Zo jong en dan al anorexia

 

Anorexia nervosa blijft een groot probleem. Veel vrouwen, en ook mannen, leveren een dagelijkse strijd tegen deze eetstoornis. Het is een strijd die niet eenvoudig te winnen is. Vaak liggen er dieperliggende problemen aan ten grondslag en in veel gevallen is zelfs een maandenlange therapie niet voldoende om er vanaf te komen.

Kinderen
De documentaire Zo jong en dan al anorexia toont hoe ook heel jonge kinderen aan deze ziekte leiden. Het aangrijpende document neemt de kijker meer naar de Rhodes Farm in het noorden van Londen. Dit is een kliniek waar jonge kinderen met een eetstoornis worden behandeld.

De camera's laten zien hoe kinderen vanaf zes jaar hier binnenkomen om te worden behandeld. Hoe jong ook, vaak zijn ze al zo obsessief met eten bezig dat er écht bergen verzet moeten worden om weer in een normaal eetpatroon terecht te komen.

Hulpverleners
Hulpverleners zetten alles op alles om dat voor elkaar te krijgen, maar uiteindelijk is er maar één die de stap kan zetten naar een gezonder en mooier leven zonder anorexia: de patiënt zelf.

Volgens Proud2Bme zeker een docu die zeker de moeite waard is om naar te kijken!

Vandaag  23:55 uur RTL4 (tvgids.nl)

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Emily15 - Zaterdag 27 maart 2010 22:28
Zag ik inderdaad in de tvgids staan. Dat wil ik eigenlijk zien, maar dat is pas super laat afgelopen! En dan ook nog dat uurtje minder slaap.. Kan je het ook terugkijken of niet?
mimi - Zondag 28 maart 2010 01:09
net gekeken,best wel triggerend moet ik zeggen.
Al heb ik nu geen AN meer,maar boulimia is het afvallen nog wel een belangrijk iets.
EN het triggerde mij wel juist om weer terug te gaan naar het lage gewicht wat ik ooit had.
maar verder wel een goede docu
had hm al eens eerder gezien
33556 is een nummer - Zondag 4 april 2010 17:23
ja idd ik wil het ook graag zien
Anouk - Donderdag 23 september 2010 20:36
Weet iemand waar je deze documentaire kunt bekijken op internet? Ik kan hem namelijk niet vinden..