Empty: korte film over anorexia

 

Vandaag werden we getipt over de korte film Empty. Empty is een film van ruim 8 minuten over Keira en haar strijd tegen de eetstoornis anorexia. De film is geschreven door Katie Louise Turner, de jonge vrouw die de hoofdrol speelt in de film. Ik heb de film bekeken en vond dat er een leuke twist in de film zat die je niet verwacht. Inhoudelijk vond ik hem niet heel sterk, maar wellicht heb ik wat zaken gemist. Deel die gerust onder de blog en deel ook gerust jouw mening over deze korte film over eetstoornissen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lotje9 - Donderdag 7 april 2016 16:16
mooi einde :)
XButterflyerxx - Donderdag 7 april 2016 16:30
Ik vond hem inderdaad niet zó, alsof na 1x schreeuwen dat je nu écht gaat vechten alles over is en je geen anorexia meer hebt?! maar ik had dat einde niet verwacht!
Nikki - Donderdag 7 april 2016 17:17
Ik vond het een mooie fimpje. Het is altijd moeilijk om goed in beeld te krijgen hoe het écht is, dat is dus ook bijna niet te doen. 8 of minder minuten is daar ook veel te kort voor.
Maar ik vond dat ze de sfeer goed te pakken hadden. Mooi om het gezien te hebben.
Anoniem - Donderdag 7 april 2016 17:39
Ik denk dat de slechte vriendin het eetstoornis stemmetje in je hoofd moest voorstellen en dat het daardoor een beetje vreemd is.
Just me - Donderdag 7 april 2016 17:52
Ik had pas door dat dat andere meisje anorexia voor moest stellen toen ze zei 'get out of my head'. Ik vind het altijd jammer als anorexia wordt gezien als een ander persoon dan degene met de eetstoornis. Het is niet iemand anders, maar je eigen gedachten. Veel meiden met anorexia zien het ook als andere persoon, maar ik snap dat niet. Kan iemand mij uitleggen waarom dit zo vaak gedaan wordt?
Lotje9 - Donderdag 7 april 2016 18:15
@justme Ik denk dat het voor veel meiden op die manier makkelijker is om de 'gezonde' gedachten te kunnen scheiden van de 'eetgestoorde' gedachtes. En zo dus bewust kunnen kiezen om naar de gezonde gedachtes te luisteren. Tuurlijk zijn het je eigen gedachten, maar als je midden in die gedachtenoorlog (zo noem ik het vaak) zit, is het moeilijk om te zien wat nou goed voor je is en wat niet.
Gedachtes toekennen aan personen/monsters/wezentjes in je hoofd, kan daarbij helpen.
Niikkii - Donderdag 7 april 2016 20:15
Ik ben het met je eens Just me, ik stoor me er ook altijd aan dat het net zoals is alsof er iemand anders in je hoofd zit die deze dingen zegt. Omdat het te hard is om in te zien dat je het zelf bent? Dat het je eigen gedachten zijn. Op zich vind ik het in dit filmpje wel redelijk gedaan.
healthy - Donderdag 7 april 2016 22:04
@Lotje9 - mooi verwoord! Ik denk dat dit voor velen zo wordt gezien / ervaren .....Ja, het klopt ook wel dat je dit zelf misschien bent, maar het onderscheidt tussen goede / gezonde gedachtes en niet gezonde gedachtes kan mensen idd. wel echt helpen op de goede weg. Mooie film .....ik denk dat het niet voor iedereen of door iedereen op die manier ervaren / beleefd wordt maar hey.....in een 8 min durende film kun je nu ook eenmaal niet alles verwerken. En het feit dat het haar 'vriendin' niet was...dat vond ik echt mooi om te zien. Het is namelijk ook niet je vriendin.....zowel letterlijk als figuurlijk :-)
G - Donderdag 7 april 2016 22:22
Hm. Eigenlijk. Wel een goede film. Met de gedachte: inhoudelijk niet sterk, wordt het opeens best een goede film / kan het raken?

Oha vind ik films over eetstoornissen te dramatisch. Verschrikkelijk "bleh". En deze, heeft wel iets: gewoon lekker simpel. Zo'n troela met een papiertje die zegt: schat, ik ga je helpen. Waarbij je denkt: eh.. wat denk je zelf - wie ben je eigenlijk.

Hele gave "twist" - en de geluiden in dit filmpje zo aanwezig?
Kim300808 - Dinsdag 12 april 2016 20:27
Ik vind hem wel metaforisch.
anoniem - Zondag 17 april 2016 15:57
ik vind het een mooi filmpje. ik heb precies het zelfde :(