17 jaar en plastische chirurgie

 

Jonge vrouwen staan vandaag de dag onder zo'n grote druk om er aantrekkelijk uit te zien, dat ze rond hun 17de voor het eerst al overwegen om plastische chirurgie te ondergaan. Dit blijkt uit een recent Brits onderzoek onder 1042 vrouwen. Eén op de vijf meisjes heeft voor haar 20ste levensjaar wel eens nagedacht over het ondergaan van plastische chirurgie. Dit in tegenstelling tot één op de negen vrouwen van 50 jaar of ouder.

meisjes
bron foto

Meisjes worden steeds jonger als het aankomt op het daadwerkelijk ondergaan van een plastisch chirurgische ingreep. De gemiddelde leeftijd ligt momenteel op 21 jaar. Het aantal mensen dat denkt over een ingreep en het aantal mensen dat een ingreep ondergaat neemt toe.

Acht procent van de vrouwen gaf toe een ingreep te hebben gehad. Zo'n 21 procent is het van misschien plan en 17 procent wil nooit naar een plastisch chirurg. Als we kijken naar het type ingreep, dan zijn een aantal ingrepen erg populair. Botox blijft de meest populaire cosmetische ingreep in Engeland. Maar liefst 25 procent van de vrouwen heeft een paar rimpeltjes laten weghalen met behulp van botox.

Op de tweede plek staat de borstvergroting, welke 23 procent van de vrouwen heeft ondergaan. Slechts 4 procent heeft een borsverkleining ondergaan. Ongeveer 7 procent van de vrouwen heeft een borstlift gehad, zonder iets aan de cupmaat te laten veranderen. De buikwandcorrectie is een andere zeer populaire ingreep. Zo'n 16 procent van de vrouwen heeft dit ondergaan. Ook aan de meer intieme delen wordt gesleuteld bij 4 procent van de vrouwen.

Al eerder schreven we op Proud2Bme over de thigh gap trend. Deze trend is ook terug te vinden in de resultaten van het onderzoek: Maar liefst 9 procent ondergaat liposuctie bij haar benen o.a. om een thigh gap te creeeren.

vrouw lichaam
bron foto

Redenen voor plastische chirurgie
Het meerendeel van de vrouwen (66 procent) geeft aan plastische chirurgie te ondergaan om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ongeveer de helft (51 procent) doet het om er 'voor zichzelf' mooier uit te zien. Eenderde geeft toe het te doen om er aantrekkelijker uit te zien voor mannen. Zo'n 13 procent ondergaat plastische chirurgie om ervoor te zorgen dat de partner haar niet verlaat. Ruim 10 procent kiest hiervoor omdat het carrièrekansen zou vergroten.

Controle over je lichaam of druk van de maatschappij?
De meningen zijn verdeeld over de reden van het ondergaan van plastische chirurgie door jonge vrouwen. Sommigen zien het als krachtig en het uitoefenen van controle op je eigen lichaam, anderen zien het als het gevolg van de enorme druk van de maatschappij op jonge vrouwen.

Terwijl 66 procent aangeeft dat plastische chirurgie meer zelfvertrouwen oplevert is slechts 20 procent bereid toe te geven dit te hebben ondergaan.

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lotusje - Dinsdag 24 december 2013 12:42
Iemand die ik ken heeft borstverkleining ondergaan, omdat haar rugklachten heviger werden. Dat vind ik weer een totaal andere visie geven op de plastische chirurgie.

Maar de chirurgie om er 'mooier' uit te zien, daar ben ik geen fan van (;.
L - Dinsdag 24 december 2013 12:51
Als meisje van 10 heb ik meerdere malen bij mijn moeder gesmeekt of de dokter alsjeblieft mijn benen en buik dunner kon maken. Wel een teken dat de eetstoornis zich toen al aan het nestelen was.
MamaT - Dinsdag 24 december 2013 13:07
Ik heb door mijn Ehlers Danlos type 4 een extreem elastische huid. Ik zal dus nooi een strakke buik krijgen, hoe mager ik ook word. Vroeger wisten we deze diagnose nog niet en was ik overtuigd dat ik plastische chirurgie nodig had om mijn huid strak te trekken. Pas vier maanden na mijn eerste zwangerschap is de diagnose officieel vastgesteld door de reumatoloog. Daarbij heeft hij uitgelegd dat vanwege mijn extreme hypermobiliteitssyndroom deze elastische huid noodzakelijk is.
Zodra er gewrichten uit de kom gaan, wat meerdere malen per dag gebeurt, zal mijn huid niet scheuren.
Hij merkte ook op dat na mijn zwangerschap mijn buik snel weer in de oude vorm hersteld was en ik geen striae had door die elastische huid.
Nu ik van de tweede zwanger ben, ben ik een stuk minder onzeker over mijn huid en ik overweeg geen plastische chirurgie meer.
Ik heb geaccepteerde dat ik een dunne elastische en doorschijnende huid heb, en dat biets dat kan veranderen of ik het wil of niet
rozetje - Dinsdag 24 december 2013 13:57
ik overweeg eerlijk gezegd wel liposuctie bij mijn benen... Ik denk dat ik dan gewoon veel blijer met mezelf ben en meer zelfvertrouwen krijg!
I - Dinsdag 24 december 2013 14:11
Heb mijn oren laten corrigeren.. Viel ook onder plastische chirurgie
_Luckamy_ - Dinsdag 24 december 2013 14:18
Ik zit soms aan een borstcorrectie te denken omdat er
tussen mijn borsten een cupmaat verschil zit. Bh's
zitten daardoor nooit echt goed en shirtjes (vooral met
ronde hals) zitten scheef... mja geen geld voor helaas..
x - Dinsdag 24 december 2013 14:28
BELACHELIJK
Vera - Dinsdag 24 december 2013 14:52
Wow, best sick. Als iemand er echt zwaar onder lijdt vind ik het een heel ander verhaal, maar je gaat toch op je 21ste nadenken over plastische chirurgie? Ik voel er in ieder geval niks voor. En ben 22, haha!
Lusi - Dinsdag 24 december 2013 15:09
Ik heb het zelf nooit overwogen, maar plastische chirurgie vind ik niet per se belachelijk: Als iemand ondragelijk last van haar rug heeft omdat haar borsten te groot zijn ben ik groot voorstander. Als iemand een dusdanige afwijking heeft dat het echt meteen in het oog springt, iets wat echt misvormd is: zoals een neus/oren, kan ik er ook in komen. Blijft de vraag natuurlijk waar de grens ligt, vaak vinden mensen zelf iets extreem lelijk, maar valt het een ander eigenlijk niet echt op. In ieder geval: liposuctie om een thigh gap te creëren is vrij absurd. Zeker op zeer jonge leeftijd.
Romy - Dinsdag 24 december 2013 15:28
Geen idee of het kan maar het enige wat ik zou willen veranderen zijn mijn voeten. Nu pas ik veel schoenen niet doordat ze zo groot en breed zijn..
Verder vind ik plastische chirurgie weggegooid geld. Behalve als het om medische doeleinden gaat zoals brandwonden en inderdaad die te grote borsten.
liza - Dinsdag 24 december 2013 17:00
Ik zou heel graag een borstlifting en vergroting willen hebben.
Door veel aankomen en weer afvallen zijn ze enorm gaan hangen en is volume eruit :(
S. - Dinsdag 24 december 2013 17:49
Zieke wereld.

Hooguit misschien als het echt medische voordelen zou opleveren, maar anders vind ik dat je maar gewoon met je lichaam moet leren leven.

En nee natuurlijk heb ik het zelf nooit overwogen.
Nikki - Dinsdag 24 december 2013 18:30
Ik ben er zelf ook al wel mee bezig ja, ik vind mezelf voorlopig nog te jong maar ik zie mezelf over een x aantal jaar best wel bij de plastisch chirurg zitten.

Ik ben ook helemaaal niet tegen plastische chirurgie (ik heb zelfs een periode plastisch chirurg willen worden)

Als je ergens extreem omzeker over bent, en je zou er een gelukkiger mens van worden om er iets aan te doen. Waarom zouden we dat dan in hemelsnaam niet goed moeten vinden?

Mijn moeder heeft zelf haar borsten laten liften en vergroten en ik zou dit zelf misschien ook ooit wel doen.
EB91 - Dinsdag 24 december 2013 19:42
Ik ben dankbaar voor het lichaam dat ik heb gekregen. Mijn lichaam functioneert goed en ik zou me super schuldig voelen als ik dan als een ondankbaar kreng aan dat goede lichaam ga sleutelen. Het zou me ongelukkig maken. Ook al ben ik zeker niet de mooiste vrouw met mijn 1.57m, bescheiden A cupje, lompe benen en futloos haar, als ik in de spiegel kijk zie ik vooral de dingen waar ik blij mee ben. Mijn lichaam moet door het leven blijven gaan zoals de natuur het heeft gemaakt, wat voor mij niet alleen betekent dat ik geen plastische chirurgie zal overwegen, maar dat ik ook geen make-up wil dragen.
? - Dinsdag 24 december 2013 23:14
Ik heb mijn neus laten doen, dit wou ik als kind al heel graag. Ik had een enorme bobbel en scheve neus. Nou was het ook zo dat dat ik altijd m'n holtes ontstoken had/heb en m'n neus zit altijd dicht. De chirurg vroeg of ik iets niet mooi aan m'n neus vond want als dat het geval was, konden ze daar wel meteen wat aan doen.

Ik zou als het mogelijk zou zijn ook graag m'n voet 2 maten groter laten maken. Ik heb 2 maten verschil tussen m'n voeten en super irritant om dan in de zomer leuke schoenen te vinden aangezien m'n ene voet maat 34 is.. Pen ik zou zo zo graag eens leuke pumps willen dragen. Op maat laten maken is echt ongelooflijk duur.
Lot1995 - Dinsdag 24 december 2013 23:39
Eb91
Mooi om te horen, zo zouden alle vrouwen moeten denken!
Dorien - Woensdag 25 december 2013 11:06
Wauw, ik schrik van het percentage 'ja' bij de poll
-Metaphor - Woensdag 25 december 2013 12:41
I'd rather keep it real
Tessa - Donderdag 26 december 2013 23:22
Ik heb twee keer een littekencorrectie gehad, en ja, ook dit is plastische chirurgie. Ik vind dat plastische chirurgie niet perse slecht is. Als er iets is waar jij heel onzeker van wordt, terwijl je verder wel tevreden bent met jezelf en je kan er zonder ingreep niets aan veranderen....

Ik ken iemand die haar oren heeft late doen. Eerst droeg zij haar haar altijd los. Sinds ze haar oren heeft laten zien , doet ze met haar haar wat zij wil en ze is niet meer onzeker.

Ik denk dat het bij eetstoornissen anders ligt. Toen ik midden in mijn eetstoornis zat, wilde ik niets liever dan liposuctie. Alles om dunner te zijn. Als iemand zo denkt, dan is plastische chirurgie onzin. Vooral omdat, ookal krijg je die liposuctie, het zal je geen steek verder helpen en je hebt die eetstoornis nog steeds
anoniem* - Vrijdag 27 december 2013 17:16
Ik denk dat het ook weer iets is dat als je eenmaal een ding hebt gedaan je het nog beter wil, en nog beter... en je nooit helemaal tevreden bent als het in je koppie niet goed zit. Je van binnen onzeker bent enz. Zou eerst eens kijken vanuit welk perspectief je het wilt. En of je het over een langere periode nog wilt, en wat de risico' s wel niet zijn.
anoniem* - Vrijdag 27 december 2013 17:16
Buiten de "noodzakelijke" operaties om.