Help, hoe overleef ik de kerstvakantie? | VLOGMAS

 

Langzaam nadert de kerstvakantie weer, waarin veel van jullie zo'n twee weken vrij zijn. Misschien kijk je  daar wel heerlijk naar uit. Maar het kan ook goed zijn dat je er erg tegenop ziet. Want wat moet je doen als ineens alle structuur wegvalt en de dagen leeg aanvoelen? Er geen vast tijdstip meer waarop je moet eet? Over die spanning voor de feestdagen nog niet gesproken. Vandaar deze video, met tips voor een lange kerstvakantie.

Wat is vlogmas? Vlogmas is inmiddels een ware YouTube-traditie waarmee de dagen tot en met kerst worden afgeteld met vlogs. Een soort adventskalender van video's eigenlijk. En ook wij doen daar dit jaar gezellig aan mee. Van even zitten voor serieuze gesprekken tot gezellig samen de dag doorkomen en samen kerstproducten proeven. 

 

Wat zijn jouw plannen voor de kerstvakantie?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Woensdag 21 december 2022 13:22
Ik vind het lastige aan vakanties, dat de hulpverlening dan vaak wegvalt of slechts zeer beperkt te bereiken is. Gelukkig zijn er dit jaar betere afspraken over gemaakt, waardoor ik het met meer vertrouwen tegemoet zie. Behalve dat verandert er voor mij niet zoveel, ik werk of studeer momenteel niet, dus iedere week is verder gewoon hetzelfde.

Hele fijne relativerende 5e tip ;-)
Frida - Woensdag 21 december 2022 16:53
@Anne,

thanks voor je fijne video en mooie rustige stem! Ik wil proberen naar de film te gaan, maar hebben jij of andere kijkers miss nog tips voor een mooi, NIET KERST film. Ik denk al aan de tweede Avatar, maar die is wel erg lang.

Ik vind eten juist lastiger als ik niks hoef/niet actief ben, dat vind ik het lastigste in deze vrije weken. Gelukkig had mijn therapeut een lege agenda, dus tussen kerst en oud en nieuw zie ik hem gelukkig nog even

Alle goeds voor jou ook hoor in deze dagen. Wel jammer dan de vlogmas al bijna voorbij zijn. Die mogen jullie er wel in houden. Iets van grauwemaandenvlogs ofzo haha.
Maya - Woensdag 21 december 2022 17:24
Hahahaha geniaal die slinger om je nek!
Mickey - Donderdag 22 december 2022 17:44
Heel herkenbaar die kerstdagen. Vol met verplichtingen en een wegvallende structuur. Sinds mijn verhuizing heb ik al enorm veel moeite met mijn structuur herpakken en sinds kort voel ik mij ook weer slechter. Al mijn hobby's vallen weg en de hulpverleners gaan allemaal op vakantie. Ik weet oprecht niet hoe ik die twee weken door moet komen, zonder iets doms te doen.