Proudpraat: Je problemen serieus nemen

 

Leuk dat je kijkt naar de tweede Proudpraat video! Geen prietpraat, maar eetstoornis onderwerpen die dichtbij ons liggen, omdat we het zelf hebben meegemaakt. We delen onze ervaring en wat ons heeft geholpen om er vanaf te komen. Hierin vinden we het natuurlijk belangrijk dat we ook dat bespreken wat voor jou belangrijk is. Laat dit daarom gerust weten in de reacties: Waar wil JIJ dat we over praten en welke tips, ervaringen of adviezen zou jij fijn vinden?

De tweede video in de Proudpraat serie gaat over jezelf serieus nemen. Zelf vond ik dit heel moeilijk tijdens mijn eetstoornis en ik lees vaak op het forum en in de chat dat jullie hier ook moeite mee hebben. Daarom hoop ik je met deze video te motiveren om jezelf vanaf nu wél serieus te nemen en te stoppen met het bagatelliseren van je eetstoornis.

Heb je zelf andere tips of ervaringen, deel deze dan onder de blog of video. Wil je meer video's van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal.

 

 

 

Liefs,
Lotte

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sterregoesforit - Dinsdag 7 augustus 2018 14:56
Wat een superfijne video! En megaherkenbaar :-) Ik ben ook vaak heel veroordelend naar mezelf, zowel als ik iets voel/te kwetsbaar reageer als wanneer ik terugval in mijn eetstoornis. Terwijl ik steeds meer begin te leren dat met acceptatie na een terugval of acceptatie van een gevoel je veel verder komt! Je staat op (na een terugval) en gaat weer door :) Of je accepteert je gevoel voor nu en moet er nog op een andere manier mee leren omgaan of leren dat het verklaarbaar is hoe je soms op dingen reageert. Lastig uitleggen, maar met lief zijn naar jezelf kom je inderdaad het verst! Blij me deze video :D Ik ga 'm naar mn moeder sturen :p (omdat mijn vader ook zo fijn veroordelend kan zijn haha)
Vlinder85 - Dinsdag 7 augustus 2018 15:02
Goed gezegd Lotte! Ik ga als ik me weer eens niet serieus neem denken aan deze blog. Hopelijk zie ik het dan wat helderder.
P - Donderdag 9 augustus 2018 13:33
Jouw haar... Heb er de hele tijd naar zitten kijken haha. Zo mooi en gezond ziet het eruit
Iris - Vrijdag 10 augustus 2018 10:41
Bedankt lotte! Precies het 'duwtje' wat ik op dit moment nodig had. Een waardevolle video.