Wat is jouw doel in het leven?

 

Ik wilde graag psycholoog, actrice, boomchirurg of manager bij een bank worden. Dat is het geen van allen geworden. Daarnaast wilde ik graag gelukkig worden en wonen in een boerderijtje in het bos met een partner, hond en een ezel. Ik ben met tussenpozen gelukkig en woon in een leuk huisje met partner en hond. Mijn doelen in het leven nu? Een gelukkig en gezond leven leiden, veel leren van mensen om me heen en van wat ik meemaak, mijn leven op een positieve en goede manier leiden, iets bijdragen aan de maatschappij én dankbaar kunnen zijn voor iedere dag. Het is allemaal wat abstracter geworden dan vroeger. Glamour magazine vroeg 70 mensen tussen 5 en 75 jaar oud om hun levensdoelen te delen voor de camera.

De antwoorden zijn heel divers. Beroemd worden is wel iets wat veel terugkomt. Blijkbaar zijn we met zijn allemaal wat betreft eigenwaarde erg gehecht aan de goedkeuring en waardering van anderen. Vroeger wilde ik ook graag als actrice in een bekende film spelen of een goed bekeken televisie serie. Een belangrijke oorzaak hiervan was een negatief zelfbeeld: De drang om die (zelf)waardering in plaats van bij mezelf, bij het grote publiek te zoeken. Inmiddels ben ik me hier bewust van en zoek ik die waardering meer in mijzelf. Vaak een stuk ingewikkelder, maar uiteindelijk veel meer waard, want ik ben de enige met wie ik, hopelijk nog heel wat jaartjes, verder moet in dit leven.

Ik ben uiteraard benieuwd naar wat jouw doelen zijn in je leven voor korte én lange termijn. Misschien wil je er een paar delen onder deze blog? Ik lees ze graag ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Hanneke - Maandag 9 januari 2017 16:22
applausje voor de outfit van de 67 jarige vrouw, nog steeds zooo hip
RosieV - Maandag 9 januari 2017 17:26
Ik wil nog steeds heel graag actrice worden, niet vanwege zelfbeeld maar omdat ik als kind op toneel heb gezeten. En om een rol van iemand anders aan te nemen (ik doe het liefst de rol van een schurk) is gewoon leuk als je dat goed overbrengt.
*** - Maandag 9 januari 2017 17:47
Ik hoop gewoon dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen (wat niet echt een 'einddoel' is). Ik wil een job die uitdagend is en waaruit ik voldoening haal en vertrouwen hebben in mezelf dat ik ook in staat ben die job uit te voeren. En daarnaast wil ik niet enkel zo'n workaholic zijn ;) maar ook een gezin hebben en hobby's blijven doen. Ik herken heel erg wat die ene vrouw zegt: ik wil niet 80 zijn en dan spijt hebben van al die dingen die ik NIET gedaan heb omdat ik bang was te falen of de stap niet durfde zetten uit angst van wat anderen zouden denken.
Miekio - Maandag 9 januari 2017 19:07
Mijn doel is vooral nog meer zelfacceptatie.
Ik ben goed genoeg zoals ik nu ben.
N - Maandag 9 januari 2017 19:47
Mooi en eerlijk gezegt Scarlet
Anne - Maandag 9 januari 2017 20:26
Volgensmij wil minstens de helft van deze mensen "happy" zijn/worden ;)

En wat ik wil? Eigenlijk geen idee, en als k al iets wil dan is dat weer een onbereikbaar doel, dus stel k maar geen doelen meer en zie wel waar k eindig....
Sheila - Maandag 9 januari 2017 21:40
Actrice worden. Genezen. Studeren in de VS. Groots worden. Reizen. Familie verzorgen. Mensen helpen. Opstaan voor minderheden. Belangrijk zijn voor mensen, omdat ik iets goeds voor ze gedaan heb.
Erna - Dinsdag 10 januari 2017 00:39
Mijn doel is om liefde te zijn. Om door te geven wat mij gegeven is.
bellefleur - Dinsdag 10 januari 2017 02:06
Elke dag die mij gegeven is zó leven, dat ik geen spijt zou hebben over iets als het mijn laatste dag zou zijn.
Altijd elke beslissing kunnen verantwoorden, in ieder geval aan mijzelf.
Te delen wat ik materieel en immaterieel heb gekregen, om het zo te vermenigvuldigen.
Life - Dinsdag 10 januari 2017 14:49
Mijn doel in het leven is om mensen te helpen en het liefst ook gelukkig te maken.

Daarom wilde ik altijd al psycholoog worden. Ik hoop dat ik ze dan verder breng in het leven.
Ook de mensen die niet gezien worden wil ik helpen en dingen waar een taboe op rust daar wil ik ook iets aan doen het liefst.

Daarnaast zou ik op het toneel willen met als doel; in iemand anders zijn huid kruipen.
Als ik een ander persoon speel dan maakt mij dat rustig. Het is een uitlaatklep
Ik wil juist niet beroemd worden. Helaas on succes te bereiken gebeurd dat dan automatisch...
Als je niet beroemd ben in dat vak heb je minder kansen...
Ingrid - Donderdag 12 januari 2017 16:54
Ik wilde danseres worden, nu wil ik vooral graag een fijn en kabbelend leven en elke dag genieten van kleine dingen en mijn gezinnetje. Geen pieken en geen dalen, de rest gaat dan vanzelf x