Tips voor een positief leven met Roos

 

Positief in het leven staan is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet wanneer je te maken hebt met verdrietige gebeurtenissen, depressie of een eetstoornis. Toch zijn er een heleboel dingen die je kunt doen of oefenen. Samen met Roos Smit van het Youtubekanaal Roos Metje geef ik in deze video een aantal leuke, nuttige en uitgebreide tips! Ik hoop dat je het leuk vindt om te kijken! Laat gerust je reactie achter, die lees ik allemaal!

Roos en ik hebben ook samen een video gemaakt voor haar Youtubekanaal. De video gaat over het hebben van een eetstoornis, hulp zoeken en dan toch twijfelen of je wel gemotiveerd genoeg bent. Deze video kun je hier op haar Youtubekanaal Roos Metje bekijken!

Wat vind jij van de video?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Fee - Dinsdag 16 augustus 2016 13:53
Dankjewel voor deze video, hij kwam echt precies op tijd :) Ik heb vandaag voor het eerst met mijn psycholoog gesproken over negatieve gedachtes en die neerwaartse spiraal en ik vond het heel moeilijk om daar over te spreken. Maar toen ik terug naar huis fietste was ik heel opgelucht en toen ik ook deze video nog keek had ik echt weer hoop om positief en gelukkig te worden. Dus dankjewel :)
anoniem - Dinsdag 16 augustus 2016 14:56
Ik vind het goede tips! Maar ik heb ook moeite met de 'druk om positief te blijven' die er tegenwoordig is. Ik kom net uit een relatie waarin ik heel veel moois maar ook de negatieve emoties en moeilijke dingen deelde. Nu verwijt mijn ex mij deze 'negativiteit' terwijl ik juist van mening bent dat het onze band verdiepte... En ten tijde van mijn eetstoornis ben ik door mijn lachende masker bijna ten onder gaan. Ik ben juist van mening dat het voelen en delen van zowel alle negatieve als de positieve dingen je een mooi mens maken! Ik snap dat positief denken je heel ver kan brengen, maar ik merk dat het mij ook goed doet als verdriet/ boosheid/ etc. er soms gewoon even mag zijn...
Kimberley Janssen - Dinsdag 16 augustus 2016 14:59
Wat een mooie én positieve video :). Bedankt Roos en Nouska. Ik was zelf altijd iemand die niet in overtuigingen geloofde, waar jullie het over hebben. Sinds een tijdje leef ik ook positiever, door o.a. het geluk in kleine dingen te zoeken en te kijken naar wat wél lukt of wat wél goed gaat. Heb er vandaag toevallig nog een post op Instagram over geschreven.
Paps de Babs - Dinsdag 16 augustus 2016 15:03
Brak de zon door tijdens jullie filmpje, ik verwacht dat dit figuurlijk gebeurd bij veel kijkers !
Merel - Dinsdag 16 augustus 2016 16:49
Fijne video van jullie samen!
Leuke, originele tips, bedankt!
Karin - Dinsdag 16 augustus 2016 18:20
Super leuke video!!
imperfecite - Dinsdag 16 augustus 2016 18:55
mooie video met veel goede tips :)
leuk duo :D
Reza - Dinsdag 16 augustus 2016 19:12
Leuk stel jullie samen en fijne video, heel helpend!
Bedankt :)
Lil - Dinsdag 16 augustus 2016 21:18
is dit Lana?
@Lil - Dinsdag 16 augustus 2016 21:28
Nee, dit is Roos
N.I.91 - Dinsdag 16 augustus 2016 22:32
@ Lil: Dit is idd Lana ;)
Lil - Woensdag 17 augustus 2016 09:06
leuk filmpje! ik kan het filmpje met Nouska niet terug vinden op het kanaal van roosmetje, misschien kan je een linkje naar het filmpje posten?
Lil - Woensdag 17 augustus 2016 09:06
leuk filmpje! ik kan het filmpje met Nouska niet terug vinden op het kanaal van roosmetje, misschien kan je een linkje naar het filmpje posten?
Anne - Donderdag 18 augustus 2016 11:13
Goed vind ik ,maar ik vind het gaat in de video alleen maar over jezelf.
Positief in het leven staan gaat toch ook om andere dingen, de wereld draait toch niet alleen om jezelf ????

Sanne - Vrijdag 19 augustus 2016 13:54
Leuke video om naar te kijken. Eens ook met Anne ... ik vind dat we tegenwoordig met z'n allen (in ons land, in de westerse cultuur) erg individualistisch ingesteld zijn, wat in van alles naar voren komt (mindfullness, deze film, etc.) Op zich is het niet verkeerd, maar ik denk ergens wel dat we de essentie van het leven daardoor soms missen. We leven nl niet alleen om zelf gelukkig te zijn, naar mijn mening ... we leven ook voor elkaar. Positief zijn kan ook in contact met anderen, door bijvoorbeeld wat te doen voor een ander, iemand eens uit te nodigen voor het eten, etc.