Huh? Heb jij borderline

 

Marieke Sweens heeft een partner, een huis, een hond, een leuke baan, naast haar baan nog een eigen bedrijf en tenslotte heeft Marieke ook borderline. Borderline is een persoonlijkheids-stoornis die in onze maatschappij een hele negatieve lading heeft. Hierdoor zijn er ook veel vooroordelen over mensen die lijden aan deze psychische stoornis. Marieke zou het zoveel makkelijker vinden als meer mensen begrijpen wat borderline nou eigenlijk is. Met haar verhaal hoopt ze daar een klein beetje aan bij te dragen. Wil je meer lezen over borderline, bekijk dan eens onze blogs over borderline.

Hoe denk jij eigenlijk over borderline?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Abenita - Zondag 9 november 2014 10:32
Mooi omschreven zeg! Heel duidelijk.

Het valt me altijd op dat de manier om met veel psychische stoornissen vaak zo hetzelfde lijkt: Rust, Reinheid, Regelmaat, om te zorgen dat stress, spanning en angst niet te hoog oplopen. En dat er ook zo vaak de angst voor afwijzing bij komt kijken.

Maar misschien is het ook wel dat dat me opvalt omdat ik mezelf daarin herken. :-)
Proudie1 - Zondag 9 november 2014 11:06
Mooie uitgelegd idd. En ik herken de vooroordelen over Borderline heel erg. Veel mensen denken dat het allemaal manipulatieve aandachttrekkende met suïcide dreigende mensen zijn. Maar er zijn 9 criteria, waarvan je er aan 5 moet voldoen en niet iedereen heeft dezelfde criteria. Ik heb bijvoorbeeld "intrinsieke" Borderline, bij mij zit het veel meer in mijn gedachten, het gevoel van leegte, het zwart-wit denken, alles of niets, stemmingswisselingen etc. Maar ik durf ook niet snel te zeggen dat ik Borderline heb, omdat mensen daar vaak een heel ander en vooral negatiever beeld bij hebben.
Twirler94 - Zondag 9 november 2014 11:46
Wauw, heel erg mooi omschreven.
LittleMe - Zondag 9 november 2014 11:58
Wat fijn dit! Ben zelf ook gediagnostiseerd met borderline in het verleden en ik kan me er vaak zo kwaad om maken dat er vaak alleen negatieve verhalen naar buiten komen.
anoniem - Zondag 9 november 2014 12:15
Heel mooi en dapper! Ook ik heb de diagnose gekregen - daar ben ik heel blij mee omdat ik nu een gerichte therapie heb kunnen volgen die me heel erg helpt. Maar op mijn werk durf ik de term borderline niet te laten vallen. Ik ben veel te bang voor een stempel en bijbehorend onbegrip. Terwijl ik soms zo graag zou willen dat er iets meer begrip is... Fijn dat anderen wel stem durven te geven aan deze worsteling!!
annelilianne69 - Zondag 9 november 2014 12:43
wou wat mooi zen erg herken baar en duidelijk
Sanne - Zondag 9 november 2014 12:53
Wat een topwijf met een fantastisch aansprekend verhaal!!
anoniem - Zondag 9 november 2014 18:09
Wat een mooi en krachtig verhaal! Ook heel dapper van haar dat zij workshops en voorlichtingen geeft! Dit kan denk ik echt bijdragen aan een positiever beeld over mensen met borderline of een andere psychische stoornis!
sindy - Zondag 9 november 2014 23:54
Tja, als ik sommige psychologen erover hoor....eentje met BPP is leuk hoor, best een pittige uitdaging maar je moet er toch niet aan denken dat je er meer krijgt
M. - Maandag 10 november 2014 12:14
Dapper, mooi en eerlijk verhaal. Respect voor het delen.
sneeuwvlokje - Maandag 10 november 2014 21:04
mooi zeg!
Heidi193 - Dinsdag 11 november 2014 11:59
Krachtige vrouw, juist in de openheid die ze geeft over haar kwetsbare kant, dapper!
sneeuwvlokje - Dinsdag 11 november 2014 16:25
Mooi verteld zeg! Ik hoop dat meer mensen uit zullen komen voor hun borderline, er zijn namelijk zoveel valse vooroordelen...
-Loved- - Woensdag 12 november 2014 14:52
@Abenita
Ik denk dat je daarin zeker gelijk hebt. Rust reinheid en regelmaat. Ik denk dat dit vaak ook het gemist/ontbreken van is, waardoor psychische aandoeningen ontstaan. Dat het daarom terug komt, de 3 R's, is om weer in balans te komen.

Mooi gezegd. (:
Ingrid - Woensdag 12 november 2014 19:15
Wat een mooi mens, ik word heel blij van haar filmpje mede door de herkenning maar ook omdat ze zo inspirerend en zelfbewust is. Voor mij werkt Rust, reinheid en regelmaat absoluut, hierdoor is het rustiger in mijn hoofden in mijn lijf. Bijzonder dat ze workshops en voorlichting is gaan geven, openheid is ook jezelf kwetsbaar opstellen daar is veel moed en kracht voor nodig.