Wilde bloemen voor verbinding

 

Al jaren ben ik een stille volger en bezoeker van Proud2Bme, maar na het droevige bericht dat ik gisteren kreeg - het overlijden van één van mijn lotgenootjes - kan ik niet anders dan mijn stem laten horen. Niet voor mezelf, maar voor haar. Deze lieve, zorgzame, grappig en dappere jonge vrouw heb ik mogen leren kennen tijdens meerdere van mijn opnames. Zij stond altijd voor iedereen klaar en had een hart van goud. Haar liefdevolle intenties en oog voor anderen vragen om een stem, zodat deze prachtige eigenschappen van haar behouden blijven voor alle anderen in de strijd tegen een eetstoornis en/of andere psychische kwetsbaarheid.  
 
Gek genoeg dook zij vorige week meerdere keren in mijn gedachten op, zonder duidelijke aanleiding. Ook nu is zij veel in mijn gedachten. Gedachten als had ik maar... spoken op dit moment door mijn hoofd. Ik had haar dood niet kunnen voorkomen, maar ik had graag naast haar gestaan omdat ze het had verdiend om omringd door liefde afscheid te nemen van dat wat haar zo’n pijn deed; het leven. Ik kan de tijd niet terugdraaien, dus die liefde kan ik haar niet meer geven, maar ik kan wel in het hier en nu haar de liefde, aandacht en ruimte geven die ze zo verdiende.  

In 2018 vroeg zij om aandacht voor de dood van een ander lotgenootje, door iedereen op te roepen tulpen in huis te halen. Als symbool van kracht, verbinding en liefde. Als er iemand is die iets vergelijkbaars verdient, dan is zij het wel!  
 
Zelf hield zij heel erg van wilde bloemen. Ik zou jou, als je dit leest, willen vragen om samen met mij een wilde bloem/veldboeket in huis te halen de komende dagen, weken. Samen vormen we dan een zee aan bloemen, zodat we opnieuw, net als in 2018, de verbondenheid, kracht en liefde kunnen creëren waar zij toen zo hard voor streed.  
 
Mocht je haar persoonlijk kennen, dan kun je dit symbool gebruiken om haar te herdenken en/of herinneringen te delen, maar ook als je haar niet hebt gekend, nodig ik je van harte uit om mee te doen. Want zoals zij destijds omschreef, kun je wellicht op die manier de verbintenis en liefde voor jezelf en/of een andere dierbare die je bent verloren aan een eetstoornis voelen.   
 
Samen, met elkaar, kunnen we een zee aan liefde, kracht en verbinding creëren, om de lotgenoten te herdenken die niet meer bij ons zijn, maar ook en misschien nog wel vooral om hun gouden hart en liefde om te zetten in de strijd tegen onze eigen eetstoornis. Voel je tot niets verplicht, niets moet, het mag. Ieder van ons volgt zijn/haar eigen weg en wat die weg ook is, hoe die weg er ook uitziet, dat is de goede weg. Het is jouw weg, waarin jij liefde en kracht verdient als steunpilaren voor alle hobbels die je onderweg tegen komt.  

Lieve jij  
met een hart van goud  
jij verdient een symbool  
dat jouw liefde, warmte en genegenheid in ere houdt 
 
Jouw overlijden  
komt heel dichtbij  
Zowel letterlijk als figuurlijk  
slechts een kleine afstand tussen jou en mij 
 
Het raakt me 
doet me intens veel pijn  
Gedachtes aan jou  
vliegen door mijn brein  
 
Je hebt zo hard gevochten  
lieve, dappere jij  
Ga maar, vlieg maar,  
vlieg maar hoog en vrij  
 
Geniet van de mooie wilde bloemenzee   
die je onder je ziet  
Als blijk van liefde en waardering  
met de boodschap: jou vergeten we niet 

♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

DepriAspie - Zaterdag 31 juli 2021 19:32
Dag Karlijn,
ik wil je heel veel sterkte toewensen bij het verwerken van dit immens verlies.
En ook bedanken voor deze prachtige blog.
Karlijn - Zondag 1 augustus 2021 11:15
Dank je wel!
Noekjhu - Zaterdag 31 juli 2021 20:25
Mooi geschreven Karlijn
Ik zal een mooi veldboeket maken
Weet dat je er niet alleen voor staat!!!
Karlijn - Zondag 1 augustus 2021 11:15
Dat zou ze mooi gevonden hebben, dank je wel!
D - Zaterdag 31 juli 2021 21:49
Met een #bloementegenanorexia ?
Laten we een bloemenzee op Instagram en social media maken voor haar. Voor die prachtige kleurrijke persoon die ze was ❤️
Karlijn - Zondag 1 augustus 2021 11:17
Goed idee! Misschien moeten we er alleen van maken #bloemenzeetegeneetstoornissen. Dan voelen meer mensen zich wellicht gesteund hierdoor.
D - Zondag 1 augustus 2021 15:53
Wat scheef dat ik daar nou niet aan denk! Nota bene zelf geen anorexia maar andere eetstoornis gehad.. Dankje! Initiëren jullie dit eventueel op Instagram? 🤍
D. - Zondag 1 augustus 2021 00:32
Super mooi geschreven.. En als iemand dit verdient is zij het wel inderdaad... Jij ook sterke met het verlies van iemand die zo intens bijzonder is/was. Ze is dit waard. Ik zal jou blog verspreiden, zodat zoveel mogelijk mensen die wilde bloemenzee mogelijk kunnen maken voor haar!
Liefs
Karlijn - Zondag 1 augustus 2021 11:17
Dank je wel! 🙏🏻
Arwen - Zondag 1 augustus 2021 11:48
Lieve karlijn wat afschuwelijk voor je van je verlies afschuwelijk dat zo'n mooi mens is overleden ik wens jou en de andere mensen die van haar houden veel sterkte liefs
Karlijn - Zondag 1 augustus 2021 18:02
Dank je wel!
Tine - Zondag 1 augustus 2021 22:06
Sterkte met dit verlies Karlijn, ook voor iedereen die haar verder kende!
F. - Maandag 2 augustus 2021 03:09
Laten wij ook inderdaad eraan denken dat wij moeten blijven vechten. Hier gaat het ook om het had net zo goed jij of ik kunnen zijn.Ingrid - Dinsdag 3 augustus 2021 07:51
Veel sterkte lieve Karlijn, en wat mooi deze wilde bloemen voor haar. Gisteren had ik langs de weg bij zo een stalletje stalletje, waar je geld in een doosje doet bloemen mee genomen, wat was ik er blij mee. Toen las ik jouw verdrietige blog en keek ik naar mijn bloemetjes, niet echt wild, maar ze komen aardig dicht bij. Liefs xxx
M - Dinsdag 3 augustus 2021 07:57
Sorry ik moet er toch even op reageren.. het is vast heel lief bedoeld maar ik kende haar persoonlijk heel goed en ik denk niet dat ze het wat had gevonden als er een # zou komen, zo was ze namelijk niet..
Toen ze die post in 2018 deed was het ook niet de bedoeling om aandacht te vragen voor haar “lotgenootje” het was namelijk niet zomaar een lotgenootje toen maar ook haar beste vriendin..
Dus ik snap dat het heel verdrietig is maar misschien is het handig als je even nadenkt over hoe goed je haar kenden voordat je zulke acties neemt 😊 verder niks persoonlijks hoor!
S* - Zondag 8 augustus 2021 18:24
En toch zul ook jij dat niet met zekerheid kunnen zeggen. Het idee en gebaar is misschien naar aanleiding van, maar is imo veel grootser dan dat. Iets wat deze oproept zoals ik het lees ook beoogt. Dus @Karlijn, heel mooi wat je schrijft en waar je aandacht voor vraagt.
M - Maandag 23 augustus 2021 14:26
Ik denk dat ik zelf goed genoeg weet hoe goed ik iemand ken en wat diegene daarvan had gevonden 😉😅