Tips voor een eetstoornisvrij eetpatroon

 

Na mijn vorige video over meer eigenwaarde heb ik de vragen over eten en de controle daarover loslaten gebruikt om een video over te maken. In deze video leg ik je dan ook uit wat je kunt doen om te leren eten naar behoefte en wat je daarvoor (eerst) zou moeten oefenen en kunnen. Ik geef je leuke en uitdagende tips en adviezen, waar je hopelijk wat mee gaat doen. Want ik hoop dat ook jij snel weer op een eetstoornis vrije, soepele en leuke manier met eten om kunt leren gaan. Laat gerust je reactie achter, ik lees ze allemaal.

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Fan - Dinsdag 8 maart 2016 13:08
Wauw, dit is echt een heel waardevol filmpje
Jasmijn - Dinsdag 8 maart 2016 13:52
Super handig filmpje !!! En wil je ook nog een keer een filmpje doen over een dagj mee etenšŸ™†šŸ¼
Honeychild - Dinsdag 8 maart 2016 14:10
Heel erg bedankt voor dit Nouska! Sommige tips en oefeningen heb ik al uitgeprobeerd, onder andere het ontbijten met kliekjes, haha, maar de andere kan ik zeker nog een keertje gaan proberen! Ik worstel zelf nog wel erg met 't loslaten van dat optellen zoals jij het zo mooi noemt, en ik vroeg me af of je misschien nog tips of oefeningen hebt die me daar goed bij zouden kunnen helpen?

Liefs,
Honey
damagedbutterfly - Dinsdag 8 maart 2016 14:49
Hetzelfde wat honey zegt heb je miss tips voor mij (en andere natuurlijk ) tips voor te stoppen met tellen en compenseren?? Miss eem blog (miss ook iets voor bewegingsdranf daar tips voor :) )
Nouska - Dinsdag 8 maart 2016 15:02
@Honeychild & Damagedbutterfly

Misschien een goeie voor een volgend blog/video! Bedankt voor de tip! Deze video zou wel erg lang worden als ik dat er nog aan toe had gevoegd. Je kunt in ieder geval beginnen met opmerken wanneer je lijstjes aan het maken bent in je hoofd. Bewustwording is stap 1. En als je je bewust bent van de gedachtes, kun je ook bewust aan iets anders gaan denken of afleiding zoeken. Misschien kun je daar vast wat mee :)

Op onze website vind je in andere blogs en artikelen ook nog meer tips. En sommige dingen moet je gewoon niet meer doen en jezelf daar aan houden. Lees ook de blog 'Gewoon doen'. Blog over compenseren staat op de homepage op 6 maart, misschien dat je daar alvast wat aan hebt.

Blogs over 'sporten met een eetstoornis' (is een video) en 'bewegingen en een eetstoornis' staat al online (zoekbalk), maar ik zal het idee zeker meenemen en kijken wat ik er nog mee kan in een nieuw blog of nieuwe video!

Bedankt voor het meedenken, hoop dat je hier in de tussentijd vast wat mee kunt.

Succes he, zet m op!

Liefs
Bart - Zondag 6 mei 2018 08:45
Beste Nouska ik heb een probleem dat ik zeer zeer traag eet door mijn eten zolang te kauwen dat ik minstens een uur over een maaltijd doe weet u daar een oplossing voor ?grt
LHB - Dinsdag 8 maart 2016 15:08
super fijn! Bedankt Nouska!
Tips voor een betere concentratie (op school, huiswerk, gewoon werk, tv kiken etc.) zou misschien wel helpend zijn.
Line - Dinsdag 8 maart 2016 16:09
Ik probeer nu ook weer op gevoel te eten en ik compenseer al maanden niks meer, maar merk toch dat ik het lastig vind om van de eetlijst af te wijken omdat het zo ingeprent zit zeg maar! Maar blijf je dat je hele leven houden of vervaagd dat langzaam? Want ik luister wel naar m'n lichaam maar volg alsnog wel een beetje de lijst (klinkt raar). Het is zo raar om van een 'strak regime' naar een los eetpatroon te gaan en ik houd de tijden wanneer ik moet eten wel nog een beetje aan. Maar is dit normaal en hoe kan je hiermee in oefenen?

Liefs,
Nikki - Dinsdag 8 maart 2016 16:18
Wat een topvideo! Ik leer hier series meer van/ heb hier meer aan dan van de gesprekken met mn psycholoog, wat mijn "therapie" is.
Prue - Dinsdag 8 maart 2016 16:21
Line, het slijt echt hoor! (ervaring)
Anoniempje - Dinsdag 8 maart 2016 16:21
Leuke video alweer.
Ik herken veel dingen die ik dankzij deze website ook ging toepassen toen dat nog nodig was.

Nu ik weer los omga met eten en zoveel mag van mezelf koop ik juist weer veel lekkers voor mezelf, dan haal ik precies zo ineens even die schade of verloren tijd in... herken je dat : nu mag het , gevoel? en gaat dat ook weer weg?.

Angela - Dinsdag 8 maart 2016 17:41
Bedankt voor deze video! Het gaat me zeker verder helpen in de strijd met mijn eetstoornis. Nogmaals bedankt! šŸ˜Œ
H - Dinsdag 8 maart 2016 18:27
Wat een ontzettend fijn filmpje, dankjewel Nouska :-).
Lost girl - Dinsdag 8 maart 2016 18:31
Top video! Zouden jullie ook eens iemand die een eetbuistoornis overwonnen heeft tips willen laten maken want ik hoor van jullie eigenlijk vooral vanuit de anorexia en boulimia kant tips. Ik wil juist meer controle over mijn eten. Eet teveel en te makkelijk voor jullie "spannende" producten omdat juist die producten voor mij veilig zijn. Eten is voor mij even een rustpunt in de dag waar ik dus ook de hele dag naar uit kijk.
Dus als het mogelijk is een keer een video vanuit de andere invalshoek want voel me op dit moment weer vrij lost in mijn vreetbuien.
Thanks
gettinglifeback - Dinsdag 8 maart 2016 18:40
Nouska, jouw filmpjes zijn altijd zo helpend! Hiervoor wil ik je ontzettend graag bedanken! Zouden jullie binnenkort ook weer een filmpje willen maken over een dagje mee eten of een dagje mee met proud2bme? Die vind ik altijd het leukst!

liefs
Kaat - Dinsdag 8 maart 2016 19:32
Echt een heel positief en waardevol filmpje Nouska! Dank je wel voor je tijd & energie. De tips zijn erg verrassend. Ik kan er mee aan de slag.

Zou je eens een filmpje willen maken over hoe je nu de eerste stap kunt zetten tot het effectieve meer eten? Hoe ging dat bij jou?

Veel liefs
Kaat
Abenita - Dinsdag 8 maart 2016 22:31
Hoi Nouska,

Dankjewel voor het filmpje! Alle vlogs (en plogs en blogs) die je maakt zijn zo goed en fijn! Ze helpen echt, juist omdat je er zoveel persoonlijke details in legt. :-)

Waar ik wel benieuwd naar ben is hoe je een avond invult als je alleen thuis bent. Wat zijn dan zoal je bezigheden?

Ik hou ervan af en toe fijn een avondje alleen thuis te zijn. Om echt tot rust te komen. Maar uiteindelijk mondt dit altijd uit in dat ik na het avondeten de hele avond door blijf eten en steeds weer naar de keuken loop om wat te halen (variƫrend van een wortel tot een bak ijs). En verder maar op internet zit te surfen.

Ik ben een soort van bang voor de leegte als ik daarmee ophoud. Terwijl ik me overdag nog vol goede moed voorneem om een tijdschrift te gaan lezen of mindfulness te gaan doen.
Als het eenmaal avond is lukt het niet.

Dit is echt nog mijn grootste laatste obstakel op weg naar een eetstoornisvrij leven. Maar ik blijf er maar mee worstelen.

Sorry voor het lange verhaal! Ik denk dat als ik wat voorbeelden heb van hoe een 'voorbeeldavond' eruit kan zien, me dat veel zou kunnen helpen. Maar elke andere vlog zal ook vast weer heel interessant zijn. :-)

Liefs!
Veer91 - Woensdag 9 maart 2016 00:07
Super fijn en helpend filmpje! Dank je wel Nouska! Komt op een heel goed moment, ik ga zeker wat doen met deze tips en adviezen. Heb altijd last van heel veel angsten, spanningen en gedachten. Ik ga deze week ook een paar dagen weg met m'n vriend en vind het zo spannend met betrekking tot het eten! Ik word er zelf zo gek van, maar ik probeer het los te laten en het op me af te laten komen en te genieten van het samen zijn en de leuke dingen die we gaan doen! :) Door deze video kan ik het voor mezelf weer wat beter relativeren, dank je wel :)

Liefs
Sann - Woensdag 9 maart 2016 06:04
Ik word hier allebei hoopvol en moedeloos door.Het is wel mogelijk maar hoe kom ik zo ver in mijn eentje?
Victory - Woensdag 9 maart 2016 06:18
Ha Nouska,

Toevallig had ik vandaag een vraag op het forum gesteld over hoe je nu het beste op gevoel kan leren eten. Ik werd doorgestuurd daar jou video en ik heb daar echt heel veel aan!

Het geeft mij inzicht waar ik nu sta en wat er nog moet gebeuren. Ik ga hier eens over na denken en ik ga kijken of ik zelf een soort stappenplan kan maken die bij mij past en waarbij ik het eten meer losser kan laten zonder gelijk minder te gaan eten.

Bedankt!!

Liefs Vic,
Lisa - Woensdag 9 maart 2016 12:53
Jullie zijn heldinnen ā™„
bibi - Woensdag 9 maart 2016 14:09
Had ik net ff nodig! Top!!!
Louise - Woensdag 9 maart 2016 14:34
Inspirerende video! Heel leuk :) Ik wou er echt niets over zeggen maar je ziet er wat dunnetjes uit.. xx
JoJoo - Vrijdag 11 maart 2016 11:51
Dank je wel, Nouska! Heel erg helpend deze video!
L - Vrijdag 11 maart 2016 13:46
Wat een goede video!!
Ik wilde ook even zeggen hoe ik ben gestopt met tellen want dat deed ik eerst wel heel veel, maar nu bijna niet meer!
Het was toen ik elke dag volgens een vaste eetlijst at (wel in een kliniek, maar thuis kan dat ook wel denk ik. Vooral als je omgeving je steunt bijvoorbeeld). Het varieerde wel in bijvoorbeeld broodbeleg en 's avonds een andere groente, stukje vlees/vis en rijst/aardappel/pasta/brood, en tussendoortjes. Maar qua hoeveelheden was het eigenlijk elke dag ongeveer gelijk. Juist DAARDOOR ben ik minder gaan tellen. Omdat het zo hetzelfde was, hoefde ik het niet elke dag opnieuw te doen. En het verschil tussen twee soorten vleeswaar of twee soorten kaas op je brood is zo verwaarloosbaar dat dat elkaar wel uitbalanceert.
Nu heb ik niet meer een vaste eetlijst, maar het erge tellen is niet meer teruggekomen :).
Hopelijk heeft iemand hier heel misschien iets aan.
Knuffels!!
Erin - Vrijdag 1 juli 2016 19:38
Fijne video! Het is zo moeilijk om deze dingen te doen maar wel heel goede ideeƫn.
Karin - Woensdag 14 december 2016 14:06
Heb net diverse video's van jou bekeken. Je tips zijn echt heel praktisch en fijn!
Thx!!
Ttirb - Dinsdag 25 juli 2017 21:14
Wat een fijne video... helaas kan ik nog lang niet alles toepassen en zit ik nog in lieg tegen mezelf fase šŸ˜« Hopelijk kom ik ook zo ver als jij!