Anti-depressie App

 

appFototherapie, Skypetherapie, Virtuele therapie en dan nu een app die je helpt bij je depressie: je zou haast denken dat een 'gewone' therapeut overbodig aan het worden is. Onderzoekers hebben in samenwerking met therapeuten een app ontwikkelt die kan signaleren of je depressief bent en je kan motiveren om uit een depressie te komen.

De app kan namelijk zien hoe je sociale leven is, wat je stemming is, waar je heen gaat en wat je onderneemt. Wanneer de app registreert dat jij je aan het isoleren bent, krijg je een berichtje. 'Bel eens deze vriend' of 'ga eens die vriendin opzoeken' zegt je smartphone.

Deze app geeft ook aan dat het tijd is om je medicijnen te nemen, zodat je dat niet meer kan vergeten. Verder biedt de app een vituele coach die handige tips geeft op het gebied van sociale, emotionele en cognitieve problemen. De app-coach leert je bijvoorbeeld assertiever te zijn, geeft opdrachten om je zelfvertrouwen te vergroten en geeft positieve feedback.

Er zijn inmiddels ook Nederlandse varianten van deze app op de markt. Ook is er een APP die je helpt bij het starten/ stoppen met antidepressiva. Voor veel mensen is de drempel om (opnieuw) naar een therapeut te gaan erg hoog. Wellicht kan een dergelijke app bij deze mensen toch voor hulp en steun zorgen...

call mama

Denk jij dat een app kan helpen bij een depressie?

https://www.northwestern.edu/newscenter/

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Melissa - Zaterdag 18 februari 2012 14:49
Lijkt me wel interessant, maar of het echt zal helpen weet ik niet..
Leonie_06 - Zaterdag 18 februari 2012 14:57
Ik denk dat het voor sommigen heel motiverend kan zijn. En ik denk ook dat het zéker kan helpen bij een depressie, mits je er zelf écht aan wilt werken. Als je er niet voor open zal staan, zal die telefoon binnen de kortste keren door het raam vliegen denk ik..

Xx
esmee92 - Zaterdag 18 februari 2012 15:28
Als ik echt depri ben moet hij z'n kop houden denk ik :p. Haha, aan de andere kant kan het ook wel motiverend zijn maar het ligt er natuurlijk aan wat hij te melden heeft.
Joya - Zaterdag 18 februari 2012 15:52
Klinkt wel leuk, hoewel ik betwijfel of het echt werkt. Ik ga hem downloaden, ff checken haha.
M - Zaterdag 18 februari 2012 16:15
Mij zou het niet helpen.. Heel onpersoonlijk..
Jillie - Zaterdag 18 februari 2012 17:49
Je moet het uiteindelijk toch echt zelf doen...
Charlotte - Zondag 19 februari 2012 20:41
Ben wel nieuwsgierig, maar kan m niet vinden in de appstore..
S - Maandag 20 februari 2012 10:13
hahaha
Danielle - Donderdag 28 juni 2012 12:31
Ik kan hem inderdaad ook niet vinden, :(
Mark - Zondag 28 oktober 2012 16:06
Het Anti Depressie Boekje Gratis en vol werkzame tips en methodes om van je depressie af te komen: **geen links plaatsen**
Carleen - Donderdag 12 december 2013 15:45
hoe heet die app?
wil graa proberen!
xx
dennis - Maandag 1 september 2014 04:27
Lulkoek, depressie heeft een oorzaak!!!! Zielenknijpers willen je graag overtuigen dat het een "ziekte" is, dit is nooit bewezen, alleen het tegendeel is aangetoond. Zelfkennis en een gezonde levenstijl is de oplossing, geen domme app verzonnen door domme psychiaters.