Negatieve schoonheidsadvertenties

 

Kan jij je ook irriteren aan advertenties die langskomen op Facebook om snel af te vallen? En maken deze advertenties jou negatiever over jezelf? Vanaf vandaag is je kans hier iets aan te doen. Dove geeft jou vanaf vandaag, op Internationale Vrouwendag, de regie om terug te vechten tegen deze negatieve advertenties over bijvoorbeeld dikke buiken en vetrollen met de lancering van de Ad Makeover-campagne.

Uit onderzoek van Dove blijkt dat slechts 43% van de Nederlandse vrouwen zeker is over haar uiterlijk. De Dove Ad Makeover-campagne maakt het via een speciale Facebook-applicatie mogelijk om negatieve advertenties aan te pakken en positieve beauty advertenties te sturen naar andere vrouwen buiten jouw persoonlijke netwerk. De campagne zal de gehele maand maart lopen en wordt wereldwijd gelanceerd.

De ad make-over Dove

Met de app kunnen miljoenen vrouwen met positieve berichten worden bereikt. Teksten als ‘Elk lichaam is mooi' en ‘Hallo schoonheid' en 'Hou van je lichaam zoals het is' zijn voorbeelden van de positieve berichten over echte schoonheid die vrouwen in heel Nederland kunnen versturen en ontvangen. De Dove Ad Makeover-applicatie is te vinden op de Dove Facebookpagina.

De ad make-over Dove

Je kunt ook zien hoeveel andere vrouwen in Nederland jij hebt bereikt met jouw positieve beauty advertentie via de Dove Facebookpagina. De Dove Ad Makeover-campagne heeft inmiddels meer dan 33 miljoen vrouwen bereikt in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Brazilië. Een teller op Facebook houdt het totaal aantal vrouwen bij dat een positieve beauty advertentie heeft ontvangen. Dove ondersteunt de Ad Makeover-campagne door de kosten te dekken voor het verspreiden van de positieve beauty advertenties.

De ad make-over Dove

Help mee om op Internationale Vrouwendag het zelfvertrouwen van vrouwen een boost te geven! Ga naar de Dove Facebookpagina en gebruik de Ad-makeover.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

marleen - Vrijdag 8 maart 2013 13:00
super! heb het meteen gedaan :)
Cyclu - Vrijdag 8 maart 2013 13:13
Top!
Lot1995 - Vrijdag 8 maart 2013 14:05
super initiatief is dit zeg!
RebeccaaaX - Vrijdag 8 maart 2013 14:09
Ik heb mee gedaan (:
Marjolein - Vrijdag 8 maart 2013 14:19
Leuk!
M. - Vrijdag 8 maart 2013 16:22
*ergeren aan

En nee, valt wel mee. Ik krijg die reclames ook niet zoveel, je krijgt voornamelijk advertenties gebaseerd op je 'vind ik leuks', zoekgeschiedenis e.d. Dus ^^

Daarnaast word ik extreem sarcastisch van berichten als 'elk lichaam is mooi'.

Maar fijn voor degenen die er blij van worden.
Black Rose - Vrijdag 8 maart 2013 16:52
Heel gaaf! :D
maureen - Vrijdag 8 maart 2013 17:46
Ah jammer, je moet een facebook account hebben, maar die heb ik niet... :(
* - Vrijdag 8 maart 2013 19:57
ah goed initiatief!
TheMirrorLies - Vrijdag 8 maart 2013 20:12
Wauw! Geweldige actie :) xx
Mar - Vrijdag 8 maart 2013 20:51
Heb meteen meegedaan!
Leuk :)

Vooral de uitspraak 'the perfect bum is the one you're sitting on'