Paris Hilton over haar trauma's

 

'That's hot!' Een zin die je misschien wel bekend voortkomt als je bent geboren in de jaren 90. Ik leerde haar vooral kennen door het programma 'The Simple Life', waarin ze met Nicole Richie moest 'overleven' op het platteland. Of je fan nu bent of niet, Paris Hilton is jarenlang een veelbesproken item geweest. Nu is ze dat opnieuw.

In haar nieuwste documentaire: 'This is Paris', vertelt Paris Hilton - op het moment van filmen is ze 39 jaar oud - onder andere over haar ervaringen op de kostschool 'Provo' waar ze tot op de dag van vandaag een trauma aan over heeft gehouden. Ze deelt hoe het imago dat ze jarenlang in stand hield eigenlijk een karakter is geweest dat ze al die tijd heeft gespeeld. Hoe ze de druk voelde om dit persona te voeden, om te bewijzen dat ze zelfvoorzienend en onafhankelijk kan zijn.

'The mind may forgot, but the body never forgets.'

Ik vond het persoonlijk heel verfrissend om Paris te zien in haar 'normale' staat van zijn. Hoe ze haar menselijkheid iets meer laat zien en ook op deze manier haar trauma's durft te delen met de wereld. De documentaire duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten (er waren een paar momenten dat ik de documentaire iets langdradig vond worden). Ik was positief verrast door de kwetsbaarheid die ze toont en het inkijkje dat ze geeft in de persoon die er achter het karakter 'Paris Hilton' zit. Hoe ze worstelt met haar identiteit en prioriteiten in het leven.

Heb jij de documentaire al gezien? En wat vond jij ervan?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eva - Maandag 19 oktober 2020 09:34
Ik heb m' gezien en ik vond m' echt goed. Wat heftig wat ze heeft mee gemaakt en wat goed dat ze daar nu open over is. Ik heb nu een heel ander beeld van Paris.
w - Dinsdag 20 oktober 2020 16:21
Dank je wel voor de link, geen woorden hiervoor. De wereld is hier vol van. Alles voor macht, geld en aanzien en therefor 'controlling' people, ongeacht de 'prijs'. Dat die moeder niet begreep, haar ziel.. kan er niet bij.. dat ouders hun kinderen dit aandoen, voor vooral eigen gewin, maar het ook niet lijken te zien.. wat voor kwaad ze ermee hebben aangericht, wat is dit voor wereld.