Op dieet na de feestdagen

 

Gisteren meldde BBC News dat Jo Swinson, minister van gelijkheid, een open brief heeft geschreven aan diverse redacties van magazines met het verzoek na de feestdagen, in het januari nummer, geen artikelen of reclames over wonderdieten te plaatsen. Ze stelt voor dat de magazines dit jaar in het januari nummer de schoonheid van diversiteit in lichaamsvorm, huidskleur, maat en leeftijd vieren in plaats van het afvallen te promoten.

Jo Swinson schreef in haar brief: 'Ik ben ervan overtuigd dat u een gezonde levensstijl wilt promoten bij uw lezers en lezeressen. In deze tijd van het jaar bevatten de magazines echter veel te veel artikelen onverantwoordelijken dieten die enkel op de korte termijn werken. Als redactie verdienen uw lezers meer dan onverantwoordelijke reclames en ongezonde oplossingen om gewicht te verliezen. Als uw doel is om verstandige en praktische adviezen te geven rondom gewichtsverlies, dan moet u uw lezers aanmoedigen om er realistische verwachtingen op na te houden in plaats van gevaarlijke, samen met een advies omtrent voldoende beweging en gezond eten.'

Later vertelde Swinson de BBC dat ze een hekel heeft aan ieder magisch dieet dat je aanmoedigt om in korte tijd ongezond veel af te vallen en ongezond weinig of eenzijdig te eten.

Hoe denk jij over alle dieet promotie in magazines na de feestdagen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nic. - Vrijdag 28 december 2012 13:09
Ik vind dieten sowieso vreselijk.. Ikzelf heb anorexia/boulimia ( verschilt per maand ) En ik kan er absoluut niet tegen als ik mensen zie die op strenge dieten gaan om snel af te vallen.. Vaak wordt ook gezegd: Ik heb ook anorexia gehad., wel twee weken! Nou.. dan denk ik echt.. je moest eens weten wat het voor ernstige ziektes zijn en hoe moeilijk je van een echte eetstoornis afkomt.. Daar word ik wel boos over.. en dieten zijn voor mij alleen maar triggerend.. daarom lees ik geen tijdschriften meer, alleen psychology magazine.. Maar geen fashion tijdschriften meer.. Gewoon omdat dat voor mij te triggerend is.. xx Nicolette
ikke - Vrijdag 28 december 2012 13:28
He, ik wil ook zo'n minister in nederland! :) vind haar een goed en postief verhaal hebben.
Anoniempje - Vrijdag 28 december 2012 14:31
Ik vind het belachelijk, al die artikelen over diëten. Gezond eten, dat is het enige dat werkt. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!
Prue - Vrijdag 28 december 2012 14:49
Nee hoor doe maar gek...

Want gezond eten is in Nederland al lang niet meer overal gewoon.
Linde - Vrijdag 28 december 2012 20:18
@ikke, ja ik wil ook zo'n minister!Helaas maken ze in ons lang daar niet zo druk om :(
kim300808 - Vrijdag 28 december 2012 21:35
Die covers ook zo lekker gephotoshopt :').
Ik vind het triest om al die titels over diëten te lezen. Mogen we dan niet eens met de feestdagen zondigen?
struggle4life - Zaterdag 29 december 2012 00:17
@kim; zegt zal genoeg he? Zondigen?? Wat nou?