Als het streefgewicht ver weg lijkt

 

genezen eetstoornisLieve allemaal,

Anorexia. Je hebt een ongezond laag gewicht. Wat doe je ermee? Ik ken je niet persoonlijk, maar misschien lijdt je zo erg aan anorexia dat jouw streefgewicht nog lager ligt dan je gewicht van nu.. Je hebt het idee dat je sterk bent als je nog minder weegt, nog minder eet en dus meer eten kan afslaan. Dán voel jij je sterk, maar ben je dat?

Ben je sterk als je streeft naar een ongezond gewicht dat onder je gewicht van nu ligt? Je bent juist sterk als je tegen de anorexia vecht, en je streefgewicht hoger ligt dan je gewicht van nu. Ook al lijkt dat streefgewicht nog zo ver weg.. het is niet onhaalbaar!

Voor jouw gevoel is het lage streefgewicht haalbaar. Ja, misschien is het wel heel makkelijk om nog meer af te vallen! Dat streefgewicht is misschien niet zo ver weg als het lijkt.. Kies je dan voor de makkelijkste weg? Ga je nog meer afvallen?

Maar geloof in jezelf! Jij kan dat andere streefgewicht (gezonde gewicht!) bereiken! En met dat je dat streefgewicht bereikt, bereik je nog zo veel meer! Als je een gezond gewicht hebt en weer kan genieten van het eten, voel je lichamelijk en psychisch zo veel beter!!

Het is ontzettend knap en bovendien moedig als je voor dát streefgewicht gaat! Het is een overwinning en je mag er trots op zijn! Je mag er trots op zijn als je de stap hebt genomen om tegen anorexia te vechten. En ook al lijkt dat streefgewicht nog kilo's ver weg, elke kilo is een overwinning.

Durf je het gevecht aan? Wil je het gevecht aangaan?

Via deze weg, wil ik je aanmoedigen om de stap te nemen, of, als je de stap hebt genomen, door te gaan! Tot dat je er bent!

Deze strijd heb ik ook moeten doorstaan. De eerste stap was het besef dat ik niet verder wilde op de ongezonde anorexia manier. Ik had hulp gezocht, want alleen kon ik het niet. Samen met een psychologe en diëtiste (maar ook met hulp van Boven en met de mensen die ik lief heb) ben ik gaan vechten tegen anorexia. Ik wilde het aangaan, al leek het streefgewicht ontzettend ver weg. Voor mij was toen eigenlijk helemaal niet duidelijk dat ik zo erg moest vechten om bij dat gewicht te komen.. het enige wat toen duidelijk was, was dat ik niet meer het streefgewicht, dat onder mijn gewicht van toen lag, wilde bereiken!

Ik begon ruim een half jaar geleden.. ik woog toen xkg. Ik was te dun. Van de week heb ik mij gewogen: xkg (aardig wat kilo meer). Mijn streefgewicht was en is dat laatste gewicht! Ik heb het dus gehaald en daar ben ik ontzettend blij mee en dankbaar voor!

Toen ik met aankomen ongeveer op de helft was, begon ik me te beseffen wat voor stap ik had genomen en wat ik er allemaal mee kon bereiken. Wat voelde ik me goed en gelukkig! Ik hoop echt dat jij er voor gaat om dat gevoel zelf te ervaren!

Twee keer achterelkaar (ongeveer een tussentijd van 2 maanden) woog ik hetzelfde gewicht. Ik schrok ervan, want nu moest ik toch nóg meer gaan eten om aan te komen. Ik heb de stap genomen. Ik wist dat als ik verder zou gaan met mijn eetpatroon ik op dat gewicht zou blijven hangen en dat wilde ik niet.

Van de week moest ik wegen en ik was erg bang dat ik op dat gewicht was blijven hangen.. want dan zou ik nog meer moeten eten en leek dat streefgewicht echt onhaalbaar! Maar gelukkig; ik ben er!
Nu weet ik dat hoeveel ik nu eet voldoende en goed is voor mij. Het geeft ontzettend veel rust. Ik zal natuurlijk nog moeten blijven volhouden om op dit gewicht te blijven, maar dat zie ik echt zitten!

Immers, ik heb de strijd tegen anorexia zo goed als gewonnen!

Ga de strijd alsjeblieft aan.
Ga er mee door.
Blijf er tegen vechten.
Je zal ontdekken hoe mooi dat is.

Lianne

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

tazz - Donderdag 2 februari 2012 15:10
kwam op goed moment dankjee xx
Ellen22 - Donderdag 2 februari 2012 15:33
Wauw, echt supergoed!
- Donderdag 2 februari 2012 16:39
Heel herkenbaar! Zelf zit ik ook in die fase en het gaat gelukkig steeds beter. En vooral dat je al ontzettend veel eet en toch op een gewicht blijft hangen, dat is echt irritant!
Maar knap van je! Ga zo door!
Koffie - Donderdag 2 februari 2012 17:04
Bedankt om het te delen, super knap van jou!
Ik hoop op een dag te kunnen zeggen dat ik zo ver sta, en op een dag zal ik dat ook zeggen :)
Erg motiverend, bedankt
x
m - Donderdag 2 februari 2012 18:08
mooi en opbeurend geschreven!
Roosje - Donderdag 2 februari 2012 19:11
Wauw! Ik heb bewondering, goeed gedaan (:
juwel - Vrijdag 3 februari 2012 09:16
wat een mooi verhaal. ik ga het mijn dochter laten lezen. misschien krijgt ze weer motivatie....
Sophie - Vrijdag 3 februari 2012 16:48
Suuuperbedankt! Heel motiverend om toch weer op te staan en niet op te geven en door te gaan. Want uiteindelijk wordt je er alleen maar gelukkiger van en zie je weer belangrijkere dingen in het leven inplaats van eten. Echt suuuperbedankt dit heeft mij zo geholpen :)
xx
Anonieem ;P - Maandag 6 februari 2012 16:16
Ik denk dat ik een eetstoornis heb. Maar als ik het heb, wil ik dr wel hulp mee. Ik heb al zo'n diagnose op de pc gedaan. En toen kwam het eruit dat ik het waarschijnelijk heb. En dat ik een vertrouwd persoon moet raadplegen. Dat heb ik gedaan bij vriendin E, maar ze lijkt me te negeren. Toen heb ik vriendin T. gevraagt. Maar die heeft het er nooit meer over..
Wat moet ik doen?!!
Lianne - Maandag 6 februari 2012 18:37
Lieve Anonieem ;P,

Wat ontzettend goed van je dat je van je eetstoornis af wilt en dat je hulp aan het zoeken bent! Wees er trots op! Het is erg moeilijk dat vriendin E. en T. dit helaas niet hebben gezien. Denk hierdoor niet dat je nooit ergens hulp zult vinden en/of hulp zult krijgen!

Wellicht kan je er nog een keer met je vriendinnen over praten? Misschien hadden ze niet in de gaten dat het zo diep zit bij je. Als ze inzien dat jij hun hulp zou waarderen, willen ze misschien heel veel voor je betekenen. Je kunt samen echt al heel veel oplossen. En elke stap is er een. Ook de stap dat je de test op de pc hebt gedaan, ook dat je het al aan je vriendinnen hebt verteld (ontzettend moedig van je), ook dat je op deze site actief bent.

Laat maar weten als ze je blijven negeren of je niet kunnen helpen. Er zijn gelukkig nog velen anderen die je wel kunnen helpen.

Lianne
Lianne - Woensdag 8 februari 2012 18:38
Ontzettend bedankt voor alle reactie's! Voor iedereen: Ga ervoor!
l - Maandag 13 februari 2012 21:09
wat goed dat je het deelt en echt heel erg mooi geschreven! kwam op het juiste moment, dankje! liefs!
Sophie - Zaterdag 21 juli 2012 16:51
Mooi geschreven! Ik heb nu 4 jaar anorexia en ben net gedwongen in behandeling gegaan. Alleen ga ik de strijd niet aan......
bijouke - Zondag 28 oktober 2012 14:39
een heel mooi geschreven stukje lianne wat bij mij zeer emotioneel maakte ik lig momenteel zelf in het ziekenhuis met sondevoeding en hier eet ik ook nog gewoon bij en ben ook langzaam meer aan het eten want ik heb mijzelf de toestemming gegeven om gezond te worden ik weet dat ik langzaam mijn eetpatroon ga veranderen om straks weer verder te kunnen gaan met mijn behandeling bij mijn pscholoog en zij heeft mij ook aangeraden op te bouwen en dit doe ik ook want ik ga dit gevecht aan ook al weet ik dat ik lang zal vechten op gewicht te komen en gezonder en vrouwelijker te worden.veel liefs bijouke