10 Eetstoornis recovery YouTubers

Het afgelopen jaar heb ik in totaal zes Krachtvoer video’s geüpload. Hier heb ik enorm veel positieve reacties op gekregen. Het motiveerde veel van jullie om ook beter te gaan eten en te vechten tegen de eetstoornis. Dat vond ik waardevol en bijzonder. Ik kan ook met vrij veel vertrouwen zeggen dat het nu zo veel beter met me gaat dan een jaar geleden. Het verschil met toen ik nauwelijks te bevatten. Een nieuwe krachtvoer video wil ik nog wel gaan maken, maar ik weet nog niet wanneer. Ik wil dit alleen doen als het voor mij ook goed voelt en niet als verplichting. Dan is het niet echt en niet oprecht. Gelukkig zijn er super veel goede en leuke YouTubers die wél met enige regelmaat video’s over hun eetstoornis herstel uploaden.

In dit artikel deel ik 10 eetstoornis recovery YouTubers. Ikzelf heb de meeste eigenlijk bij het samenstellen van deze blog ontdekt. Het kan dus best zijn dat ik een belangrijk iemand ben vergeten of iemand erbij heb gezet die niet meer zo actief is. Van de eerste weet ik wel dat ze nog actief is, want ze is er net mee gestart. Denk voordat je dit soort kanalen gaat volgen goed na over het effect hiervan op jou.

eetstoornis recovery youtubers

Stel jezelf hiervoor bijvoorbeeld de volgende vragen: Helpt het mij om andermans food intake te zien? Ga ik me meer/minder bezig houden met eten door dit te kijken? Wat wil ik met het kijken van de video’s bereiken? Kies ik voor mijzelf of kies ik voor de eetstoornis door naar deze video’s te gaan kijken?

Als je die vragen nou in het voordeel van jou herstel kan beantwoorden, dan is het zeker de moeite waard om dit soort YouTube kanalen te volgen. Mocht je nog andere waardevolle eetstoornis recovery YouTubers kennen, laat het dan zeker even weten onder deze blog in de reacties.

1 ♥ Leevvol
Deze jonge vrouw is net gestart met het maken van anorexia recovery video’s. Ze laat zien wat ze eet, beantwoord vragen en deelt fijne en minder fijner ervaringen rondom haar eetstoornis.

2 ♥ Hanne Arts
Hanne is al een flinke tijd bezig op YouTube met het maken van motiverende eetstoornis recovery content. Ze maakt Engelse video’s, maar komt uit België. Een leuke, spontane dame om te volgen!

3. ♥ Stephanie Marie
Deze roodharige dame wilde in eerste instantie een YouTube kanaal opzetten over gezondheid en fitness, maar besloot uiteindelijk haar eetstoornis herstel vooral centraal te stellen. Ze laat zien wat ze eet en waar ze tegenaan loopt. Ze hoop hiermee anderen te kunnen helpen.

4. ♥ Follow the intuition
Ik moest lachen toen ik het begin van onderstaande video keek. Heerlijk én motiverend! Elisa runt dit YouTube kanaal over haar eetstoornis herstel en intuïtief eten. Ze laat zien wat ze eet en deelt enorm veel waardevolle tips en advies en ervaring.

5. ♥ Jen Brett
Jen houdt van tatoeages, fitness, katten en eten. In haar video’s laat ze haar leven zien en veel van wat ze allemaal eet en welke gevoelens hierbij komen kijken. De nadruk ligt bij de kanaal wel wat meer op fitness, dan op de andere kanalen in dit artikel. Ze deelt waarom ze koos voor herstel en wat haar hierbij hielp.

6. ♥ Alice Olivia
Alice maakt allerlei video’s over haar eetstoornis herstel, over het hebben van een gezond gewicht, over gezond afvallen, zelfontwikkeling en reizen. Ze eet veganistisch en houdt van kunst, fotografie en dansen.

7. ♥ Emily’s Recovery
Emily is 18 jaar oud en herstellende van anorexia. Ze kreeg de diagnose in 2017 en startte toen een Instagram account voor haar eetstoornis herstel. Ze merkte dat ze het super fijn vond dat ze hiermee anderen inspireerde om ook te vechten tegen de eetstoornis. Hierdoor startte ze met het maken van video’s over haar herstel. Ze heeft volgens eigen zeggen inmiddels een gezond gewicht en benadrukt dat ieder mens een andere weg bewandelt naar herstel van zijn of haar eetstoornis.

8. ♥ Autumn Brianne
De video’s van Brianne zijn heerlijke feel good video’s die er vrij perfect uitzien. Hier moet je dus wel tegen kunnen. Ze eet veganistisch, deelt veel over jezelf liefhebben, zelfacceptatie én de liefde.

9. ♥ Katie Oliver
Katie legt haar eetstoornis herstel vast middels haar YouTube kanaal. Ze hoopt hiermee aan anderen te laten zien wat een eetstoornis nou werkelijk inhoudt én hiermee anderen te inspireren om ook te herstellen.

10. ♥ Kesa Ella
Kesa maakt hele vrolijke, eerlijke video’s over haar eetstoornis herstel. De beelden zijn erg kleurrijk en puur.

 

Volg jij nog andere inspirerende Eetstoornis Recovery YouTubers?

 

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

85 reacties op “10 Eetstoornis recovery YouTubers”

 1. Zou je zelf ook nog eens een Krachtvoervideo kunnen plaatsen?

  1. Lees het artikel even goed… Ze legt dat namelijk uit!

 2. Weet je wat ik vooral zo lastig vind aan dit soort video’s, net als insta’s gewijd aan een es / herstel enz, is dat ik altijd heel erg het gevoel krijg dat ik dit ook moet doen. Dat ik ook moet gaan bloggen of vloggen. Terwijl ik dat niet echt wil, denk ik, maar wel het idee heb dat het goed voor me zou zijn, om te laten zien hoe “het echt is” en gewoon omdat zoveel het doen. Daarom kijk ik er liever niet naar
  Ik weet niet of ik hier alleen in ben…

  1. Je bent niet alleen, ik heb dat ook!

  2. Idd. wel om te laten zien hoe echt het is, of hoe het echt is, omdat je zo vaak voelt dat mensen je niet geloven als je verteld hoe het is, omdat je dan in je eentje bent. Als het dan weer ‘goed’ gaat, schaam ik me wat ik evt. had willen laten zien en ben ik blij DAT ik het NIET heb laten zien.

  3. dat hoef je helemaal niet te doen
   het klinkt net alsof je dan een wedstrijd wilt houden, het leven is geen wedstrijd
   leef je leven niet online, maar offline, kijk om je heen en leg daar je focus ipv op je scherm

 3. Tabitha Farrar maakt sinds kort video’s met een nuchtere wetenschappelijke kijk op eetstoornissen en het herstellen ervan. Haar blog en podcast zijn ook heel fijn om te lezen/luisteren.
  What Mia Did Next van Mia Findlay is ook een geweldig kanaal.
  Beiden zijn ervaringsdeskundigen.

 4. Ik vind deze video eerder triggers dan behulpzaam. Net als instagram recovery accounts.

 5. Hanne komt zelf uit België, maar allemaal zijn ze zeer motiverend!

  1. Dank je! Aangepast 🙂

 6. Ik begrijp sommige reacties wel dat het eerder triggerend kan zijn dan helpend. Zelf kijk ik veel recovery video’s en daardoor kom (en blijf) ik nog meer in dat wereldje hangen heb ik het idee. Wat ik overigens wel echt een goed YouTube kanaal vind is: Megsy Recovery, zij is nog maar net gestart, maar ik vind haar wel eerlijk en zij motiveert mij wél.

 7. Mij helpen deze video’s juist enorm om te vechten voor herstel!!

 8. Ik vind die van Jen Brett heel fijn, en sinds ik ze kijk (toch alweer een half jaar of zo) gaat het zelden over fitness. Dat was misschien vooral in de periode daarvoor?

 9. Follow the intuition kende ik al! Ik vind haar altijd heel helpvol en professioneel overkomen. Maar ik kijk het niet zo vaak. De andere kende ik nog niet, maar ik vind het wel interresant en vaak ook heel helpend.

 10. Hanne is echt geweldig. Ze is echt een heel groot voorbeeld voor mij. Haar what I eat in a day video’s vind ik heel erg realistisch omdat ze erg hard aanleunen tegen ons ‘normaal’ eetpatroon. Want over veganistische of erg restrictieve eetpatronen tijdens het herstel van een eetstoornis, tja, daar heb ik zo mijn eigen mening over die hier niet terzake doet 🙂
  Ze heeft trouwens ook 2 boeken uitgegeven. De eerste heb ik al gelezen en zeker de moeite! Wel in het Engels.

  1. Ahhh leuk om te weten!

 11. Bedankt voor dit artikel. Ik volg al een paar en heb heel veel steun gehad aan de video’s van followtheintuition ook haar boek is echt een aanrader!
  Verder volg ik ook het YouTube kanaal van Gemma: Blossominggem.
  Ik ga ook zeker een kijkje nemen op de andere kanalen.

 12. Ik maak ook videos over opnames, eetbuien tips en trics en vind het zo leuk om te doen! Als ik film voel ik altijd zo enthousiast 🙂 als iemand nieuwsgierig is hihi mijnblogeva (beetje zelfpromotie mag toch 😉 )

  1. Ik ben blij met je zelfpromotie:). Wat een interessante leuke blog! Dankjewel hiervoor.

 13. Dude Leevvol is niet Belgisch ze komt uit Brabant

  1. Dude, true that. Hier voor jou, Ik heb die torie aangepast. LaterZ

   1. Hahaha ik zag het ook al, maar maakt niks uit hoor. Ik denk dat het door mijn ‘echt’ komt (dat zeg ik ten eerste veelte vaak en ten tweede klinkt het misschien een beetje Vlaams). En aangezien ik 5 meter van België af woon; mijn ouders beide niet uit Brabant komen; én ik 5 jaar in Limburg op school heb gezeten, kan ik het begrijpen dat dat word gedacht 🙂 .
    Heel erg bedankt trouwens voor dit leuke artikel. Hopelijk zijn deze video’s voor andere net zo helpend als dat ze voor mij zijn geweest.
    Ik begrijp dat sommige het juist níét helpend vinden, maar wat ik ook in mijn video’s zeg: iedereen is verschillend en voor iedereen werkt iets anders het beste. Dat is persoonlijk en heel begrijpbaar en normaal.
    Maar voor de mensen die wél steun in mijn video’s vinden: ik doe het graag en ik hoop jullie het gevoel te kunnen geven dat je er echt alles behalve alleen voor staat en dat je word begrepen. Samen gaan we er tegen aan!
    Veel liefs, Franca (Leev vol).

 14. De meeste “herstel” YouTubers vind ik niet zo helpend of ben ik bang dat ze zich te perfect voordoen. Alsof het leven na een eetstoornis alleen maar mooi en prachtig is en je geniet van elk hapje dat je in je mond stopt en elk eetmoment een soort 5 sterren maaltijd moet zijn. De enige die ik wel volg staat hier ook tussen en is Jen Brett. Ik volg haar pas een half jaar ofzo en heb in dat half jaar 1 keer iets over de sportschool gezien dus de focus op fitness is er denk ik nu niet heel erg meer. Ze heeft fantastische inzichten en is een erg positief persoon. Ze deelt echter ook situaties die ze moeilijk vindt en hoe ze daar mee omgaat. Soms zegt ze eerlijk dat ze nog niet weet hoe ze daar mee moet dealen en komt daar later op terug in een andere video. Ik vind haar echt super. Haar video’s maakten zoveel indruk en legden zoveel uit ook over hoe een eetbui werkt bijvoorbeeld, dat het mij over de streep trok om er eindelijk echt wat aan te doen. Knap. Dat is in al die jaren nog geen therapeut gelukt. Maar met YouTubers is het denk ik net als met therapeuten; zoeken tot je er een of meer vindt waar je wat aan hebt.

 15. Wat een leuke accounts allemaal! Een vriendinnetje van mij, Macy Eleni, uit LA maakt ook interessante filmpjes over recovery. Zij is ook zeker het checken waard dames!
  Liefs, Frederique (@fablefrique)

 16. Ik bewonder ze allemaal dat ze zich zo open zetten om andere te helpen ❤️

 17. Megsy recovery
  &
  Rebecca leung

  Twee hele fijne youtube kanalen over eetstoorsnis herstel! Het helpt mij heel erg.

 18. Shenna lavrijsen is echt een topper! Legt alles super goed uit.

 19. Elisa van Follow the Intuition is zeker weten een topper! Erg fijne video’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *