Ben jij tevreden met je venusheuvel?

 

Heb jij wel eens naar de hoogte van je schaamheuvel gekeken? Ik moet eerlijk toegeven dat ik er nog niet eerder bij stil heb gestaan hoe dat er bij mij precies uitziet qua hoogte. Toch is er een groeiende trend op komst die veel deskundigen bezorgd maakt. Vrouwen laten namelijk hun schaamheuvel, ook wel venusheuvel of mons pubis genaamd, platter maken door plastische chirurgie. Het is namelijk een trend om een platte schaamheuvel te hebben.

Op de website van Dailymail lees ik een sarcastische zin: ''Er is weer nieuw lichaamsdeel om te haten of te veranderen.'' Na onze benen die een gleuf er tussen zouden moeten hebben en de botjes van onze heupen waarmee we een ''bruggetje'' over een extreem platte buik zouden moeten vormen, is er nu ook een schoonheidsideaal gevormd rondom het bot dat de venusheuvel heet. Een beetje vergezocht of niet?

body image
Bron

Waar ik me er misschien weinig bij voor kan stellen, maken sommige vrouwen zich grote zorgen over de hoogte van hun schaamheuvel. Ze vragen zich af wat normaal is, vergelijken en letten erop als ze een bikini kopen of raadplegen een plastisch chirurg voor advies die vervolgens de ingreep zal uitvoeren.

De schaamheuvel kan opvallender worden naarmate je ouder wordt, kindjes hebt gebaard of aangekomen bent in gewicht. De plastische behandeling voor het kleiner maken van de heuvel bestaat uit het strak trekken van huid, overtollige huid verwijderen of weefsel weghalen. Volgens Skincare deskundige en verpleegster Jamie Sherrill zegt dat de huid behandeld wordt, wat kan helpen om iemand weer jaren jonger te laten voelen.

Buikspieren zijn de laatste jaren nog nooit zo opvallend geweest als nu, zeggen deskundigen op het gebied van lichaamsbeeld. Modellen hebben opvallende wasbordjes, uitstekende heupbotten en zijn vaak dun. Om dit schoonheidsideaal na te streven, moeten veel vrouwen flink afvallen. Dit kan zorgen voor overtollige huid rondom de schaamheuvel en onderbuik wat sommige vrouwen operatief willen laten aanpassen. De ingreep om je venusheuvel platter en strakker te maken, heet een 'monplastic'.

thigh gap
Bron

Naast de 'nosejob','boobjob' en weet ik wat voor 'jobs' er nog meer mogelijk zijn, kun je nu dus ook even een 'monplastic' doen. Lichaamsbeeld en welzijnsdeskundige Katie Lowe zegt dat de mons pubis weer een nieuwe variant van thinspiration is en dat jonge vrouwen alleen maar aangemoedigd worden om af te vallen of zichzelf te veranderen en dat een negatief zelfbeeld bevorderd wordt.

De ''perfecte'' strakgetrokken plaatjes van modellen met een thigh gap, mon pubis en bikini bridge zijn volgens Lowe ook veel te zien op Pro-anorexia websites. ''We moeten leren dat lichamen mooi zijn in alle vormen en maten en de manier waarop we nu lichaamsdelen aan trends verbinden is een vorm van bodyshaming die het accepteren van het lichaam niet bevordert.'' Voegt Lowe toe.

Ben jij tevreden met jouw venusheuvel?

Bron: Dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

/ - Woensdag 18 februari 2015 12:54
raar..
Lisa - Woensdag 18 februari 2015 13:02
waar mensen zich al niet druk om kunnen maken.. ik vind het ook raar..
C. - Woensdag 18 februari 2015 13:03
Waarom moet er een maatje 34 model als foto staan?
Ik vind het nogal thinspo...
Of ben ik de enige die daar zo over denkt?
Lisa - Woensdag 18 februari 2015 13:05
Ik vind de uitspraak van Jamie Sherril ronduit slecht en gevaarlijk. Een ingreep ondergaan om iets te veranderen wat gewoon prima gezond is, met alle gezondheisrisico's van dien, is niet goed te praten! Ga liever dan werken aan de gedachtes die je hebt als je hiermee worstelt.
Neki - Woensdag 18 februari 2015 13:14
Oke......
Tara - Woensdag 18 februari 2015 13:25
Hmm, laten we de aandacht op positieve dingen richten...dit is tijdverspilling. Wat een wereld!
Ingrid - Woensdag 18 februari 2015 13:29
ehm, tja, ik geloof dat ik het wel best vind zo ;)
Star* - Woensdag 18 februari 2015 13:48
idd iets waar ik nooit bij stil zou staan..
miri - Woensdag 18 februari 2015 13:50
get a life ... denk ik dan..
marleen - Woensdag 18 februari 2015 13:53
serieus, weer iets nieuws geleerd... nog nooit eerder van een bikini bridge gehoord (thigh gap had proud me al leren kennen)
ik betwijfel echt of dit soort artikels bijdragen aan het doel van deze site. Integendeel, denk ik zelfs...
sun - Woensdag 18 februari 2015 13:57
*checkt venusheuvel*

Hier ga ik me dus niet druk over maken, tijdverspilling!
J. - Woensdag 18 februari 2015 14:05
Ik vind een schaamheuvel juist ontzettend sexy bij vrouwen!

Ik bedoel, het is irrelevant wat iedereen in zn broek/bikinbroek heeft, maar als een vrouw (als partner) op bed ligt vlak voor.. uhh.. het paringsritueel. Dan is dat toch gewoon hartstikke sexy?! (ik insinueer overigens niet dat een gebrek hieraan niet sexy is ;), het is dan gewoon sowieso sexy hahaha!)
cynthia - Woensdag 18 februari 2015 14:08
Bedankt nu heb ik weer iets waardoor ik niet meer wil en waar ik steeds op let en naar kijk enz .#badday
@cynthia - Woensdag 18 februari 2015 14:19
Volgens mij laat je je dan juist meeslepen in waar juist voor gewaarschuwd wordt en heb je de onderstaande boodschap niet gelezen.
Anonieme A. - Woensdag 18 februari 2015 15:15
Hoe meer aandacht er is voor dit soort dingen, hoe sterker de attitude wordt gevormd in de samenleving. Er zijn nog nooit zoveel schaamlipcorrecties uitgevoerd sinds het moment dat de documentaire beperkt houdbaar van Sunny Bergman verscheen. Ik snap niet dat proud ook elke trend op dit gebied weer moet uitlichten.. Nu doen velen er nog raar over, over 2-5 jaar weten we niet beter.
Nikki - Woensdag 18 februari 2015 15:42
Even mijn venusheuvel gecheckt. En ja, daar ben ik tevreden mee :)
Eva - Woensdag 18 februari 2015 15:44
Nog nooit bij stilgestaan. Gelukkig wordt ik niet meer zo snel getriggerd door nieuwe beauty trends en hoe anderen eruit zien. Geen aandacht voor al die hypes.
Mara - Woensdag 18 februari 2015 15:44
Waarom geeft proud HIER aandacht aan? Ik vind dit een van de domste dingen die je kunt doen. Alles wat aandacht krijgt, dat groeit. Zo ook de onzekerheid van meiden die zich 'ineens' bewust worden van hun vorm venusheuvel. Waar gaat het over?! Snap dat de inspiratie van artikelen eens 'op' kan zijn, maar jullie kunnen en horen over betere onderwerpen te schrijven.
XOXO - Woensdag 18 februari 2015 15:47
Iedereen kan zelf besluiten dit artikel te lezen of over te slaan, toch.
Ik vind dat dit soort artikelen gewoon geplaatst kunnen worden, je bent zelf verantwoordelijk voor wat je ermee doet.
m - Woensdag 18 februari 2015 15:57
Ik merk ook wel echt verschil in kwaliteit van artikelen op proud. Al die artikelen over mode in japan en venusheuvels enz. Lekker belangrijk.. lijkt soms een beetke op afraffelen van de site. voorheen was dat in mijn ogen anders, vooral sinds de zomer ongeveer.
dreamer - Woensdag 18 februari 2015 15:59
whahaha ik moet er wel een beetje om lachen hoor.. Waar maken sommigen zich er toch druk over? En toch vind ik het ook ergens wel erg dat we echt elke deel van ons lichaam moeten afkraken tegenwoordig (nou is het niet dat ik daar niet aan mee doe)..
dreamer - Woensdag 18 februari 2015 16:00
Trouwens dit soort artikelen kunnen toch gewoon blijven? je moet zelf weten of je het leest of niet.
JustAsBrokenAsMe - Woensdag 18 februari 2015 16:44
Ik ben het me @XOXO eens
iedereen kan zelf beslissen wat zij hiermee doet.

Ik heb me (ook toen ik aan het afvallen was) nooit echt druk gemaakt om mijn venusheuvel. En ben ook niet van plan om me daar nu druk om te gaan maken.
Prue - Woensdag 18 februari 2015 17:36
volmaakt tevreden! ;-)
Yoli - Woensdag 18 februari 2015 17:50
Omg kan het nog erger met de medemens
d - Woensdag 18 februari 2015 17:59
At the top of my Venus I feel totaly me, hihih, Nou, ik vind het leuk, van ALLERLEI onderwerpen. Je moet ook maar steeds weer iets weten te verzinnen, is toch top. Hier komen allerlei dingen van het leven aan bot, dus ook over het Venus (bot) want vraag ik me nu af: heeft het ook met evt. je bot constructie te maken hoe je Venusheuvel eruit ziet.
Ik vind juist mooi als je eetstoornis hebt, ben je vaak gefocust op één ding in je leven. Ik vind dat van ALLES hier wel naar voren mag komen, of het nu over lichaam, eten, kleding of iets gaat wat totaal uit de richting lijkt te zijn van dit forum, maar toch ook weer niet, want life is life. Misschien iets over het wonen op een boerderij, ik noem zomaar een onderwerp. Dat afkomst, uit welk gezin, stad, land en woonsituatie bv. niet of juist wel uitmaakt..om wel of geen eetstoornis te krijgen, maar dat is wellicht al eens aan orde geweest.
Anne - Woensdag 18 februari 2015 18:03
Mijn vriend heeft me mijn naakte lichaam leren accepteren, door hem kan ik me sexy voelen. Dat mijn vagina of borsten niet perfect zijn maakt me niet meer uit. Accepteren > veranderen.
Anne-Maria - Woensdag 18 februari 2015 18:47
Ik vind het jammer dat proud hier aandacht aan schenkt. Dit maakt meer kritisch en verlegt de focus naar dat waar de focus juist vanaf moet. Kijk liever naar dat waar men wel over te spreken is, dat waar iemand blij van wordt. Thats my opinion.
ms - Woensdag 18 februari 2015 18:59
Al ruim 15 jaar geleden maakte ik me daar druk over.. was toen 14.. Het is toen ook na een tijdje over gegaan.. Nu juist iets als ik naar mijn lichaam kijk wat door de jaren heen toch erg veranderd is.. is dat juist een stukje waar ik me niet druk om maak.
Anke - Woensdag 18 februari 2015 19:03
Wist eerst niet eens wat dat was, lol.
Maanmeisje - Woensdag 18 februari 2015 19:30
Hihi, ik wist ook niet precies wat de venusheuvel is. Nooit in verdiept ;-).
Elise - Woensdag 18 februari 2015 19:33
Dit artikel moet echt van deze website af!
Het heeft geen toegevoegde waarde, en laat ons alleen maar stilstaan bij lichaamsdelen waar we misschien ook onzeker over moeten zijn,
terwijl dat onzin is. Niemand denkt hierover na! Laat dat dus zo,en verwijder deze blog! Uit zelfbescherming
Anne - Woensdag 18 februari 2015 19:53
Ik vind dat dit een hele goede blog is. Denk eens even na: Het gaat over een nieuwe modetrend, die we nu raar vinden, maar over een aantal jaar misschien heel normaal. Zo is het ook gegaan met de thigh gap, dunne modellen en noem maar op. Als je je realiseert dat al die trends ooit 'raar' gevonden zijn en dat ze, net als deze nieuwe trend, eigenlijk te bizar zijn voor woorden, helpt deze blog je te relativeren en beseffen dat het bereiken van een laag gewicht of iets anders ongezonds 'raar' is en ooit begonnen als iets lachwekkends, net als de platte venusheuvel. Motivatie?

Me - Woensdag 18 februari 2015 20:00
@ Anne

Meid wat een goede! Wat een creatief brein. :-)
Lisa - Woensdag 18 februari 2015 20:06
Ik vind dat je dit soort trends juist geen podium moet geven. Hoe meer aandacht de media eraan schenkt, hoe meer mensen dit normaal gaan vinden. Ik ben het volledig eens met Elise. Van mij mag dit artikel ook verwijderd worden.. Dit soort trends zouden überhaupt niet onder de aandacht gebracht moeten worden..
Ikke - Woensdag 18 februari 2015 20:08
Hmm... Ik vind dit geen geweldig artikel. Het legt de focus op iets waar mensen zich eerder nooit druk om maakten. Wat mij betreft mogen er veel minder artikelen over de zogenaamde nieuwe "modetrends" komen. Laat Proud zich vooral richten op positieve ontwikkelingen :)
memari - Woensdag 18 februari 2015 21:22
Heb jij wel eens naar de hoogte van je schaamheuvel gekeken? Ik moet eerlijk toegeven dat ik er nog niet eerder bij stil heb gestaan hoe dat er bij mij precies uitziet qua hoogte.

HAHA Nouska
Ik ook niet.
Wat heeft de benaming heuvel ook voor zin laat je hem platter maken.
hij hoort een beetje bol te zijn denk ik.
Safia - Woensdag 18 februari 2015 21:35
Ik vind het echt verschrikkelijk dat mensen zo slecht over hun lichaam denken. Ik bedoel, ik weet niet eens wat het is... plastische chirurgie vind ik zo erg! Als je iets nieuws hebt, ben je dan blij? Want op JOUW lichaam is er iets wat daar dus NIET THUIS HOORT! Ik ben het ook met Elise eens, dit laat mensen twijfelen en onzeker voelen.
D - Woensdag 18 februari 2015 22:52
Mijn venusheuvel is sexy af guys
K - Donderdag 19 februari 2015 17:01
Te dol voor woorden. "hoe maken we onszelf gek". Is wie je bent niet gewoon goed genoeg meer in deze toch al maakbare wereld?
Elke - Zondag 22 februari 2015 15:14
Er wordt tegenwoordig van je geeist dat je hele lichaam er perfect gevormd uitziet, geen plekje uitgezonderd. Dus de venusheuvel ontsnapt hier ook niet aan. Ik denk dat het een vorm van zeer stricte zelfdiscipline (met onthouding van voedsel) is, om er voor te zorgen dat je ook daar mooi plat wordt. En nee, dat is niet leuk om te moeten doen.
san - Maandag 23 februari 2015 11:02
ik vind het echt grappig om deze reacties te lezen
aangezien ik me er wel altijd druk over heb gemaakt in
een bikinibroekje enzo.
Heb zelfs gedacht aan plastische chirurgie.
Inmiddels ben ik daar wel overheen.
liz - Vrijdag 10 april 2015 18:40
waarom zou je je er geen zorgen over maken als je het zelf niet mooi vind? als je alles best vind is t prima maar als dat niet het geval is en je gaat je er 'geen zorgen over maken' zit je alsnog niet goed in je vel. dan kan je er maar beter wat aan laten doen denk ik
Iemand - Woensdag 14 december 2016 17:35
Goed artikel. Ik heb er last van en ga er wat aan doen.