Anorexia, ik laat je los

 

Hand in hand, jij aan mijn zijde. Mijn beste vriend, mijn alles. Ik vecht voor jou en jij vecht voor mij, een dunne, mooie mij. Je houdt me vast, laat niet los. Je geeft me beloftes. Ik geloof. Ik verander. Jij bent blij. Niks voelen, dat hoort erbij. Langzaam zak ik weg. Ik zak weg in een diep dal. Maar je laat niet los. Je laat me niet vallen. Je houdt van mij.

Ik sta voor de spiegel. Ik bekijk mezelf. Je fluistert. Dunner, dunner, dunner. Een traan rolt over mijn wang. Je schreeuwt. Ik ben bang. Bang voor jou. Bang voor alles wat je zegt en me laat doen. Je houdt mij vast maar duwt vrienden en familie weg. Weg, weg van mij. Alleen. Alleen met jou. Jij en ik. Jij en ik samen.

meisje

Steeds meer macht. Je neemt me over. Ik ben jou en jij bent mij. We worden één. Je sleurt me door de diepste dalen. De donkerste paden. Maar je laat niet los, je houdt me vast. Hoe meer ik voor je doe hoe meer je van me gaat houden. Ik gehoorzaam jou zoals je dat wilt. Ik mag niet eten. Ik moet bewegen. Je schreeuwt hard tegen me. Boos tegen me. Meer, meer, meer. Meer beweging, dat is goed. Je laat me geloven. Het is goed dat je dit doet. Ik ga door. Ik gehoorzaam. Ik stop niet.

Mijn hart tikt nog maar traag, zo traag... dat het bijna stopt. Maar ik moet door. Ik moet blijven bewegen. Ik moet calorieën verbranden. Ik kom in het ziekenhuis.Je geniet ervan als de alarmbellen elke nacht en ochtend afgaan vanwege nood. Dit betekent voor jou dat ik dan misschien toch wel ziek ben, wat weer betekent dat ik dus dun ben. Maar ik, Faye ben bang. Bang voor de dood. De dood die op de loer ligt. Maar toch blijf ik naar je luisteren. Afvallen. Sondevoeding. Verdriet, heel veel verdriet. Aankomen. Angst. Medicatie. Hulp.

meisje

Kliniek in, aankomen en weer leren eten. Gezond gewicht bereiken. Vallen in een diep gat en weer opstaan. Kliniek uit en volgende behandeling in. Somberheid. Depressie. Medicatie. Hulp. Leren omgaan met Mister a. Dat, dat valt niet mee. Ik begin je steeds vaker als mijn vijand te zien. Vijand, je bent mijn vijand. Je bent geen vriend.

Ik dacht dat je alles beter zou maken voor me maar dat, dat heb je nooit gedaan. Als ik deze foto’s bekijk zie ik een groot verschil. Het meisje dat eerst als de dood keek, straalt op de foto er naast. Haar ogen twinkelen weer en ze heeft een stralende lach. Het rare is dat ik als ik in de spiegel kijk, ik niet dat leuke meisje zie als op de foto. Jij laat mij mezelf anders zien dan dat ik ben en dat, dat ben ik zo zat. Ik krijg zo vaak te horen dat ik er nu zo goed uitzie, dat alle kleding me mooi staat en dat ik gewoon een prachtig meisje ben. Ik hoop dat ik dat zelf ook kan gaan zien en jij voor mij steeds meer op de achtergrond raakt.

meisje

Waardeloos. Ik voel me waardeloos. Je laat me eenzaam voelen, zo eenzaam dat je ervoor zorgt dat ik er soms liever niet meer wil zijn. Wil verdwijnen naar een plek waar ik deze dagelijkse strijd niet meer hoef te voeren. Maar ik moet door, ik moet blijven vechten. Zoals ik al vaker heb gezegd ken jij, mister A geen wapenstilstand. Maar ik ken die namelijk ook niet. Ik ben een doorzetter. Ik ga dit winnen. Je houdt me vast, maar ik laat los.


Wil jij ook een gastblog, dankwoord of jouw verhaal laten publiceren op Proud2Bme? Mail dan je verhaal in een Word bestand met twee foto's in een aparte bijlage naar redactie@proud2Bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lifelivestory - Donderdag 11 januari 2018 19:20
Respect voor je Faye! Zet hem op meid! Je kan het! Xx
Floor - Donderdag 11 januari 2018 19:53
Hee Faye!
Wat ontzettend leuk dat je weer een blog hebt geschreven!
Fijn dat we je in jouw gevecht naar herstel kunnen volgen.
Ik vroeg me af of het sinds jou vorige blok beter of slechter met je gaat? Dat is me niet helemaal duidelijk geworden. Ik hoop echt dat het beter met je gaat en dat je dit gevecht uiteindelijk gaat winnen, hou dat voor ogen!
Zet hem op Faye, je kunt het! En ik zou het leuk vinden als je blijft bloggen. :-)
Faye - Vrijdag 12 januari 2018 17:49
Hee Floor, wat een lief berichtje! Ik heb het momenteel erg zwaar maar ik merk wel dat ik stappen zet in de goede richting en dat voelt zo fijn. Ik heb nu steeds vaker momenten dat ik me voor even sterker voel dan de eetstoornis en dat is echt een eng maar goed gevoel. Vaak schreeuwt de eetstoornis dan nog harder maar nja ik denk dat dat alleen maar minder kan worden door er toch tegen in te blijven gaan. X
Floor - Zaterdag 13 januari 2018 16:56
Hee Faye, wat vervelend om te horen dat je het op dit moment erg moeilijk hebt. Maar echt super goed dat je stappen in de juiste richting aan het zetten bent! Het feit dat je je nu steeds vaker sterker voelt dan de eetstoornis is een teken dat je hard aan het vechten bent tegen de stem in je hoofd en dat vind ik echt heel sterk van je! Het is inderdaad zo dat deze stem steeds minder hard tegen je zal schreeuwen, naarmate je er steeds vaker tegen in gaat en uitdagingen aangaat. Heel veel sterkte en kracht gewenst in jouw strijd en ik geloof erin dat je dit gevecht uiteindelijk zult winnen! X
britneyangel - Donderdag 11 januari 2018 21:18
mooi geschreven en knap!
muus83 - Donderdag 11 januari 2018 22:20
Keep on going, you’re worth it! ❤️😘💪🏻🍀
M.L. - Vrijdag 12 januari 2018 08:25
Mooi geschreven, zet hem op!
Vind je er op de foto's heel leuk uitzien. Leuke kledingstijl!
Mooie meid en je bent nog steeds dun. Maar dan gezond dun denk ik :)


Noekjhu15 - Vrijdag 12 januari 2018 20:17
Blijf doorgaan meid!!!
x - Vrijdag 12 januari 2018 22:53
Het lijkt grotendeel mijn verhaal wel naar door jou geschreven...wauw, ik voel je zo meid.
Keep fighting💪😘
Ola - Vrijdag 12 januari 2018 23:36
Ik heb kippenvel van je verhaal... mooi geschreven Faey. Wat ben je een sterk persoon! 😘😘😘
lilie - Donderdag 21 juni 2018 14:36
ik ook faey! echt heel mooi geschreven.! knap!
Anne - Donderdag 26 april 2018 20:40
Ontzettend mooi lieve Faye!