Vrijheid om te kiezen

 

keuze vrijheidAfgelopen week vonden we deze indrukwekkende documentaire die gaat over het altijd hebben van de vrijheid om te kiezen. Ook als je een eetstoornis hebt, vergeet je dit wel eens. Je hebt het gevoel geen keuze te hebben en volgt 'veilig' de weg van de angst, de bekende weg... terwijl je in weze altijd een keuze hebt. Je hangt je identiteit op aan de keuzes die je maakt.

"Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms - to choose one's attitude in any given set of circumstances, to choose one's own way." - Viktor E. Frankl

De vrouwen die meedoen aan de "Freedom To Choose" workshop in de 'Valley State Prison for Women' leren dat de keuzes die je maakt en de manier waarop je je gedraagt niet enkel bepalen wie jij bent. Je kunt, ondanks verkeerde keuzes, leren van jezelf te houden en leren om andere keuzes te maken.

Freedom to Choose short form from University of Santa Monica on Vimeo.

-

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

flower-hart - Zaterdag 26 januari 2013 18:58
Wow
E. - Zaterdag 26 januari 2013 20:11
Indrukwekkend...
l - Zaterdag 26 januari 2013 20:19
Wauw, mooi en inspirerend! Dit filmpje maakt dat ik echt begin te twijfelen of ik met mijn studie SPH niet toch met justitiabelen wil gaan werken, omdat ik iedereen die daar zijn verhaal vertelt echt zou willen helpen.
M. - Zondag 27 januari 2013 08:34
Ik was hierover net aan het nadenken voordat ik Proud opende. Bedankt!
Rosa_Hope - Zondag 27 januari 2013 12:26
Mooi!
G. - Zondag 27 januari 2013 14:55
Beetje Amerikaans aangedikt, maar: inspirerend, bedankt!

Er wodt verwezen naar Viktor Frankl, even opgezocht & misschien leuk om over hem te weten:

"Voor iemand die jarenlang niet anders dan lijden en de macht van het kwaad om zich heen heeft gezien, heeft hij (Viktor Frankl) een verrassend optimistische opinie omtrent het vermogen van de mens zich boven zijn lijden te verheffen en een toepasselijke gerichte waarheid te vinden. Viktor E. Frankl was hoogleraar in de neurologie en de psychiatrie aan de Universiteit van Wenen, hij is auteur van zo'n 2-5 boeken die in vijftien talen vertaald werden. Van dit boek werden er bijvoorbeeld in de Verenigde Staten ver over de twee miljoen exemplaren verkocht".
(van bol.com dus, recensie).