Vrouw lijnt met laxeerpillen

 

Laxeermiddelen worden nog steeds door veel vrouwen gebruikt bij pogingen om gewicht te verliezen, zelfs al zijn ze bekend met de risico's. Ze willen even snel een paar kilo's kwijtraken en denken dat met het gebruik van laxeermiddelen te kunnen bereiken op een simpele manier. Uit Brits onderzoek komt dat 47% van de vrouwen wel eens laxeermiddelen gebruikt om overtollige kilootjes te verliezen.

Zeker meer dan de helft van de vrouwen was zich bewust van de schadelijkheid van de middeltjes. Veel vrouwen gebruiken naast lijnen of juist ter compensatie van ‘ongezond' eten laxeermiddelen omdat ze hiermee sneller hopen af te vallen.

lax

De middelen leveren echter op lange termijn geen resultaat op. Natuurlijk wordt je buik sneller geleegd en kun je daardoor verschil zien op de weegschaal, maar je valt niet op een gezonde en blijvende manier af door laxeermiddelen te gebruiken. Het resultaat van de ''lijnende'' vrouwen is dan ook zeker niet blijvend en richt enkel schade aan de darmen aan.

Het onderzoek werd gedaan door apotheek UKmedix.com onder 1900 vrouwen boven de 18 jaar. Uit het onderzoek kwam naar voren dat vrouwen vaak grijpen naar manieren van afvallen die zo snel mogelijk zouden moeten werken, maar weinig blijvend resultaat opleveren. Vrouwen weten vaak ook hoe ongezond de dieten zijn, maar wagen toch een poging.

a

Natuurlijk is het behoorlijk zorgwekkend dat zoveel vrouwen zo wanhopig zijn om kilo's kwijt te raken dat ze zelfs zeer ongezonde manieren uitproberen en hier misschien zelfs wel in doorslaan of op een eetgestoorde manier bezig zijn met hun lichaam en met eten.

lax

‘'De dingen die vrouwen proberen om af te vallen zijn zorgwekkend. Met name de laxeermiddelen. Het op het spel zetten van je gezondheid om af te vallen moet stoppen. Wij willen dan ook adviseren om een gezond dieet aan te houden en genoeg te sporten. Maak geen misbruik van medicatie.'' zegt Sarah Bailey van UKMedix.com.

Ook wij hebben eerder al geschreven over manieren waarop je op een gezonde en blijvende manier kunt afvallen. Je kunt daar hier meer over lezen.

Twee jaar geleden had ik nog nooit van laxeermiddelen gehoord, helaas is dat nu wel anders..... Het begon eigenlijk heel onschuldig, af en toe een pilletje maar al snel werden dit er steeds meer en steeds vaker. Ik wist dat ik er niets mee zou afvallen, maar toch kon ik niet de knop omzetten om te stoppen. Het voelde zo heerlijk om helemaal leeg te zijn, maar ook zorgde het vaak voor stress. Een hele dag door zat ik te plannen hoe laat ik ze zou nemen i.v.m. school en de buikpijn en het naar de wc moeten e.d. Helaas is het me nooit gelukt om zonder hulp te stoppen. Lees verder....

Wat vind jij ervan dat vrouwen slecht met hun lichaam omgaan om af te vallen?

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

JufM - Vrijdag 4 oktober 2013 19:32
Toevallig zei een collega afgelopen week tijdens een gesprek (ging over mijn ES en mijn jarenlange misbruik van laxeermiddelen) dat ze er wel eens aan dacht om na 'te veel eten' laxeermiddelen te slikken. Een andere collega gaf aan dit ook wel eens te denken. Ik schrok hier echt van!
Gelukkig hebben ze het allebei nooit gedaan, maar het feit dat de gedachte er is, is best shocking...
Ik heb ze gelijk een heel rijtje negatieve gevolgen genoemd en dat zette ze wel aan het denken.
En het erge is dat zij bij lange na niet de enige gezonde! vrouwen zijn die er zo over denken.
#anoniem - Donderdag 6 juni 2019 21:16
Ik heb nog een vraag. Wát zijn de gevolgen nou van langdurig laxeermiddelen gebruiken ?? Want ik kan dat niet vinden. Alvast bedankt voor antwoord ...
E - Vrijdag 4 oktober 2013 19:36
Heb ik vroeger ook gedaan,
Nu niet meer :)
xxmoonflamexx - Vrijdag 4 oktober 2013 19:46
Ik zeg altijd tegen iedereen wat voor troep het is, zeker die tabletten. Dat heeft mijn kinderarts vertelt. En ik kan het weten wat voor troep het is, want ik kan nu niet eens meer naar de wc zonder voorgeschreven laxeermiddelen. Dus ik vind dat ze die tabletten uberhaupt uit de schappen moeten halen, of boven de 16 verkopen.
mrl - Vrijdag 4 oktober 2013 19:55
wie verzint die foto's met die doosjes? ik vind ze echt geniaal bedacht!
Onderzoek - Vrijdag 4 oktober 2013 20:37
@xxmoonflamexx
Is dat tegenwoordig ook niet zo? Dat ze alleen maar verkocht worden aan mensen boven de 16. Maar goed, hoeveel mensen, en dat blijkt ook weer uit dit onderzoek dan, boven de 16 gebruiken die laxeermiddelen wel niet. Alleen op doktersadvies lijkt mij eigenlijk de oplossing, natuurlijk kan je dan niet uitsluiten dat mensen ze voor de verkeerde redenen kopen, maar ik denk dat het aantal dan wel aanzienlijk minder zou zijn. :)
Linda - Vrijdag 4 oktober 2013 21:11
@Onderzoek
Ze mogen inderdaad alleen geneesmiddelen (dus ook laxeermiddelen) boven de 16 jaar verkopen. Helaas kreeg ik ze op mijn 12e al makkelijk mee..
R. - Vrijdag 4 oktober 2013 22:28
Ik vind dat ze wel vrij verkrijgbaar moeten blijven. Eigen verantwoordelijkheid. Niet voor kinderen misschien maar wel voor volwassenen.
S - Vrijdag 4 oktober 2013 23:02
Erg. Ik las vanmiddag ergens het volgende: mensen beschouwen hun lichaam als een gebruiksvoorwerp. Als het niet deugt, sleutel je eraan, zoals bv. aan een auto.

Ik geloof wel dat veel mensen er zo over denken, te zien aan alle Sonja-Bakker-dieettoestanden.
m - Zaterdag 5 oktober 2013 10:14
Ik heb zelf een eetprobleem, maar ik heb nooit begrepen dat mensen hun heil gaan zoeken in laxeermiddelen. Ik heb daar nooit in geloofd, misschien in dat éénmalige lege gevoel, dat je graag wilt hebben, voor als je ergens naar toe wilt en je buik voelt te vol, maar op de lange termijn toch niet? Maar dat is dan misschien de verslaving, je wilt continu dat lege gevoel. Wat moet je je vaak ontzettend ellendig ervan voelen!
shirley - Zaterdag 5 oktober 2013 16:31
Ik gebruik ze regelmatig. Ik vind het een fijn en geruststellend gevoel als ik van binnen helemaal "leeg" ben. Want dan weet ik zeker dat mijn lichaam geen voedingsstoffen kan opnemen. Ik voel vooral de behoefte als ik van mijn ouders veel heb moeten eten. Ik wil het eten dan zo snel mogelijk uit mijn lichaam. Ik gebruik de pillen stiekem, mijn ouders weten er niets vanaf. Ik heb nog nooit problemen gehad om ze te kopen. Ik krijg ze van de verkoopster altijd gewoon mee. Alleen de pijnlijke buikkrampen die je nog krijgt nadat je al een paar keer naar de wc bent geweest en echt helemaal leeg bent van binnen zijn niet zo leuk. Net of de pil te lang doorwerkt.
Meisje14 - Zaterdag 5 oktober 2013 17:26
Nooit gedaan. Alsof je vet daarmee weg gaat. Nee er loopt alleen water uit je en poep XD
Inger - Zaterdag 5 oktober 2013 18:07
Als ik mensen meer dan 1 zo'n doosje zie pakken vertel ik altijd mijn verhaal in t kort...
Ik besef dat veel mensen daar niet op zitten te wachten en dat het misschien raar is.
Maar die kut pillen hebben mijn lichaam echt gesloopt waardoor ik elke dag nog gevolgen ondervindt van mijn eetstoornis!!

Afblijven dus!!
anoniem - Dinsdag 8 oktober 2013 11:15
Bij kruitvat moet je ook 16 jaar zijn voor medicijnen, maar dan weer niet voor afslankpillen omdat dat niet onder medicijnen valt.
SvT - Dinsdag 25 maart 2014 11:45
Twee (vrouwelijke) kennissen van mij zijn bevriend met Sonja Bakker. Ze kregen de tip van haar om vloeibaar laxeermiddel te gebruiken om af te vallen en daarbij gaf ze aan dat zelf ook te doen.

Sonja Bakker volgt dus haar eigen methode niet eens!
noor - Vrijdag 23 januari 2015 19:59
Als je laxeerpillen gebruikt verteer je dan je voedsel eigenlijk nog? Of gaat het gewoon er in een keer door heen?
Anoniempje - Woensdag 3 juni 2015 21:31
Ik heb ze jaren gebruikt en ben wel afgevallen!
x kilo en zeker x kilo daarvan door de pillen..
Menssen zeggen wel dat het alleen vocht afdrijft etc,
Maar ik denk echt niet dat alle voedingstoffen worden
Opgenomen laat staan opgeslagen in t lichaam..
Want uit ervaring heb ik gemerkt dat ik ervan af viel en
Mijn vreetbuien van zeker x calorien per dag kon compeseren..
Vaak genoeg lees ik ook dat er uit onderzoek is gebleken dat inderdaad
Niet alle voedingstoffen worden opgenomen, want ik had ook een erg tekort
Toen ik het ziekenhuis bezocht. Ik raad het niemand aan!!!
Het is slecht, heel slecht en ik heb geluk gehad.
Ik sliktte weleens x pillen op een dag, een wonder dat me darmen het
Na jaren nog zelf doen.. Ik raad het niemand aan, maar juist af.
Maar eerlijk is eerlijk het werkt, vooral om vreetbuien te compeseren!
Heeft iemand anders hier ervaring mee!? Dus geen x kilo..
Maar ect vele kilo's afgevallen door natuurlijk wel dieeten, vreetbuien en laxeerpillen..