Kinderen en een realistische barbie

 

Een tijdje geleden plaatsen we een blog over de zogenaamde Lammily doll, een barbie met de lichaamsmaten van een gemiddelde vrouw. Er kwamen meer dan 50 reacties van jullie op deze bijzondere, of eigenlijk juist realistische barbiepop. Hartstikke leuk natuurlijk dat wij er allemaal een mening over hebben, maar is de mening van de kinderen die met barbiepoppen spelen niet vele malen interessanter? De bedenker van de pop, Nickolay Lamm, was hier in ieder geval heel geinteresseerd in. Hij bezocht een basischool in Pennsylvania waar hij de tweede klassers voorstelde aan zijn Lammily doll. In de onderstaande video zie je de bijzondere reacties van de kinderen op deze pop.

Wat vond je van de video?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ik - Donderdag 4 december 2014 16:16
kan ik dat bruine meisje adopteren

N. - Donderdag 4 december 2014 16:21
dat jongetje is zo schattig ! " ones the boy dolls get out , I will play with them a lot "
Cristina6 - Donderdag 4 december 2014 16:41
Ongelooflijk hoe die kinderen zo realistisch en nuchter kunnen kijken naar die poppen... speelgoedmakers denken dat soms niet en willen kinderen poppen met make-up en hielen geven met magere armpjes en geen (of zelf ingetrokken) buik, maar kinderen hebben dat blijkbaar allemaal goed door als ik dat filmpje goed bekijk! Echt knap! Ik heb nooit met Barbies gespeeld omdat ik mij nooit in een Barbie kon inleven, 'k vond die ook niet echt mooi (te modepop-achtig), ik speelde liever met pony's, 'k vond dat liever en avontuurlijker qua fantasie.

ano - Donderdag 4 december 2014 16:43
die kinderen zijn zoooooo schattig, en volwassen over hun antwoorden.
Tara - Donderdag 4 december 2014 17:03
Aww, ik heb gewoon gehuild van ontroering :')
Wat een mooie en wijze antwoorden van die kinderen..
Maanmeisje - Donderdag 4 december 2014 18:57
Ik vind het zo leuk en lief en mooi en schattig!
Tess - Donderdag 4 december 2014 19:03
Ontroerend. En zo waar!
-Loved- - Donderdag 4 december 2014 19:52
Haha, zo leuk! Echt eerlijk, waar en realistisch. Love kiddies!
LittleJ - Donderdag 4 december 2014 20:11
Wauw, dit maakt me echt heel blij. Wat mooi om te zien hoe natuurlijk en vooral hoe onbevooroordeeld kinderen nog kunnen reageren; zo niet beïnvloed door de hedendaagse maatschappij.


Overigens wel grappig om naar dat getinte meisje te kijken: krijg bijna medelijden met de poppen als ik zie hoe ruw (maar wel blij ;)) ze ermee omgaat haha.
Amanda - Donderdag 4 december 2014 23:32
Wat onzettend mooi, ik ben er ontroerd van en heb tranen in mijn ogen, het valt wel op dat zo'n pop dun is en niet realistisch, en dat die kinderen dan antwoorden geven zoals zij is zo dun, en ze lijkt op mijn zus dat is zo geweldig, wat een lieve schatjes van kinderen en wat een eerlijke antwoorden, prachtig.

LIefs
Fleurtje - Vrijdag 5 december 2014 13:17
Mooi filmpje, maar het is puur reclame. Er zaten vast ook kinderen tussen die het niet mooi vonden, maar dat is eruit geknipt omdat het niet in het 'mooie plaatje' van de video past
Jacqueline - Vrijdag 5 december 2014 13:28
Leuk filmpje, maar ik geloof niet dat je je kind beter beschermt tegen eetstoornissen met een pop met een normaal figuur. Kinderen die spelen met barbies weten prima wat fantasie is en wat 'echt'. En fantasie is heerlijk! Moeten straks de tekenfilms ook allemaal veranderen? Want die figuurtjes hebben te grote ogen en te lang haar? Onzin! Laat kinderen lekker genieten van niet-realistische figuren.
Danielle - Zaterdag 6 december 2014 13:04
Momenteel ben ik bezig met een onderzoek naar kinderen met eetproblemen.
Ik zou heel graag deze barbie hier voor gebruiken.
Heeft iemand een idee of hij ergens in Nederland te koop is of iets soortgelijks?