Jonge generatie minder zelfvertrouwen

 

Naar het voorbeeld van je moeder leven is voor veel meisjes niet eenvoudig. Recent onderzoek laat zien dat het vandaag de dag zelfs moeilijker dan ooit is. Tegenwoordig zijn meisjes en jonge vrouwen veel minder zelfverzekerd dan hun moeders op diezelfde leeftijd. Het onderzoek laat zien dat vrouwen vandaag de dag 50% minder positieve gedachtes over zichzelf hebben (3 per dag) ten opzichte van hun moeders vroeger (6 per dag).

Voor het onderzoek werd gekeken naar 1000 vrouwen in de leeftijd tussen 18 en 30 jaar oud en 1000 vrouwen in de leeftijd tussen 50 en 65 jaar oud. Er werd gevraagd naar positief en negatief denken en het algehele geluksgevoel. De jongere vrouwen vertoonden 30% meer negatieve gedachtes. Vandaag de dag hebben vrouwen zo'n 9 negatieve gedachtes per dag, in vergelijking tot 6 per dag van de oudere generatie.

moeder dochter
bron foto

Er blijkt verder een duidelijke samenhang te zijn tussen het algehele geluksgevoel en tevredenheid met het lichaam. Van de oudere vrouwen was 20% tevreden over het lichaam toen ze 30 jaar oud was en nu was 74% van deze zelfde groep over het algemeen gelukkig. Van de jongere generatie is slechts 10% tevreden met het lichaam en slechts 66% gelukkig. De jongere generatie hecht 4 keer meer waarde aan het verbeteren van het uiterlijk dan de oudere generatie. Bijna de helft van de jongere generatie vrouwen was ongelukkig met haar lichaam. De oudere generatie was op jonge leeftijd ook positiever wanneer ze naar zichzelf in de spiegel keek, iets hadden bereikt op een dag en konden met meer trots over straat wandelen.

vertrouwen

Daarentegen had de jongere generatie vrouwen veel meer vertrouwen in hun relatie en professionele capaciteiten dan hun moeders toen ze even oud waren. Volgens de onderzoekers moet de oorzaak gezocht worden in het toenemend aantal vrouwen met overgewicht én de toenemende druk om er goed uit te zien. Vrouwen zijn vandaag de dag veel harder voor zichzelf, dan hun moeders op dezelfde leeftijd. 

Bron: Dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

-123- - Woensdag 30 maart 2016 23:58
Klopt klopt klopt.
Esrarengiz - Donderdag 31 maart 2016 12:48
Voor mij klopt het wel. Zeker als ik mezelf met mijn moeder vergelijk en uit verhalen die ik over haar heb gehoord toen ze nog jong was. Vind het jammer dat het zo is eigenlijk. Ik hou van zelfverzekerde mensen/mensen die trots op zichzelf zijn en vind dat niet 'arrogant'. Ik kijk altijd heel erg op tegen zulke mensen.
Pim - Vrijdag 19 augustus 2016 00:59
Wat is de relatie cq opkomst v social media, heeft dit een grote impact op deze onzekerheid ? Ik vermoed v wel immers men heeft teveel te vergelijken. De vuile was wordt niet op facebook getoond....