Hoe wensen kunnen verschillen

 

Wat voor antwoord zou jij geven op de vraag wat je droom is, wat je graag nog zou doen in de toekomst of wat je zou wensen? Voor dit sociale experiment worden deze vragen gesteld aan twee groepen mensen. Een groep met mensen met kanker en een groep met mensen zonder kanker. De antwoorden verschillen enorm. Ook denk ik dat dit zal verschillen als je mensen met een andere ziekte of psychische stoornis zet naast iemand die dit niet heeft. Bekijk de ontroerende video hier.

Wat zou jouw antwoord zijn?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Leyla - Donderdag 21 mei 2015 16:09
Tranen staan in mijn ogen wow..
anoniempje - Donderdag 21 mei 2015 16:43
Wow...
Miekio - Donderdag 21 mei 2015 16:47
Ik heb deze al eens eerder gezien. Net zoals die berichtjes op social media "een kankerpatient wil maar 1 ding" Ik vind het wel mooi hoor, alleen elk ander mens met een ernstige, beperkende ziekte wil precies hetzelfde. Had het mooier gevonden als het niet alleen over kankerpatiënten ging.
Mijn vriendin heeft een ernstige ziekte, waarbij er een kans is dat ze er aan overlijd. zij wil ook maar 1ding, en dat is niet eens genezen, maar dat ze zich beter voelt nu en missien weer dingen zelf kan. Misschien omdat het zo dichtbij staat heb ik het een beetje moeilijk ermee, ik bedoel er niets verkeerd mee en ik snap het ook wel
Maar kanker is niet de enige erge ziekte (alleen wel bekendste denk ik). Vind het ook goed dat je erbij zet dat die verschillen er ook zullen zijn bij andere ziekten.
Meisje0510 - Donderdag 21 mei 2015 17:06
Mijn wens zou zijn dat ik herstel en weer gewoon kan leven. Dat ik weer overal naartoe kan zonder hulp, dat ik niet afhankelijk ben van anderen en dat ik niet meer hoef te vechten om in leven te blijven, dat leven iets vanzelfsprekends is.
Dat is wat ik zou wensen.
Butterfly - Donderdag 21 mei 2015 20:15
Laatst dit filmpje gezien en barstte spontaan in tranen uit, wauw.. zo bijzonder en mooi, maar vooral ook confronterend..!
Je wordt er weer echt even bij stilgezet, wat wil je nou eigenlijk echt?
Ik zou zo niet een antwoord op de vraag kunnen geven, maar misschien laat het me twee keer denken voordat ik iets (stoms) doe.
d - Donderdag 21 mei 2015 21:18
Mijn droom is dat ik mijn eetprobleem oplos op een voor mij hanterebare manier en dat ik meer gerustgesteld in de omgang kan zijn met mensen en zo mijn leven nog kan leiden.
Robin - Donderdag 21 mei 2015 22:20
Ik vind het niet zo raar dat prioriteiten verschuiven als je een ernstige ziekte hebt. Ik denk ook dat het weer teug kan verschuiven als je weer beter wordt, dan ga je gewoon weer andere dingen belangrijk vinden.

Het filmpje komt op mijn beetje over alsof de wensen van de gezonde mensen niet oké zijn. Volgens mij is het juist heel gezond om dat soort dromen en wensen te hebben.

Beetje pointless om op deze manier te gaan vergelijken wat mij betreft.
Ingrid - Donderdag 21 mei 2015 22:35
Wauw! Dit zet je echt weer even met beide benen op de grond. Sprakeloos!
Maanmeisje - Vrijdag 22 mei 2015 02:41
Wat een mooi, ontroerend filmpje! Goede boodschap.
Roeline - Vrijdag 22 mei 2015 09:34
Heel indrukwekkend! Maar ik kan niet zeggen dat ik de mensen zonder ziekte oppervlakkig vind in hun antwoorden, het is net waar je staat in je leven. Wel goed om bewust te worden van hoe het ook anders kan! Als ik een grote wens zou mogen doen zou het over de wereld gaan, dat er algehele vrede komt overal. Gelukkig geloof ik dat dit ten einde komt en dat er een nieuwe hemel en aarde zal komen!
Magda - Vrijdag 22 mei 2015 09:40
Robin, uit ervaring weet ik dat het niet terugverschuift...
Troian - Vrijdag 22 mei 2015 17:15
ik moet er echt zowat van wenen
otiz.nerd - Zondag 6 september 2015 19:23
met een eetstoornis hebben we toch ook de wens normaal te kunnen eten , bewegen , leven ? voor andere is dit misschien iets stom om te wensen omdat zij dit al kunnen. De mensen met leukemie en kanker hebben ook dit soort wensen. het is gewoon erg wat ziektes kunnen veranderen in iemands leven :(