Even ontprikkelen: platform voor autisme

 

Wellicht is de documentaire 'Mijn vriendin heeft autisme' van Alwin Ritstier je niet ontgaan. Ook op Proud2Bme heb ik er een artikel over geschreven. In de documentaire vertelt Ghislaine, de vriendin van Alwin, hoe dit bij haar is verlopen. Hoe ze is opgegroeid, welke signalen uiteindelijk geleid hebben tot de diagnose autisme en hoe ze hier nu mee omgaat. 

Ghislaine heeft niet stilgezeten na deze documentaire. Al eerder maakte ze als grafisch ontwerpster autisme-prints en nu kun je ook terecht op het platform evenontprikkelen.nl

 

Autisme is soms lastig te herkennen. Zeker wanneer je een vrouw bent. Het stigmatiserende beeld van een man op een zolderkamer, spelend met treintjes, is een vooroordeel dat nog steeds leeft. Dat moet anders, vond Ghislaine van der Elst. Dit beeld moet verbreed worden. Want autisme heeft geen gezicht en geen gender. Op Even Ontprikkelen kun je terecht wanneer je hier zelf hinder van ondervindt. Hier worden blogs geplaatst en kun je terecht op een forum waar je in contact komt met de community. 

"Naar aanleiding van de documentaire ‘Mijn vriendin heeft autisme’ is ‘Even Ontprikkelen’ ontstaan. Wij zijn een online platform voor mensen die autisme hebben/autistisch zijn en familieleden of partners van. Ons team bestaat uit mensen die zich vrijwillig inzetten om het beeld van autisme te verbreden. Onze doelstelling is een community te kunnen bouwen waar we meer bewustzijn kunnen creëren, mooie connecties kunnen maken en vele tips mogen delen." Bron

 Wil je de documentaire 'Mijn vriendin heeft autisme' (nogmaals) zien? Dat kan hier


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

14
SEP
Burn-aut
33

Reacties

Anoniem - Dinsdag 8 juni 2021 19:26
Zo tof dat jullie hier aandacht aanbesteden, ben heel blij met de oprichting van haar site. Met zoveel kennis en ervaringsdeskundigheid, weet ik zeker dat Ghislaine heel veel vrouwen gaat helpen in de toekomst!!