Personeel in swimwear campagne Modcloth

 

Een aantal keer eerder schreef ik over het Amerikaanse modemerk Modcloth. In eerste instantie omdat ik het gewoonweg een ontzettend leuke buitenlandse webshop vond en in tweede instantie omdat ze ook nog heel positief omgaan met het heersende schoonheidsideaal onder andere door een anti-photoshop belofte te ondertekenen.

Ook in haar nieuwste campagne zet Modcloth weer haar beste beentje voor. Ze laten in deze campagne zien dat iedere vrouw er prachtig uit kan zien in een bikini of badpak. Het merk zocht voor haar campagne geen professionele modellen, maar nodigde haar eigen werknemers uit voor een fotoshoot. Een ontzettend leuk en positief initiatief.

https://www.modcloth.com/

Naast dat het merk dus gebruik maakte van haar eigen personeel om de nieuwste badkleding collectie te showen, werd ook hier geen gebruik gemaakt van Photoshop. De campagne foto's zijn erg mooi geworden. Het laat vrouwen in verschillende maten zien zoals ze werkelijk zijn. Het zou mooi zijn als meer modemerken dit initiatief volgen.

https://www.modcloth.com/

https://www.modcloth.com/

https://www.modcloth.com/

https://www.modcloth.com/

Bron foto's

Wat vind jij van dit initiatief?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

eenzaam-bloempje - Donderdag 12 februari 2015 12:43
Ik vind het een super goed initatief.
Vooral omdat het puur is. Iedereen is zo verschillend en mooi. Petje af voor deze dames die de zwem kleding showen. Zelf zou ik het niet durven
Maan - Donderdag 12 februari 2015 13:22
Ik moet zeggen dat deze mensen er qua huid bijzonder goed uitzien zonder photoshop! Mooie foto's ook :)
S* - Donderdag 12 februari 2015 14:00
Een boel make-up kan ook veel "goedmaken". Ze hebben allemaal zo'n gave huid, geen vlekjes, helemaal niets. Soms hoeft iets niet gefotoshopt te worden, maar kan het voor de foto al aangepast/verdoezeld/etc zijn.
Ik vind het goed dat het merk een voorbeeld wil zijn in het durven tonen van het lichaam, ongeacht hoe het lichaam eruit ziet.
Maar het nodigt mij niet echt uit dit na te doen. Ik vind het laatste model hier op de foto's echt verschrikkelijk om naar te kijken.
Bedrijven zouden zich meer moeten richten op het positieve binnen het kader van gezond. Trots op een lichaam zijn dat niet gezond is vind ik niet juist.
tess - Donderdag 12 februari 2015 14:47
S
ik vind jou reactie verschrikkelijk om te lezen.
ze mag toch ook gewoon op de foto en trots zijn op haar lichaam.
wie ben jij om zo te oordelen??
Em - Donderdag 12 februari 2015 15:11
Ik word een beetje moe van dit soort artikelen op proud. Het gaat de laatste tijd alleen maar over campagnes waarin men schoonheid op een andere manier wil laten zien. Op die campagnes heb ik niets tegen, maar wat voegt het toe om tig van dit soort artikelen per week te schrijven? Ik denk dat de boodschap van deze campagnes op deze site nu wel duidelijk is. Sorry, maar dit soort initiatieven vind ik super goed en ik vind ook dat die modellen er zeker gewoon goed uitzien. Maar ik snap niet zo goed wat een overload aan dit soort artikelen toevoegt op een site met mensen met eetproblemen.
mamvan3 - Donderdag 12 februari 2015 15:43
pfff alweer wordt er bijna gedaan alsof dit de norm is voor mensen. Ik zie toch echt meerdere modellen met overgewicht. Ik vind dat je dat ook niet moet laten zien omdat mensen dan gaan denken dat dat geaccepteerd is terwijl dat net zo schadelijk of misschien nog wel schadelijker is dan ondergewicht.

dat je je eigen personeel neemt prima! Dat vind ik een leuk initiatief maar neem dan ook personeel met een gezond gewicht.

maak je een + size catalogus, oké dan zet je er dikke modellen in. Maak je iets wat alleen geschikt is voor mensen met size zero dan neem je dunne modellen maar ga nu dikke modellen als standaard maken.

Daarbij sluit ik me aan bij Em dat er de laatste tijd wel heel veel hier over gaat en vooral de nadruk wordt gelegd op de grotere modellen.
Evi - Donderdag 12 februari 2015 16:41
Ik vind het prima om mensen met overgewicht ook als model te gebruiken, maar neem dan ook magere modellen. Niet omdat dat per se het schoonheids ideal moet zijn, maar ook omdat dat ook gewone lichamen zijn :) en dat is toch nou net de boodschap achter deze campagne?
S. - Donderdag 12 februari 2015 17:33
Ja, leuk, maar ik vermijd al die campagnes en reclamezooi liever. Ik houd me er totaal niet mee bezig en in mijn eetstoornistijd heeft het me ook nooit geboeid. Al stoppen ze een aap in die badpakken.. lekker boeiend. :')
Mai - Donderdag 12 februari 2015 18:11
Ik vind deze modellen hartstikke mooi en niet te dik. Er is er maar 1 bij die naar mijn idee overgewicht heeft. Dat kan, Op iedereens school/kantoor zit wel iemand met een maatje meer.

Waarom zou er dan een mager model bij moeten zitten volgens jullie ? Mager is ook niet gezond en naar mijn smaak zijn deze vrouwen hartstikke gezond en normaal. Geen overdreven buikspieren, dunnen armen en benen. Gewoon Goed en mooi, de juiste maat. Ik vind het best wel schrikken dat hier mensen bij zijn die de meeste vrouwen op deze afbeeldingen te dik vind... Zo zie je maar wat die schoonheidsidealen van modebladen met je doen ;)
M. - Donderdag 12 februari 2015 19:53
Dat er nu meer van deze campagnes op proud worden geplaatst, vind ik helemaal niet zo'n slechte zaak hoor. Ik vind de modellen hierboven vrij normaal en ja, een die echt overgewicht heeft. Maar zij mag toch ook gezien worden? Ik vind het juist wel geruststellend om te zien dat er steeds meer verschillende modellen worden gebruikt in campagnes. Wellicht begint er nu eindelijk een verschuiving plaats te vinden in wat de norm is in modeland. En juist dat het hier wordt gepost, vind ik een goede zaak, omdat je nu ziet dat wat je in de meeste modebladen of op tv nog tegenkomt, niet het énige is wat "mooi" kan zijn. Wil niemand voor het hoofd stoten, maar om je heen, zie je vooral toch nog heel veel dunne modellen in advertenties en gefotoshopte lichamen. Als je dat graag wilt zien hoef je maar een random tijdschrift open te slaan en voilá. Proud laat met dit soort blogs naar mij idee zien dat er meer is en dat gewicht niet gelijk staat aan wel of niet mooi.
RosieV - Donderdag 12 februari 2015 20:32
Sorry hoor maar als iemand overgewicht heeft zonder dat diegene er ook maar iets aan kan doen. Waarom mag zij of hij zichzelf dan toch niet mooi vinden?

Zelfacceptatie ongeacht alles is de bedoeling van dit artikel mensen. Een definitie van normaal bestaat niet omdat het soms ook voorkomt dat iemand van nature nou eenmaal overgewicht heeft of een genetische ziekte.
anti - Donderdag 12 februari 2015 22:06
Ik denk dat in dit soort campagnes nooit de mogelijkheid is om geheel van alles wat te plaatsen omdat iedereen natuurlijk anders is. Zelf maak ik me er al lang niet meer zo druk over, alle dunne modellen in modebladen zie ik meer als een bepaalde 'stijl' dan als rolmodellen die uitbeelden hoe ik zou 'moeten zijn'.
Naar mijn idee zouden ze minder focus op de rol van modellen kunnen leggen, en naar mijn idee zouden ze het beter kunnen zoeken bij mensen die dicht bij ons staan. Focus meer op moeders, vaders en verzorgers die hun kinderen positief kunnen steunen en laat zorg ervoor dat meiden en jongens op school door hun vrienden het gevoel krijgen zichzelf te mogen zijn. Dit mag misschien wel lastig klinken, en ik ontken niet dat al deze campagnes wel effect kunnen hebben, maar ik geloof echt dat deze mensen in onze naaste omgeving meer invloed hebben op ons zelfbeeld dan welk model in welk tijdschrift dan ook.

En ik waardeer het dat Proud dit soort artikelen plaatst, omdat er zo toch een plaats wordt gecreërd om met elkaar te discussiëren over iets wat blijkbaar toch wel stof doet opwaaien...
MensenZijnMooi - Donderdag 12 februari 2015 22:22
Goede campagne. Mooie vrouwen. Goede nieuwe trend.

"Happy girls are the prettiest."
Anna - Donderdag 12 februari 2015 22:36
Leuke badpakken, ik vind die rode met witte stippen denk ik de tofste :)
Anne - Vrijdag 13 februari 2015 23:17
Kijk, @Anna snapt waar het echt om draait :-)

Mooie foto's vind ik het, leuke badpakken, mooie vrouwen met stralende koppies. Leuk om naar te kijken.
Elke - Zaterdag 14 februari 2015 09:19
Ik heb de lichamen van de vrouwen op de foto's kritisch bekeken, en daarbij vooral gelet op de punten die ik belangrijk vind. Mijn beoordeling is: geen een is er helemaal goed. Ze varieren van zwaar gezet (vrouw in het groene badpak) tot heel erg dik (vrouw onderste foto, rechts). Ik snap niet dat deze vrouwen zichzelf niet op een stevig dieet zetten. Bij allemaal van hen kunnen er nog heel wat kilo's af voordat ze ondergewicht krijgen. Het was hen toch van te voren bekend dat er foto's van hen in badpak gemaakt zouden worden? Dan weet je toch dat de vorm van je lichaam zichtbaar wordt.
M - Zaterdag 14 februari 2015 09:27
Tja waarom niet gewoon slank? De redactieleden bijv hebben ook een gezond lichaam maar die zie ik veel liever in een badpak dan al deze dames. Ik vind het dan ook ongelofelijk dat sommige mensen beweren dat deze vrouwen totaaaaal niet dik zijn. Ze dragen niet voor niets verhullende omabadpakken ;)
M. - Zaterdag 14 februari 2015 13:07
...Sommige mensen snappen het echt niet... of willen het niet snappen...