Schoonheidsidealen van afgelopen eeuwen

 

Dat een lichaamsbouw of lichaamsdeel in de mode kan zijn, hebben we al eerder gemerkt. Een gek idee, maar al eeuwenlang bekend. Door de eeuwen heen zijn er heel wat schoonheididealen ontstaan. In onderstaande video zien we alle vrouwelijke schoonheidsidealen van afgelopen eeuwen voorbij komen. Wat we vooral zien is dat ongeveer iedere lichaamsvorm als mooi beoordeeld is en dat iedere vrouw dus aan het schoonheidsideaal voldoet, op welke manier dan ook. Onlangs schreven we al over het ideale vrouwenlichaam van de afgelopen 100 jaar. Hierin kwam naar voren hoe wisselend het schoonheidsideaal eigenlijk is. Links in de video zie je de vrouw van nu die deze lichaamsvorm ook heeft en rechts zie je af en toe een vaag beeld van een schilderij of model uit die eeuw.

In de video komen ook erg dunne modellen voor. Mocht je dit niet fijn vinden om te zien, bekijk de video dan niet.

Wat vind jij van deze video?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Cynthia - Dinsdag 27 januari 2015 16:22
Leuk om te zien zeg :)!
Ugh - Dinsdag 27 januari 2015 16:28
This feels weird
Xxxxx - Dinsdag 27 januari 2015 16:32
Mooi filmpje
Anoniem - Dinsdag 27 januari 2015 16:52
Er zijn betere filmpjes over dit soort dingen...
Maar iedere vrouw in het filmpje is op haar eigen manier mooi!
ANONIEM - Dinsdag 27 januari 2015 17:39
''Large breast and a big butt'' in combinatie met een thigh gap. Ze konden ook gewoon fake erbij zetten want als je curvy bent, heb je geen thigh gap.
Rosalie - Dinsdag 27 januari 2015 18:54
Grappig zeg! Vind today de leukste, gewoon lekker normaal. Niet dik (is ook niet goed) en ook niet dun (ook ongezond).
Zuppay - Dinsdag 27 januari 2015 20:23
Goed om te zien hoeveel eigenlijk ''in'' is geweest. Zo zie je maar: ALLE lichamen zijn mooi! Ik vond zelf trouwens de ''athletic'' look het mooist, en het ''heroien chick'', zoals ik verwacht had, eigenlijk niet zo... als ik het goed gelezen heb. Kon 't niet zo goed lezen met die witte letter/lichte achtergrond.
AnaMan - Dinsdag 27 januari 2015 22:00
Grappig om te zien hoe het model er meestal NIET uitziet als wat er staat qua tekst! Wat er staat klopt, maar het model past daar gewoon niet goed bij. Meestal de taille.

Victoriaans Engeland draagt geeneens een korset, en dit is de opkomst van de modernere plastische chirurgie (om de zandloper met wespentaille te verkrijgen)...

Kortom; aardig idee, dat erg triggerend kan zijn :( , dat niet de juiste modellen kon vinden voor de uitvoering van dat idee...
@anoniem - Woensdag 28 januari 2015 10:33
niet helemaal mee eens, ik heb heel brede heipen, dus ook een dikke kont en juist hierdoor heb ik een thigh gap, dunne benen heb ik ook niet hoor.
Vlinder - Woensdag 28 januari 2015 10:55
Ik weet niet of het klopt maar vind het wel mooi om te zien dat al die lichaamsvormen ooit als ideaal werden gezien. Ik vind supermodel het mooist. Nu zouden het skeletten zijn zoals de heroin chick maar op de video heeft ze tenminste mooie rondingen.
M. - Woensdag 28 januari 2015 21:58
Vind het wel gaaf weergegeven dat de vrouw die het perfecte lichaam van die tijd uitbeeld, ook poseert als een zelfverzekerd topmodel. Vrouwen in reclames van nu die qua lichaam afwijken van het "ideaal" van deze tijd, zijn vaak of überblij zo van; kijk mij eens blij zijn ook al ben ik anders, waardoor je ze juist minder serieus neemt (zeg maar alsof het kleine kinderen zijn die roepen: "Ik wil er ook bij horen!"), of ze zijn juist erg onzeker en emotioneel, zodat je medelijden met hen krijgt. Zo worden ze, naar mijn mening, nog steeds niet als gelijkwaardig aan "ideale" modellen gezien. Misschien moeten ze in de reclame branche zowel stoppen met het presenteren van één type vrouw, als zoveel de aandacht vestigen op iedereen die anders is, positief bedoeld of niet. Ze zouden gewoon alle soorten mensen moeten gaan gebruiken voor reclameshoots, fashionshoots etc. en doen alsof het gewoon zo hoort, want volgens mij, is dat ook zo. Iedereen is anders en mooi op zijn of haar manier en niet iedereen heeft maar één soort ideaal lichaam.