Het verhaal achter de foto's

 

Tegenwoordig kunnen wij regelmatig mooie projecten en foto's bewonderen waarin het accepteren van ons eigen lichaam centraal staat. Jen Hecht is schrijfster, fotograaf en spreker en heeft het project: ‘This Body of Work' opgezet. Het is een werkboek met een verzameling van prachtige foto's van vrouwen en het verhaal dat zij over zichzelf vertellen. Hiermee hopen zij vrouwen te helpen om van hun eigen lichaam te leren houden.

katie
Bron

Een verhaal in dit project is bijvoorbeeld het verhaal van Katie. Lees hieronder haar verhaal.

"Ik haatte mijzelf - hoe ik eruit zag, wie ik was en waar ik vandaan kwam. Ik voelde woede in mij en dit droeg ik mee in alles wat ik deed, mijn relaties en beslissingen die ik moest nemen. Het was belastend en het was eindeloos. De afgelopen jaren heb ik geprobeerd om liever te zijn voor mijzelf en te genezen van een verleden van zelfhaat. Ik wilde mij gezond voelen, mij goed voelen in mijn eigen lichaam en niet bang zijn om mijzelf te zijn. Ik heb hier naartoe gewerkt, elke dag een beetje en ik kan het verschil voelen. Ik voel vooral dat ik meer energie heb, ik heb mijzelf terug."

Ongeveer een jaar geleden is Jen Hecht begonnen met dit project en schreef ze dit werkboek om vrouwen te begeleiden in hun zoektocht naar de bron van hun negatieve lichaamsbeleving. Ze hielp hen bij het schrijven van nieuwe verhalen die gebaseerd zijn op liefde en dankbaarheid. Dit is aangevuld en versterkt met mooie foto's. Jen Hecht geeft aan dat het heeft gewerkt. Dat ze ontroerd was door de brieven van de vrouwen en dat zij diepgaande verhalen deelden over hun lichaamsbeeld en zelfcompassie en de verschuiving hierin door dit werkboek. Jen wil het uitbouwen, uitbreiden en vrouwen bereiken over de hele wereld. Ze zal voortborduren op de originele uitgave en meer schrijfoefeningen, inzichten en verhalen toevoegen.

Een ander verhaal is het verhaal van Ali. Dit is haar foto en hieronder kun je haar verhaal lezen.

ali
Bron

"Het kijken naar de foto's is nu een hele krachtige ervaring. Wanneer ik vroeger foto's van mijzelf zag, legde ik vooral de focus op de probleemgebieden van mijn lichaam. Mijn imperfecties. In deze foto's kan ik daar voorbij kijken. Ik heb het gevoel dat ik kan zien wat anderen zien als ze naar mij kijken. Lisa (de fotograaf) heeft mijn essentie neergezet. Een essentie waarvan ik niet kon geloven dat het zichtbaar was of waarvan ik mijzelf nooit heb toegestaan dit te laten zien. Ik kan mijn kracht en mijn geest, moed, hart en vrede zien. Ik ben een survivor. Ik lees en ik kan leven laten zien in mij en ik ben zo dankbaar voor dit leven en dit lichaam."

De inspiratie om dit project te beginnen kwam voort uit haar eigen ervaringen met een laag zelfbeeld. Ze vertelt dat ze een dik kind was en dat ze het gevoel had dat er iets mis was met haar. Zelfhaat en schaamte speelden destijds een grote rol in haar leven. Ook toen zij ouder werd, bleef de onzekerheid en wilde zij graag slank zijn.

In de onderstaande video vertelt Jen Hecht hoe zij zelf van haar lichaam is gaan houden en vraagt zij zichzelf af hoe de wereld er uit zou zien als vrouwen van hun lichaam en van zichzelf kunnen houden zoals ze zijn. Hoe zou het leven er dan uit zien en hoeveel krachtige vrouwen zouden er dan zijn? Erg inspirerend en een must see!

This Body of Work: The Indiegogo Campaign from Jen Hecht on Vimeo.

Jen Hecht is op het moment bezig fondsenwerving om een publicatie van een herziene versie van het werkboek mogelijk te maken. Ze geeft aan dat ze wil dat elke vrouw weet dat ze mooi zijn en goed genoeg. Precies zoals ze zijn, met welk lichaam dan ook en onafhankelijk van de levensfase waar zij zich in bevinden.

Wil je meer lezen over dit project en meer foto's zien en verhalen lezen? Dat kan hier!

Bron: Thisbodyofwork & Huffingtonpost

Wat vind jij van dit project?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lot - Donderdag 2 april 2015 22:57
wauw