Huis op orde = leven op orde? | Proud Podcast

 

Sociale media staat er vol mee: ochtendroutines in van die perfect opruimde huizen waar alle onderdelen van je granola in volle weckpotten staat zonder vingerafdrukken op de randen. Strakke, stijlvolle, minimalistische kamers met nooit eens een berg kleding op een stoel in de hoek. Goh, mijn huis is helemaal niet zo opgeruimd, doe ik dan misschien iets verkeerd? Heb ik mijn leven wel op orde als mijn huis niet op orde is? Staat een opgeruimd huis gelijk aan een opgeruimd hoofd? En moet ik niet even flink ontspullen? Moet ik mij schamen voor mijn huishouden of de mate waarin ik waarde hecht aan spullen? 

Worstelen met perfectionisme en/of het gevoel niet goed genoeg te zijn, maar ook je mentale gezondheid in het algemen, kan ook betrekking hebben op je huishouden. Daar hebben wij zo onze ervaringen mee en meningen over. Luister (en praat, als je wilt) gezellig mee! 

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en Anchor.fm ♥ 

Een kleine sidenote: tijdens het maken van deze podcast lag de camera helaas nog bij Irene thuis. Vergeten... Ons plan B was om beeld op te nemen via Photo Booth, maar, wederom helaas, kregen we daar een foutief bestand uit. Daarom hebben we op YouTube voor vandaag dit herhalende beeld gebruikt. Niet veel te zien dus, maar gelukkig is het belangrijkste gedeelte van de podcast wel helemaal goed gegaan: het geluid! Dus veel luisterplezier en volgende week zijn we er weer met beeld!

Liefs,
Irene en Anne


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

D - Dinsdag 28 februari 2023 19:27
Hey Irene, na de what i eat in a day waarin je vertelde weer in therapie te zijn gegaan en dat je daar hier meer over vertelt, ben ik even een kijkje gaan nemen. Ik heb maandag mijn intake voor opnieuw therapie en ik denk dat ik op dezelfde conclusie uit ga komen als jij .. :) wilde even delen dat ik het super ‘fijn’ vindt dat je laat zien en er voor staat dat je de camera bent vergeten. Als je je er stom over voelde; voor mij was dit even mega helpend. Ik maak namelijk ook veel van dit soort foutjes en vind het wel eens lastig hiermee om te gaan. En jij lost het goed op! Zelfverzekerd, met excuses, maar niet te veel en geen ‘sorry voor alles’ wat ik soms heb. Met een gezond realisme :) En daar gaat het om, niet om het voorval an sich. Even een inzichtmomentje voor mij. Thanks!