Zoek, vind en waardeer je hulpverlener

 

Hulp zoeken voor je eetstoornis of voor andere psychische problemen is niet eenvoudig. Niet alleen is de stap naar hulp een hele grote die met allerlei gevoelens van angst en schaamte gepaard gaat, ook kan het vinden van de juiste hulp erg ingewikkeld zijn. Want welke hulp past nou eigenlijk bij jou? Wat houdt de hulp precies in en wat voor hulp wordt waar gegeven? Allemaal vragen die je tegen zult komen in jouw zoektoch naar hulp. Misschien is een eetstoornis niet jouw enige probleem, maar spelen er nog andere problemen. Welke hulpverleners zouden je dan kunnen helpen? Ook voor ouders kan de zoektocht naar hulp voor hun zoon of dochter aanvoelen als een doolhof. Proud2Bme helpt graag bij het vinden van passende hulp.

zoek vind en waardeer

Proud2Bme biedt sinds 2009 het meest complete overzicht van het zorgaanbod voor eetstoornissen en aangrenzende problematiek in Nederland en België. In het overzicht kan je heel eenvoudig zoeken naar hulpverleners in jouw omgeving. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om jouw hulpverlener te waarderen. Hiermee help je andere bezoekers die op zoek zijn naar een hulpverlener en geef je zorginstellingen en zorgverleners praktische suggesties voor het verder verbeteren van hun hulp.

recente beoordelingen cijfers

Inmiddels hebben meer dan 1140 mensen hun mening gegeven over verschillende hulpverleners in Nederland en Belgie. Je kunt deze beoordelingen allemaal vinden via de hulppagina. Je kunt zoals je op de afbeelding hier linksboven ziet een korte beschrijving geven van jouw ervaring met de hulpverlener. Daarnaast kan je de hulpverlener cijfers geven voor een aantal verschillende onderdelen. Deze onderdelen zie je hieronder op de afbeelding.

cijfers

Ook jou nodigen we uit om jouw ervaring HIER met ons en anderen te delen. Dit kan volledig anoniem. We zijn geïnteresseerd in alle ervaringen, goede en slechte.

novarum eetstoornis

Naast de belangrijkste contactgegevens van de hulpverlener (zie plaatje hierboven) vind je ook een overzicht van welke hulpvormen er worden aangeboden.

Heb jij ervaring met een hulpverlener en zie je dat er hulpvormen of hulpverleners missen stuur dan even een kort mailtje naar redactie@proud2Bme.nl, dat stellen we erg op prijs ♥

hulpvormen

 

Veel succes met het waarderen van jouw hulpverlener.
En dankjewel voor joúw hulp.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Myrthe - Maandag 21 oktober 2013 13:26
Wat goed, ik heb het ingevuld!
ik - Maandag 21 oktober 2013 13:28
Goed initiatief, maar klopt het dat er geen instanties voor autisme bij staan?
Komt toch ook best vaak voor in combinatie met een eetstoornis...
Mimosa - Maandag 21 oktober 2013 13:30
Ik mis nog Top Referent Trauma Centrum (afgekort: trtc) in Zeist. Sowieso staan er helemaal geen trtc's in jullie lijst - als ik het goed heb.

@mimosa @ik - Maandag 21 oktober 2013 13:48
'Heb jij ervaring met een hulpverlener en zie je dat er hulpvormen of hulpverleners missen stuur dan even een kort mailtje naar redactie@proud2Bme.nl, dat stellen we erg op prijs'
Ellie-x - Maandag 21 oktober 2013 20:52
Ik wil wel ervaringen over hulpverleners etc. delen, maar gaat het alleen over eetstoornisgerichte instanties of ook hele andere ggz-instanties?
NObody - Maandag 21 oktober 2013 23:13
Ik vind het jammer dat het vooral gaat om instellingen, en niet om afdelingen van instellingen. Want ik heb bijvoorbeeld deeltijd gedaan bij GGZ kinderen&jeugd in alphen a/d rijn, maar die ggz staat er helemaal niet tussen. Alleen stichting rivierduinen(wat overigens geen stichting is), waar ggz kinderen&jeugd onderdeel van is. En bij de volwassenzorg gaat het er heeel anders toe dan bij kinderen en jeugd. VInd dat er sowieso weinig gericht op jeugd tussen staat.. Ook de kliniek waar ik opgenomen heb gezeten staat er niet bij. GGZ centraal bestaat uit zoveel verschillende afdelingen.. Jammer vind ik dat, want zo kan je toch weinig gerichte hulp vinden.
@Nobody - Maandag 21 oktober 2013 23:16
Ook voor jou geldt: 'Heb jij ervaring met een hulpverlener en zie je dat er hulpvormen of hulpverleners missen stuur dan even een kort mailtje naar redactie@proud2Bme.nl, dat stellen we erg op prijs'

Los hiervan kan je bij stichting rivierduinen (het is wel degelijk een stichting) ook melden in de beschrijving bij welke afdeling je zat.

Dus gewoon even initiatief nemen en een mailtje sturen, dan kunnen de afdelingen die voor jou van belang zijn erbij gevoegd worden.
Roos - Woensdag 23 oktober 2013 18:36
Wat goed dat jullie zo'n overzicht geven! Ik vond het indertijd toen ik op zoek was naar hulp erg fijn, maar dit is nog een stukje beter. Super!
Inger - Donderdag 24 oktober 2013 00:09
Ik heb gewoon telkens gemeld over welke afdelingen ik schreef en de scores zo gemiddeld mogelijk gemaakt.
l - Donderdag 24 oktober 2013 13:06
Ik weet van sommige instanties niet hoe ik ze moet waarderen, omdat ik er meerdere behandelingen heb gevolgd. Over de ene behandeling daar was ik heel positief, over de andere een stuk minder. Hoe moet ik dat dan invullen?
m - Donderdag 24 oktober 2013 19:02
Ik heb gebeld voor momentumggz. Daar had ik nog nooit van gehoord. Zij behandelen ook andere vormen van verslavingen. De wachtlijst is ook niet lang. Ik zou meteen terecht kunnen voor intake (binnen een week) en 3 weken later kunnen beginnen voor 2 daagse behandeling (hele dag) of bv. gesprekken. Dat vind ik ontzettend tof! Als ik vandaag beslis om in behandeling te willen dat het ook PER DIRECHT bijna..kan! Ik heb zo'n hekel aan instellingen waar je bv. eerst 6 weken moet wachter op een intake, dan 6 weken wachten op een uitslag, dan 3 maanden in een soort van pré- groep komt om te 'bewijzen' of uit te zoeken of de daadwerkelijke behandeling wat voor je is of aan zal gaan slaan oid. en dan nog weer eens een paar maand kunt wachten of de daadwerkelijke behandeling..