NPO in gesprek met Irene over ADHD, eetstoornissen en medicatie

 

In de serie 'Moordpillen' onderzoekt Dionne Slagter de wereld van ADHD-medicatie. Rondom deze serie publiceert NPO ook een aantal artikelen over ADHD en aan mij vroegen ze of ik iets wilde vertellen over ADHD en eetstoornissen. Recente studies suggereren namelijk dat 20% van de kinderen met ADHD ook een eetstoornis ontwikkelt, waaronder anorexia nervosa, boulimia nervosa en Binge Eating Disorder. Er is nog niet zo veel bekend over waarom dit zo is. Daarom deel ik in een interview met NPO wat mijn eigen ervaringen hiermee zijn. 

Al eerder schreef ik blogs op deze website over mijn ervaring met ADHD. Over hoe ik begonnen ben met ADHD-medicatie en er later toch weer mee stopte. Over welke invloed ADHD en de manier waarop functioneer mogelijk invloed heeft gehad op mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. En over hoe ik er pas na mijn eetstoornis achter ben gekomen wat de relatie tussen eetbuien en ADHD zou kunnen zijn. Deze blogs kan je hier allemaal vinden. In het artikel op NPO deel ik hier meer over.

Lees hier het artikel op NPO. 

Wil je me naar aanleiding hiervan wat vragen of vertellen. In het topic 'vragen aan de ervaringsdeskundige' kan je anoniem en vrijblijvend een bericht schrijven. Hulp en steun bij eetstoornissen en alles wat daarbij kan komen kijken? Kom via het forum en de chats op onze website in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en diëtisten. 


Fotografie: W. Duits (NPO)

Over de drieluik-serie Moordpillen: "In ons land slikken 232.000 mensen ADHD-medicatie, waarvan Ritalin de bekendste is. Dionne Slagter heeft de diagnose ADD en onderzoekt de wereld van deze pillen. Nog nooit sprak ze met een arts over haar medicijngebruik, eigenlijk doet ze maar wat. Wie is ze zonder de medicijnen? Kan het ook anders?"

Bekijk het drieluik 'Moordpillen?' over AD(H)D-medicatie op NPO Start.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lasse - Donderdag 18 januari 2024 17:58
ik heb het programma bekeken, en wat een herkenning, maar weet nu niet of ik ook een diagnosetraject in wil gaan, maar zo'n psychoeducatie lijkt me wel fijn, maar ook eyeopener wat goede voeding kan doen. Komende tijd maar ook in verdiepen en ter sprake brengen bij mijn psycholoog
Lasse - Donderdag 18 januari 2024 18:05
ik vond het in het artikel wel wat verwarrend dat adhd en add door elkaar heen gebruikt werden, dat maakt het niet helemaal gelden en dus niet heel goed opgeschreven. Kan je daar een keer een blog over schrijven miss, Lonneke of Irene? Omdat het ook over autisme ging.