouders van het meisje aan het woord komen, maar ook de daders zelf en de ouders van de daders. Het is een heel verdrietig verhaal waarin iedereen verliest. Het enige positieve eraan is dat het toevallig wereldnieuws werd.