Eetstoornis (gehad)? Help behandeling verbeteren

 

Hoi, mijn naam is Eline en ik werk als onderzoeker voor GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula. Hier doe ik onderzoek voor het Nederlands Eetstoornis Register (NER); een online register voor alle vormen van eetproblematiek. Op Proud2Bme zijn al eerder blogs geschreven over het NER, dus misschien herken je de naam van ons onderzoek.

Wat zo bijzonder is aan het NER, is dat het in tegenstelling tot de meeste onderzoeken kijkt naar de langere termijn effecten van eetproblematiek. Dit onderzoeken wij door ongeveer jaarlijks een online vragenlijst af te nemen onder onze deelnemers. Met de uitkomsten van het NER kan behandeling per eetprobleem of eetstoornis verbeterd worden. Mogelijke deelnemers zijn mensen eetproblemen of eetstoornissen hebben of hebben gehad.

Het NER is al sinds 2015 actief en heeft inmiddels een aantal vragenlijsten uitgezet. Uit onze meting van 2017 bleek bijvoorbeeld dat kwaliteit van leven groter is nadat iemand hersteld is van een eetstoornis en dat klachten zoals angst en depressie afnemen. Lees hierover meer in deze blog.

Wij nemen met het NER jaarlijks een vragenlijst af om zo te kijken hoe eetproblematiek zich ontwikkeld en te onderzoeken welke factoren van invloed zijn op deze ontwikkeling en herstel van eetproblematiek. Voor het NER geldt dat hoe meer mensen met verschillende soorten eetproblematiek er meedoen, hoe beter het onderzoek wordt en hoe meer we kunnen doen met de resultaten. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe deelnemers; zowel mannen als vrouwen, jonge als oudere mensen, met of zonder officiële diagnose.

Mocht je graag bij willen dragen aan onderzoek naar eetstoornissen maar weet je niet zo goed hoe? Dan help je zeker door onze vragenlijst in te vullen! Met ons onderzoek hangen namelijk ook weer andere onderzoeken naar eetstoornissen samen, die je dan op hun beurt ook weer helpt. Daarnaast worden bepaalde uitkomsten van het onderzoek gebruikt voor therapie in klinieken, waardoor ook toekomstige patiënten door jouw inzet beter geholpen kunnen worden.

Ben je benieuwd naar het NER? Aanmelden voor het NER kan vanaf 12 jaar en je gegevens worden gecodeerd opgeslagen. Wanneer je besluit om deel te nemen, ontvang je eerst een startvragenlijst waarna je jaarlijks wordt uitgenodigd om onze vragenlijst in ongeveer 45 minuten in te vullen. Kijk op onze website voor meer informatie en om je aan te melden. In onderstaande video geef ik ook nog een korte uitleg over het onderzoek.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Femke - Maandag 29 juni 2020 14:36
Vanwaar dat er zoveel persoonlijke informatie nodig is?
Eline - Dinsdag 30 juni 2020 11:02
Dag Femke,
Een begrijpelijke vraag! Deze gegevens worden bijvoorbeeld uitgevraagd omdat sommige mensen hun e-mailadres veranderen en wij hen dan ook nog op een andere manier kunnen benaderen. Daarnaast worden de gegevens die ingevuld worden aan een code gekoppeld waardoor de ingevulde vragenlijst niet aan persoonlijke informatie verbonden is.
Groet Eline
AnneSimons - Maandag 29 juni 2020 18:03
Heb me al ingeschreven :)
Eline - Dinsdag 30 juni 2020 10:56
Hartstikke fijn AnneSimons
Groeten Eline
Marie - Maandag 29 juni 2020 18:40
Kan je hier ook aan meewerken als je van België bent?
Eline - Dinsdag 30 juni 2020 10:56
Dag Marie,
Ook mensen die in belgië wonen kunnen gewoon meedoen aan het onderzoek.
Groeten Eline
Kim - Maandag 20 juli 2020 17:33
Hoi Eline,
Als ik het aanmeldformulier invul en op verstuur klik krijg ik de foutmelding 'deze pagina werkt niet'. Alle info heb ik ingevuld en is juist. Kan ik me alsnog aanmelden?
Groetjes, Kim
Eline - Dinsdag 21 juli 2020 08:24
Dag Kim en andere lezers,

Er is gisteren een fout ontstaan in onze website en we zijn druk bezig om dit op te lossen. Van iedereen die zich aangemeld heeft zijn de aanmeldingen wel goed doorgekomen, alleen hebben jullie waarschijnlijk de foutmelding gezien.

We werken er hard aan dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Groeten Eline
Kim - Dinsdag 21 juli 2020 14:41
Hoi Eline,
Bedankt voor je bericht! Vanochtend heb ik de mail ontvangen.
Groetjes, Kim