ProudPraat: Hersteld, en nu?

 

Geen prietpraat, maar ProudPraat! In deze videoreeks spreken we over onderwerpen waar wij zelf mee hebben geworsteld, waar niemand zich voor hoeft te schamen. Dit keer praat ik over het leven na herstel. Je bent hersteld of je bent al een heel eind op weg en hebt de eetstoornis voor een groot deel achter je gelaten, maar toch voel je je helemaal niet zo onoverwinnelijk... Je hebt misschien méér vragen dan hiervoor - over je identiteit en over je toekomst - maar nergens kun je die antwoorden vinden. Je loopt tegen hele nieuwe uitdagingen aan nu, terwijl het misschien voelt alsof dat juist nu niet meer mag. Waarom ben ik niet gelukkig? Het zou nu toch allemaal over moeten zijn?!

Het is een fase die ongelofelijk voelbaar is, maar tegelijkertijd moeilijk in woorden te vangen is. Een soort gat, waar je na de eetstoornis in terechtkomt. Je bent een stuk eetstoornis kwijt, maar ook een stuk van jezelf. Waar je dacht dat nu alle wegen open zouden liggen, voelt het misschien vooral als een doolhof waar je al een tijdje alleen in ronddwaalt. Maar er is ook goed nieuws! Wij hebben ervaren dat dat ronddwalen, hoe uitzichtloos het ook voelt, essentieel is. Misschien is het geen zwart gat, maar eerder een wit canvas waar je opnieuw jouw toekomst op mag uittekenen.  

Elke dinsdag staat er een nieuwe video voor je klaar! Dus wil je meer zien, kijk dan eens op ons YouTube-kanaal!

 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Frauke - Dinsdag 29 september 2020 20:18
Top video, spot on hoe ik het ook ervaren heb na mijn herstel
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 1 oktober 2020 12:35
Hi Frauke,

Dankjewel voor je reactie. Fijn dat dit alles zo goed kon verwoorden. Hopelijk merk je ook dat je hier op jouw manier doorheen kan komen.

Take care!
w - Woensdag 30 september 2020 01:34
Wat een goede video! Ik ben bang voor de leegte, de leegte waarvan je idd. niet weet wat daarvan onder 'normaal' valt en wat niet.. dat wat in het 'gewone leven' ook is of zou zijn en dat wat je kwijt bent geraakt tijdens je eetstoornis. Je 'moet' er idd. zelf doorheen, het ondervinden, iedereen die zijn of haar eetstoornis loslaat, zijn eigen pad daarin. Heel eerlijk, maar ook dat het dus goedkomt uiteindelijk, je er door heen komt, als je het éénmaal aangaat, geeft hoop.
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 1 oktober 2020 12:36
Hey W,

Dank voor je reactie en je openheid. Fijn dat je de eerlijkheid kan waarderen en dat dat juist is wat hoop geeft, zo heb ik dat zelf ook ervaren. Heel veel sterkte en succes de komende tijd en vertrouw op jezelf en jouw proces.

Liefs!
Keeshe - Woensdag 30 september 2020 07:50
Ik zit nu in deze fase. Nog niet hersteld maar wel goed op weg en dat voelt indd leeg.. dankje Daphne, ook voor die laatste woorden van de video. Het was net of je echt even naast me zat en een hand op mijn schouder legde
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 1 oktober 2020 12:37
Hey Keeshe,

Dankjewel voor je reactie, wat naar dat je nu even middenin die leegte zit. Fijn dat je dan iets had aan de video, ik hoop dat het een steuntje in de rug kan zijn. Of een stukje bevestiging dat je - hoe leeg het nu ook voelt - wel op de goede weg bent.

Blijf ervoor gaan en wees trots op jezelf!
Liefs.