Mager niet meer populair

 

De discussie over magere modellen en plus-size modellen is al jaren aan de gang. Het schoonheidsideaal is aan het veranderen. Uit Brits onderzoek van Sofeminine.co.uk komt dat het aantal vrouwen dat een vrouwelijker en voller lichaam mooi vindt is de afgelopen 10 jaar verdubbeld. Het Barbie-figuur met de wespentaille en opgeblazen borsten, maar ook het ultraslanke Kate Moss plaatje is niet meer de droom van iedere vrouw.

Tien jaar geleden streefde één op de acht vrouwen naar het lichaam van Katie Prince of Pamela Anderson. Maar intussen is zo'n ‘porno-body' hetgeen dat jonge vrouwen juist niet willen hebben. Slechts één op de 200 meisjes zegt er uit te willen zien als een Barbie. Veel jonge vrouwen bestempelen zo'n lichaam juist als smakeloos, gedateerd of oversekst.

Kate Moss

Bron

Waar tien jaar geleden nog 20% van de jonge vrouwen aangaf het lichaam van Kate Moss te willen hebben, deelt nu slechts 7% deze mening. Intussen is de meest gewilde lichaamsvorm de ‘soft body'. Steeds meer vrouwen vinden plus-size modellen mooier dan size-zero modellen.

De ‘soft body' is een lichaamsvorm waarbij gezonde en vrouwelijke vormen aanwezig zijn. Er mag best een laagje vet om je botten zitten en heupen, billen en armen mogen wel wat voller zijn. Ook de mannen waarderen deze lichaamsvorm steeds meer. 79% van de vrouwen zegt dat hun man haar ronde vormen juist mooi vindt.

Kim kardashian

Bron

Vooral sterren als Christina Hendricks, Kate Winslet en Kim Kardashian hebben deze lichaamsvorm nog meer in de ‘mode' gebracht. 68% van de vrouwen vindt zo'n lichaamsvorm het mooist. Uit het onderzoek kwam dat 50% van de vrouwen dit lichaam tevens het meest haalbare vindt. 16% van de vrouwen voelde zich opgelucht dat ze nu wat minder hoeven te sporten en diëten om maar zo dun mogelijk te worden. Dit nieuwe schoonheidsideaal verlaagt de druk om ultra dun te zijn. 

Ook vond 38% de ‘soft body' de meest sexy lichaamsvorm voor vrouwen. Deze lichaamsvorm is niet alleen gezonder, maar volgens veel vrouwen ook veel aantrekkelijker. Steeds meer vrouwen vinden deze natuurlijke look mooier. 

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

MissLola - Vrijdag 11 oktober 2013 12:43
Soms begrijp ik ook gewoon niet wat mijn hersenen doen. Als ik objectief kijk heb ik vrijwel hetzelfde figuur als Kate Winslet en bij haar vind ik het prachtig en bij mezelf niet. Hoe kan dat?!
Alhoewel ik ook nooit 'model-mager' zou willen zijn. Dat is wel weer een uiterste.
Latifa - Vrijdag 11 oktober 2013 12:48
Ondanks dat een mager lichaam niet meer geliefd is, blijft de wens om af te vallen, (ookal is mijn gewicht te laag) bestaan..
PeanuttButterfly - Vrijdag 11 oktober 2013 12:58
Wat een lekkerrr positief nieuws (:
kruidkoek - Vrijdag 11 oktober 2013 13:11
zelf vind ik wat vollere mensen met wat dikkere benen (zonder tigh cap!!!!) veel mooier, ook een buikje vind ik bij sommige mensen mooi!

alleen kan ik het bij mezelf niet accepteren en blijft de wens om af te vallen en terug naar ernstig ondergewicht bestaan, ik vecht er tegen, maar het blijft wel aanwezig.

heel lastig, want als ik het bij anderen mooi vind, waarom dan niet bij mezelf?
Maartje - Vrijdag 11 oktober 2013 13:16
Stiekem denk ik nog altijd: ik haat mezelf niet. Ik wil gewoon een paar kilootjes lichter..
Maar je weet wat daar van komt.
ilovetoeat - Vrijdag 11 oktober 2013 13:24
ik vind het ook mooier om wat meer curvy te zijn, ook bij mezelf
maar op de een of andere manier mag ik het niet van mezelf
m - Vrijdag 11 oktober 2013 14:16
Wouw, mooi en overtuigend filmpje, word ik blij van.
IMaaike1 - Vrijdag 11 oktober 2013 14:18
Allemaal stuk voor stuk prachtige vrouwen, en zo veel mooier dan een 'strijkplankenfiguur'.. maarja om het zelf in te zien is zo verdomde moeilijk he..
mirjam - Vrijdag 11 oktober 2013 14:26
vind ze nog slank hoor
Eef - Vrijdag 11 oktober 2013 15:37
YES dat is goed nieuws uit de schoonheidwereld.
Ik zet mijn glas water weg en ga een lekker stukje Tony's Chocolonely eten :)
Lies - Vrijdag 11 oktober 2013 15:46
Inderdaad Eef!
Volgens mij heb ik op precies het juiste moment geleerd om tevreden te zijn met mijn zandloperfiguur. :) En nu ga ik wat eten.
fact23 - Vrijdag 11 oktober 2013 16:10
Dit is zeer betreurenswaardig nieuws.
IMaaike1 - Vrijdag 11 oktober 2013 16:12
@fact23, waarom?
-------- - Vrijdag 11 oktober 2013 16:29
het maakt me niet uit wat zij vinden
@fact23 - Vrijdag 11 oktober 2013 17:11
wat is er zo betreurenswaardig?
lot - Vrijdag 11 oktober 2013 17:12
wauw wat ontzettend goed dat hetvan 20 naar 7% gedaald is!! Ik vind het ooksteeds mooier worden, ook naar mate ik meer aankom, het voelt gewoon weer normaler en vrouwelijker dat vinden de meesten veel mooier:D
@ --------- - Vrijdag 11 oktober 2013 17:23
"het maakt me niet uit wat zij vinden", bedoel je dat je toch dun wilt zijn wat de maatschappij ook zegt? Dat noem ik nog eens een sterke mening, ik heb bewondering voor je standvastigheid. Jezelf blijven is zeker een goede eigenschap. Pas wel op dat je wil om dun te zijn in het gezonde bereik blijft aub? Want een eetstoornis wens ik niemand toe.
:) - Vrijdag 11 oktober 2013 17:49
Heerlijk, gezonde rolmodellen!
kim - Vrijdag 11 oktober 2013 18:07
ik ben zelf ook wat voller vooral in mn heupen en bovenbenen en mijn armen. Hoe mooi jongens het ook vinden, en hoe vaak ze het tegen me zeggen. Nogsteeds wil ik afvallen en vind ik mezelf niet mooi. Terwijl ik weet dat jongens het prachtig aan me vinden.
Kimberley - Vrijdag 11 oktober 2013 18:11
Ik vind vollere vrouwen ook mooier.
-Metaphor - Vrijdag 11 oktober 2013 19:08
De vrouwen op de foto's vind ik ook gewoon slank...?
Lunamira - Vrijdag 11 oktober 2013 19:58
ik vind dun nog steeds mooier bij mezelf; misschien ook door de onbereikbaarheid ervan..
Lunamira - Vrijdag 11 oktober 2013 20:01
@Ilovetoeat : herkenbaar dat je het niet mag van jezelf!! heb ik ook.,,
@Metaphor - Vrijdag 11 oktober 2013 20:35
Curvy is niet hetzelfde als dik ;) Je kunt ronde vormen hebben, ronde borsten en heupen en billen en nog steeds slank ;) het gaat om de omtrekken van je lichaam, een zandloperfiguur ipv een recht figuur. Of zo.Denk ik.
Lisette - Vrijdag 11 oktober 2013 21:25
Ondanks wat iedereen zegt, vind ik het slanke figuur toch het mooist! Nu heb ik het wel geaccepteert dat ik gezond gewciht heb en hoop ik dit wel te houden maar ergens nog steeds de wens om toch weer terug te gaan naar hoe het was en naar het oude gewicht. Hoewel ik me nu wel beter en fitter voel, voel ik me niet prettig bij het gewicht en zou ik mijn lichaam anders willen zien. Toch ga ik niet naar deze wensen meer handelen. Ik ga voor een eetstoornisvrij leven!!!
kruidkoek - Vrijdag 11 oktober 2013 22:24
@lisette, goed dat je toch kiest voor een eetstoornisvrij leven!
enneeee, je bent ook dun op een gezond gewicht hoor ;)
M. - Zaterdag 12 oktober 2013 09:11
De curves van mijn heupen wil ik best accepteren, en met rondere billen en borsten heb ik ook niet zo'n probleem, maar die buik... Daar gaat het nooit over als het over 'curvy is ook sexy' gaat, en als het erover gaat zijn het vrouwen met een platte buik. Dat vind ik toch nog steeds heel moeilijk.
tyrande whisperwind - Zaterdag 12 oktober 2013 10:34
healthy is the new skinny volgensmij.
Merel1998 - Zaterdag 12 oktober 2013 11:48
Fijn dat dit lichaam nu weer ''in'' is. Dit is veel gezonder en eigenlijk vind ik het zelf ook heel mooi.
Prue - Zaterdag 12 oktober 2013 12:22
Uiteraard is dit beter dan dat overal model mager voorgespiegeld wordt. Ik vraag me echter af, wanneer de wereld zover zal zijn om te zien dat ieder lichaam mooi kan zijn, welke vorm het ook heeft, want iedereen is anders. Er zijn ook mensen die geen gewicht bij kunnen kweken hoeveel ze ook eten. Er zijn ook mensen die keurig eten en 'flink en vol' zijn.

Ik kijk liever verder naar het totaalbeeld; het is niet reeel om te stellen dat de vorm van een lichaam er niet toe doet, maar het gaat om de combinatie met de mens die in het lichaam huist.
iesje - Zaterdag 12 oktober 2013 14:13
het maakt niet uit wat uit of in is, je moet doen wat bij je past
als je een slanke bouw hebt zal je lastiger een soft body krijgen
als je een bredere bouw hebt zal je lastiger dun zijn
ik heb een gespierde aanleg dus zal nooit met normaal eten een gezond BMI hebben
het zijn allemaal regeltjes die de maatschappij ons oplegt
de vraag is of we er ons aan gaan houden
ik ben gelukkig zoals ik eruit zie en ik ben gezond. dat is uiteindelijk het belangrijkste
het is belachelijk dat een lichaamsvorm een trend kan zijn aangezien je lichaam is zoals het is.
Mar - Zaterdag 12 oktober 2013 14:15
Heerlijk nieuws dit!
Fijn, dat de wereld ook steeds meer gaat inzien dat deze 'plus-size' vrouwen prachtig zijn!
Nu nog van die rot-term 'plus-size' af, en dan is het helemaal top ;)
L. - Zaterdag 12 oktober 2013 19:03
Ik zou het graag nog eens willen meemaken dat er geen enkele lichaamsvorm 'in' was die mensen eindeloos gingen nastreven, of alleen maar te zien is in reclames of modeshows, maar dat er gewoon in zowel het schoonheidsideaal als op foto's/modeshows/reclamebladen echt ELK type lichaam wel voorbij kwam.
Waarom zou lichaamstype pas sexy zijn in een bepaalde tijdsperiode? Mager en curvy kan beiden mooi zijn, het gaat voor mij om gezond zijn, lichaam en geest.
tranquilla - Zondag 13 oktober 2013 14:05
het gaat er gewoon om dat je gezond bent, daar moet je voor zorgen. Je hebt toch maar 1 lichaam? Dus wat boeit het wat in 'de media' in is of wat andere mensen mooi vinden? Het gaat erom dat jij een goeie conditie hebt en je comfortabel voelt in je eigen lichaam. Je hebt er ten slotte maar 1! Dus als je veel eetbuien hebt en je bent wat zwaarder, moet je niet denken dat je gezond bent omdat je voller bent en 'de media' dit nu aangeeft. Het gaat er om dat je een gezond en stabiel eetpatroon hebt op een gezond gewicht en voldoende beweging hebt. Dan maakt het inderdaad niet uit of je bmi nou 18 of 26 is. Als je maar gezond bent! En trek je niets aan van wat andere mensen denken of nu het schoonheidsideaal vinden..! kisses en goodluck
-Metaphor - Zondag 13 oktober 2013 20:28
Dus nu is 'Curvy' in. Dat is helemaaaal frusterend, want dat is voor nog minder mensen haalbaar. Lekker handig
Lotte - Zondag 13 oktober 2013 22:30
Curvy is niet in.
Weet je wat in is? Tevreden zijn met jezelf en een gezond lichaam.

Weet je wat uit is, wat echt lelijk is? Ontevredenheid, ongezondheid.

Als je gezond bent, ben je op je allermooist!
meisje - Maandag 14 oktober 2013 11:29
Sorry maar door al dit gedoe dat volle mensen ook mooi zijn
(wat zeker is. no offence).
En dat ze zeggen dat dun zijn uit i, IS ZO FRUSTREREND.
Zelf ben ik super dun en zeker niet "curvy" wat ik graag zou willen.
Maar Door al het gedoe over gewicht enzo, voelt het net alsof dunne mensen juist niet meer mooi zijn. Iedereen is mooi, deze artikelen moeten echt anders geformuleerd worden.
could - Dinsdag 15 oktober 2013 07:04
Dus als je nu mager bent ben je niet populair/knap?
Sorry hoor, maar ik en mijn zusje zijn allebei mager, en wat we ook eten dat zullen we altijd blijven.
Ik snap de strekking van dit bericht, maar de formulering is een beetje raar.
-Metaphor - Dinsdag 15 oktober 2013 10:04
@Lotte, als je dat 'motiverend' tegenover mij bedoeld, dankje, maar, het kan mij een * roesten wat in is... Jammer dat je hier geen profielfoto kan zetten, anders zou je wel snappen wat ik bedoel :')
Onzekerheid kán trouwens iets mysterieus hebben en daarom iemand mooi maken, dat krijg ik best vaak te horen namelijk. (Hoewel ik daar wel van af wil)

@meisje: true that.
... - Maandag 21 oktober 2013 15:35
Tevreden zijn met jezelf is inderdaad mooi, maar tegenwoordig kan dat gewoon bijna niet meer. Je 'moet' precies zo zijn als de maatschappij jou voorspiegelt. Wanneer je dan 'anders' bent, ben je al niet mooi meer. Ongelooflijk, dat dit soort belachelijke dingen nog steeds 'belangrijk' moeten zijn ..
happy person! - Maandag 28 oktober 2013 20:39
van dit artikel wordt ik nou blij!!! :D dit helpt me nou :D top top top!!
kim - Maandag 2 december 2013 18:07
dat heb ik ook! bij andere vrouwen vind ik het prachtig en zie ik ook liever stevige vrouwen. Maar bij mezelf, ppffff.
onzeker meisje. - Donderdag 20 maart 2014 15:26
Je ziet jezelf altijd lelijker. Het lichaam van kim k. is gewoon perfect. Niet te dun niet te dik! pff.. ik wil haar lichaam :( zo perfect
Ash - Woensdag 1 juli 2015 20:01
Ik vind dit gewoon veel mooier,
dit is slank en een tikkeltje curve en het is mooi!
immers niks tegen slanke modellen of whatever.
Ben al tijd bezig met healty dingen (gezond eten en sporten)
en toch blijf k mijn curves hebben en stiekem ben ik er toch wel blij mee
Tijgertje - Vrijdag 5 februari 2016 09:22
Echte vrouwen hebben rondingen!Ze hoeven toch zeker niet in alles op kerels te lijken!Een beetje vrouw heeft een beetje vet op haar buik,waarom dat hele platte?Dan is het net een vent!Het komt gewoon door die modenichten,die willen alles zo jongensachtig mogelijk hebben.Daar moet gewoon een verbod op komen op dit soort ideeën!Meisjes krijgen steeds op jongere leeftijd eetstoornissen,niet normaal meer dit!

Tijgertje - Vrijdag 28 april 2017 21:33
Een vrouw heeft haar vetreserves niet voor niets gekregen.Dat is om een gezonde zwangerschap te kunnen hebben.Heeft ze een tekort,dan is het niet alleen nadelig voor haar,maar ook voor de baby.En in veel gevallen leidt het tot minder vruchtbaarheid.Daarom reageren mannen hormonaal eerder op rondere vormen,dan op ultraslanke.Persoonlijk vind ik een vollere vrouw ook mooier,dan zo,n strijkplank.